|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
thompson speedtouch 780i i wireless i ethernet i sharing itd....
problem imam koji nikako ne mogu srediti.... imam win komp i asus eee i htio bih ih povezati... jedan i drugi bez problema spajaju se na net ali ne zele se međusobno vidjeti! niti iz windowsa (bilo vista bilo xp) eee niti u spurotnom smjeru a eee bi mogao dobro koristiti silne gigabajte win kompa kao mountane diskove ![]() win komp je vezan žicom a eee wirelessom sad ne znam je li problem u sljedecem dhcp (speedtouch) dodjeljuje ip adrese cudno (bar se meni tako cini) recimo žično vezanom kompu ip je 192.168.100.11 a eee-u (wirelessu) 89.164.192.251 - sto se cini zanimljivim... ima li itko ideju kako ih natjerati da se zavole.... ili za pocetak kako da ima barem dodjeljuje adrese u istom subnetu? (sto bi moglo biti rjesenje) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
89.164.192.251 ti je vanjska adresa na netu. dodijeli sam adrese kompovima i nemaš problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
hm...mislim...jedino kaj bi trebal napraviti je enable-at sharing i trebali bi se pronaci, daj im malo vremena za to. sa tim 780i nemam problema, ne dodjeljujem nikakve adrese te se burkijev i frendov lap preko wirelessa spajaju na moj komp bez frke( i obratno ). moj komp je spojen "žičano" ![]()
![]() |
#4 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
probaj nariktat na routeru da ti dodjeljuje IP adrese u istom subnetu i za žicu i za wireless... ako ne uspijes, iskljuci ga i stavi fiksne IP adrese...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
5.6.8 Interface Settings - str 111 pa dalje u manualu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |