|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Kako spojiti kopirni sa scenerom u LAN?
Dobio sam novi kopirni stroj koji ima mogucnost raditi kao printer i kao skener. E sada printer radi preko USB-a, a za skener se mora spojiti u lan. Kopirni je Kyocera KM-1650 sa scener sistem F. Zanima me jeli netko imao iskustva sa stavljanjem u rad takog ili slicnog stroja, jel meni bas neide za rukom.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Znaš onu "Kad nešto ne radi otvori uputstvo". Lipo otvoriš stranicu proizvođača i tvog modela uređaja ovdje I odatle otvoriš stranicu sa uputstvima i tu za poćetak otvoriš Scan System (F) Operation Guide U tom dokumentu na stranici 2-1 pa dalje imaš objašnjeno kako podesiti mrežne parametre uređaja, tvornički dolazi na IP=10.x.x.x i DHCP=On. Parametri su isti kao kad podešavaš računala tj. ako je kućni router IP=192.168.1.1 a računala u nizu 192.168.1.2 - 192.168.1.49 onda za (u) ovaj uređaj postavi IP=192.168.1.50, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1, DHCP=Off (ovo zadnje obavezno). Ovo je potrebno napraviti (isto vrijedi za računala u mreži) kako bi svi elementi mreže bili u istoj grupi IP adresa a time i međusobno dostupni. Sada predlažem da prvo deinstaliraš sav software na tom računalu + jedan lipi reboot. Nakon toga otvori KX Driver User Guide i slijedi uputstvo za install software - a s tim da izabereš: - Custom instalaciju - Windows XP - Network Connection U proceduri prilikom kreiranja Standard TCP/IP Port pitat će te za IP adresu uređaja, a to je ona šta si je gore unio direktnim unosom (192.168.1.50). Kada ovo napraviš i provjeriš da uređaj uredno radi kao mrežni printer slijedi instalacija software - a za skener. Vraćaš se na Scan System (F) Operation Guide i pratiš korake za instalaciju. Važno je da podesiš i uređaj i software na računalu da koriste TWAIN mode za skeniranje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
E da kada bi to bilo jednostavno. Ovako prvo sam se pravio pametan da znam sve, kada sam vido da neznam onda sam radio po tome tvome postupku. Kada to nepali trazim misljenje na forumu. Posto ni to nije upalitlo zvao sam servis, ali hvala bogu ni oni nemaju pojma o zivotu. Tako da vise srece drugi puta....... Hvala ti na trudu
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Tako je to u životu, Marphy story. I jel to sad radi, rezultat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Skuzio sam danas u cemu je bio problem (donekle). Imam maticnu msi k9n sli platinum. ona ima dva mrezna konektora. Preko jednog je spojena sa drugim racunalom i tu ima IP 192.168.0.2, a na drugi sam spojio kopirku. Zadam kopirki IP 192.168.0.3 i drugom mreznom izlazu na maticnoj 192.168.0.4. Ping mi nije pokazivao, jednostavno kao da mreza nepostoji. Danas promjenim IP-ove na 192.168.1.3 i 192.168.1.4 i pingam i pokaze mi komunakaciju. MOram jos skuziti kako osposobiti to preko tih nekih dodatni programa kako to sve osposobiti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|