|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
(riješeno) Grafička/matična/procesor?
Pozdrav... Htio sam samo pitat, a nisam potpuno siguran (nemam drugih komponenti za testiranje). Dakle, nešto je riknulo... Simptomi prije rikavanja: potpuno zaštekanje kompa na oko 1h rada od paljenja... Restart pali, ali se problem ponavlja 3 puta dok se komp nakon 3-ćeg puta uopće nije startao. Komp sad starta, ventovi se vrte, hardovi rade, slike nema. Konfiguracija:
Smislio sam nešto... Dakle, upalim komp, stiscem del naslijepo, za bios... Nakon sta bi trebao uc u BIOS, trebao bi radit Num Lock? E, stiscem gumb, i ne radi... Kao da je sve mrtvo. Za tj. dana mi dolaze novi procesor, ploca i diskovinje, pa cu onda znati. Al samo me zanima, dal bi trebala bit graficka ili ima vise sansi da je procesor ili maticna, kako bi mogao dati graficku na garanciju prije ako je ona problem. Aj, hvala ekipa. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
oxford je dobro poslužio ![]() a sad oko problema, ja bih rekao da je do matične, čisto iz nekih svojih prijašnjih iskustava |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hm, hvala na tome... Dobro me služi Oxford. Sad imam laptop multifankšn... Na 2 ekrana. Zaboravio sam napomenut da sam testirao i sa drugim ekranom. Ništa... Ima ko kakvu bistru ideju? Znam da je ovo tipa kristalna kugla, al štaš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() RAM? Kak znas da nije? Ja sam dozivio 100 razlicitih problema, koje nikad ne bi povezao sa RAMom no na kraju su svi bili zbog RAMa ![]() Plocu hebiga nemres sam tak testirat.. jedino da rastepes sve i zamjenis sve komponente.. u tom slucaju isprobaj i proc ![]() Eto toliko od mene za sad.. initial help ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Pise gore da sam zamijenio RAM. Imam još jedan komad Ballistixa koji nije u upotrebi bio, nov, ni na njemu nije radilo. Bas ciljam nekako na plocu ili procesor. Da je grafička, trebalo bi normalno bootat, samo bez slike? Ne čujem onaj Windows startup sound ni nakon 5 min od pokretanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Umm ne znam di pise da si zamijenio RAM... no nije bitno. Sto se graficke tice - zasto bi bootao ali bez slike? Ovisi sad kolko je graficka u banani... kod postenih kvarova nemres ga ni upalit jer BIOS jednostavno ne "vidi" graficku ili nesto. Prokleta elektronika, nema tu takvih garancija ![]() Ona "windows startup sound" naravno ne cujes kad ocito komp ni ne prode POST kako spada. Jel cujes POST beep? Po tvojem opisu ulaska u BIOS ja bi reko da ne. A ako komp ni do BIOSa ne dode (tj. ne prode POST) onda je naravno CPU ili maticna... ja do sad nisam vidio puno pokvarenih procesora, ali sam vidio tonu maticnih, pa bi reko da je maticna ![]() P.S. Da bi komp dosao u windowse bez slike, jedina mogucnost koju ja mogu smislit za to je lose ustekan kabel/osteceni kabel/monitor u kvaru i slicno. Jedino ako sama graficka moze imat u kvaru segment za prikaz slike a da sve drugo radi.. sto mi nekak zvuci nategnuto, no ne mogu reci da znam.
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Pise gore pod garancijom... Citiraj:
Nista, cekam novu snagu od maticne, proca i diskova... Onda se javim sta je na kraju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako mu vrti ventilatore u kućištu ili box cooleru, napajanje nije riknulo. Moja pretpostvka je cold boot problem - sve radi, a POSTa nema. Posljedica: bacanje ploče u smeće.
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Ploča je bila, da... Dobio sam sad DFI P35 LP, sve ide ko urica. Matična će na garanciju pa u prodaju. Sva sreća da sam našao garanciju. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|