|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Gasi PC pri instalaciji XP-a
Imam MSI MS-7057 ploču sa celeronom 2.4/128/400 i na ploči su 256 DDR1. Na primary master mi je postavljen IBM hdd 50gb a na Primary slave je DVD-Rom. i sad kod instalacije win xp ili win xp sp2 mi se ugasi pc. Dakle on krene boot-at sa CD-a i kad javi da "setup is inspecting your hardware configuration" i kad završi sa tim ugasi mi komp. Probao sam nekoliko diskova i optičkih uređaja i kod svih je ista stvar. Uspio sam samo sa jednim diskom na koje imam instalirane win xp sp2 prebacit na ovaj drugi PC i može vrtit bez problema samo što ni jedan drugi neće i ne kužim zašto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koje napajanje imaš? I koliki je bio taj drugi disk? Probaj dvd-rom staviti na drugi IDE kabel kao master (Secondary Master), a IBM hard da ostane Primary Master.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Napajanje je: MAXPOWER ATX, 12V, 400W Drugi disk je: IBM 14GB (na kojem su bili winXPsp2 i podigli su se normalno) Diskovi na koje sam pokušavao instalirati su: WD200 od 20GB IBM od 50GB Dakle komp koji pokušavam osposobit je od frenda i njemu su vrisnuli rami, tj skurili su se i oštetili ploču, tako da sam ja uzeo drugu ploču MSI sa drugim procesorom i ramima koji je bio na njoj i predpodstavljam da je sve normalno radilo s obzirom da sam ploču dobio od neke desete osobe. Probao sam raznoranze kombinacije s tim kablovima i jumperima i sve se svodi na isto, ugasi mi komp. Da li rami mogu predstavljat ikakav problem??? Rame sam izvadio iz svog starog kompa na kojem su normalno radili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
To je totalni shrot od napajanja, ali ako je ispravno ne bi trebalo raditi probleme Samo, po ovim simptomima, moguce je da se napajanje pri kraju pa zeza tj. ne daje dovoljno struje i/ili mu napon previše oscilira... lako moguce da je napajanje i krivac za sprženi RAM i ploču... Probaj sa nekim drugim, boljim napajanjem
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Eo, samo da napomenem, moj bratic je imao sličan problem (ako ne i isti). Gasio mu se komp pri instalaciji windowsa i pri nekim vecim opterecenjima. Problem je bio u procu. Nzm koji, znam da nije bila temperatura, al valjda je proc bio neispravan ili nesto slično. Proc je bio kupljen nov i otpočetka je imao problema s tim. Isto je imao celerona (sam nzm sad koji model ![]() Tako da možeš i probat sa drugim procesorom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Imao sam i ja da je duron bio bez jedne nogice, a radio je nekoliko minuta. Ali stvar je u tome da je neka hardwerska pogreška koja te davi. Nadam se da nisi overclokirao konfu? Ako jesi spusti sve ne deafolt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Išao sam baš isprobat sa drugim CPU P4 1.6GHZ i radi, upravo formatiram DISK dako da sam dospio dalje nego sa onim cel.2.4ghz pa ću vidjet koliko će dogurat. Gledao sam malo proc i ne doima mi se fizički oštećen, samo mislim da su mi pinovi bili malo iskrivljeni koliko se sjećam, koje sam bio poravnavo da sjedne na MBO pa predpodstavljam da je tu negdje se oštetilo valjda, kaj ja znam. Probat ću dić WIN pa vratit ovaj proc da vidim kako će to funkcionirat opet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
pa prebaci hard na koji želiš windowse na svoje računalo i tamo instaliraj WinXP i onda SP2 ako već nije integriran, pa samo hard nazad vrati u taj komp i dalje instaliravaj kaj ti treba, osim ako nisi jedan od onih koji to moraju natjerat da radi kak ti želiš (kao ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|