|
![]() |
#1 |
|crew boarder|™
Datum registracije: Jan 2008
|
(riješeno) Grafička kartica problem
Ovako, imam jedan problem, nabavio sam novi monitor, 22" lcd i sad su mi se gornjem desnom kutu pojavile zelene točkice, mislio sam da su to mrtvi pikseli, međutim, ti mrtvi piskeli nisu stalno, kad pokrenem neki program oni nestaju i nema ih, također sam monitor prebacio na dvi, nije ih bilo nego su se kroz neko vrijeme opet pojavile... Isti takav problem sam imao sa 17" lcd kod kojeg je na istom mjestu to bilo, samo ne zelene boje, nego neke druge... Znači da su to mrtvi pikseli, oni bi postojali i kad je spojena telka na njega ili bilo što drugo, međutim toga onda nema... Ovako to izgleda.. ![]() Dakle, ja mislim da nije monitor sigurno, jer onda dva na istom mjestu imaju mrtve piksele... Grafička je NVIDIA 6600LE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Pregrijava ti se grafička, počisti prašinu s hladnjaka i napravi malo mjesta oko hladnjaka. Kod buraza sam imao isti problem na 6600 GT TDH Extreme, ali tek kad se pokrenula neka 3D aplikacija pa sam samo počistio hladnjak od prašine i malo uredio kablove da zrak dopire do grafičke i nakon toga se više nisu pojavljivali. Ako to ne pomaže, s ATI Toolom spusti malo frekvencije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|crew boarder|™
|
tako je, može biti, jer kad upalim komp, nema ničega, tek se pojavi nakon par minuta to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Probaj sa durgom grafičkom karticom, izgleda da ti je na toj crkla memorija. EDIT: prestignut sam. Ako ti se tek kasnije pojavi onda provjeri i to hlađenje kako sti trenutno stoji, moguće da je ventilator zaglavio.
![]() |
#5 |
|crew boarder|™
|
hmmm...a već je i vrijeme bilo za promjenu dosta toga na kompu, ništa,otkucava sat očito ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|crew boarder|™
|
očito je da je problem sa temperaturom...znači ništa mi ne preostaje nego mjenjanje...hvala svima... može close |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Adrenaline junkie
|
Ne moraš mjenjati cijelu grafičku karticu, dovoljno je promjeniti samo vent na njoj. Jedino ako baš nema namjeru mjenjanja grafičke.
![]() |
#8 |
|crew boarder|™
|
Dižem natrag temu...problem isti, nova grafička... Ja još uvijek mislim da to nije monitor...jer, ne pojavi se to odmah... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Adrenaline junkie
|
Koja je nova grafička? Jesi li probao na nekom CRT monitoru? Kakvo napajanje imaš?
![]() |
#10 | |
|crew boarder|™
|
Citiraj:
evo došao sam od nekih novih saznanja... Znači ovako, monitor ima dva ulaza... kpmp spojen na dvi ulaz, više nema toga, naime, našao sam neki program koji otkriva mrtve pixele i prilagođava ih.. laptop, spojena na vga ulaz, to postoji, znači isto onako kako je opisano... Napajanje je ja mislim oko 480w, dosta kvalitetno.. sad ću još probati jednom spojiti 17" lcd da vidim, da li ima kakve razlike, ako ima, 22" se reklamira odmah.. EDIT: Evo napravio sam to, sad ni 22" niti na 17" monitoru nema zelenih, točkica, ja mislim da ja to najvjerovatnije bilo zbog tv antene jer imam tv karticu,pa sam nju odspojio, međutim, još mi uvijek nije jasno, zašto kaj spojim laptop na monitor, onda se pojavljivaju točkice.. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.02.2008. u 22:28. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Adrenaline junkie
|
Imaš li ti neki digitalac, pa da to fino slikaš i da ti se ruke ne tresu? I da pokušamo sad neki rezime napisati jer sam se ja izgubio i nista mi vise nije jasno. Imas 22" i 17" LCD. Kada priključis na te monitore baca(o) (je) artefakte, i sa novom i sa starom grafickom karticom. Onda si testirao monitor (22") tako što si ga spojio na laptop, i opet si imao ista sranja. Sad kad si istekao antenu iz TV kartice radi kako treba i na jednom i na drugom monitoru?
