|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
KAKO DOZVOLITI SPAJANJE NA SERVER 2003 PREKO WLAN-a
ola! Do nedavno nas nekoliko (4-5) smo bili spojene na malu wireless mrežu za koju sam ja digo ftp server pod WinXP pro sp2 i sve je dobro radilo.Ta wireles mreža je služila isključivo za međusobnu razmjenu filmova i igrica i sl. sadržaja. Kako mi je hdd otišao u vječna lovišta po nabavci novoga sam instalirao sever2003 windoze i sad kad dignem na njima taj isti ftp server nitko se ne može spojiti na njega jer bude odbijen.Dakle kako bih i gdje trebao u samim windozama,negdje u njihovim opcijam dati dopuštenje da se smiju spajati na ovaj komp.Ovakvih problema nije bilo sa XP pro,sve mi dođe da se ponovo vratim na njih.Nekako sam mislio da će sa ovima server2003 to biti bolje i lakše namjestiti i da če biti lakša kontrola i spajanje na sam server preko recimo remote desktop connection a ja se zapravo uopće ne mogu na njih spojiti nikako. E i sad još jedno pitanje dali kad bi htjeli igrati neke igre u lanu,ja te igre moram prvo instalirati na server pa je tamo prvo pokrenuti pa onda svako na svom kompu pa se spaja na njega ili je dovoljno da svatko ima tu igricu instaliranu na svome stroju i netko je pokrene i digne server na svom kompu pa se onda svi spajaju na njega. thx!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Silent killer
Datum registracije: May 2006
|
Kako se spajaš na taj share? Ako sam dobro skužio remote desktop na server i nije najpametnije riješenje. Ja imam server 2003 kao domain, dhcp, dns, wsus, nod32 server, file server, gateway. Preko lana sve radi super kao i preko wirelessa. No wireless mi nije radio dok nisam na serveru uključio Routing kako bi server routao promet između različitih segmenta mreže. Po meni bi ti bilo ok taj disk zasherati dati svima full prava (Everyone) i na svakom kompu mapirati taj disk. Što se tiče igrica....način kako ja radim instaliram igru na server (što je totalno u suprotnosti sa namjenom servera ali...) i pokrenem dedicated server igre. Na taj način su resursi full otvoreni igračima koji se spajaju na server je server nije dodatno opterećen (nitko ne igra na njemu pa nema iscrtavanja grafike i ostalih radnji koje bi ga mučile). Za manji lan to radi sasvim ok. Ako igra nema dedicated server, svejedno pokrenem igru kreiraam server i deri peri. Pozz.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|