![]() |
#12 |
|crew boarder|™
|
evo baš sam slikao i napisao post na jednom forumu... Ovako, ona stara grafička najvjerovatnije i nije bila problem... ali dobro ja došla ova zamjena ![]() Ovako antena je cijelo vrijeme ištekana.. 22" i 17" lcd više ne prikazuju te točkice, kod njih je sad sve čisto i preko dvi i vga... (kad je spojen komp) onda sam testirao 22" spajanjem na laptop i kod njega se još uvijek prikazuje te točkice... Evo slika LAPTOP ![]() ![]() KOMP - DVI ![]() ![]() ![]() Sad sam monitor stavio na testiranje, da vidim da li postoje mrtvi pikseli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
@therrlu o kojem se monitoru uopce radi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|crew boarder|™
|
Samsung SM 2232BW |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
N00B
|
Ja imam 206BW koji je spojen na konfu pod "Download" i to mi se takoder vidilo,ali nakon sta sam bio formatirao OS to vise ne vidim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|crew boarder|™
|
Citiraj:
no, ja sad više ništa ne vidim.. nestalo je to...ali zanimljivo je to meni sve ![]() ko pije a ko plaća ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|crew boarder|™
|
eto, ponovo se pojavilo... ako su mrtvi pixeli to mi nije jasno, zašt bi nestali pa se opet pojavili? odoše windowsi dolje ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: therrlu. 28.02.2008. u 11:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako već dugo nisi reinstalirao, reinstaliraj. cca 4h posla ukoliko želiš instalirati sve što trebaš, a manje troškova. Meni je trzao miš, tipkovnica imala lagani lag, a igre su mi u ključnim trenucima zastajkivale. Kupio sam bespotrebno 7900gs. Stavim unutra i opet ista stvar. Nakon toga format C: i sad je ok. Ili ccleaner, pa nanovo drivere od grafe. Makar format C: je po meni bolji izbor. Nego gore si napisao da imaš "dosta kvalitetno napajanje", a koje to?
![]() |
#19 |
|crew boarder|™
|
Da. evo windowsi dignuti i sad ću vidjeti da li problem postoji ili ne.. napajanje http://www.vesalia.de/e_lcpower550wsw%5B5713%5D.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|crew boarder|™
|
Evo ga, novi windowsi gore, testirano, ničeg nema, bar zasad, ostavim ću kroz noć komp upaljen, pa ćemo vidjeti šta će biti ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|crew boarder|™
|
Očito da ću se morati pomiriti s time da su to mrtvi pikseli ili što več...makar nisu mi stalno, dok je neka aplikacija pokrenuta, nema ih ![]() garanacija na to ne vrijedi i to je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ne kužim, opet ti se javlja ili što? Mrtvi pixel je bijela točka i ona se nikako nemože mijenjati. Možda imaš stuck pixel, ima npr. crvenu boju i on se može popraviti.
![]() |
#24 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Ono na slici gore sigurno nisu mrtvi pikseli - prije bih rekao problemi s driverima za grafičku. Nadam se da si to riješio reinstalom windowsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|crew boarder|™
|
Ovako je to.. dakle, malo postoji malo ne postoji, reinstalirao sam windowse, no svejedno tu i tamo dođe, to tu i tamo mogu opisati tako da se pojavi kroz koje vrijeme rada na kompu... ja restartam komp i toga više nema... i tako opet... no međutim, kad ja pokrenem neku aplikaciju, to se ne vidi, kad je ekran čisti onda se vidi... zelene je boje i stalno je na istome mjestu... kako se to može popraviti? Da li to može doći zbog instalacije nekog programa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|crew boarder|™
|
Evo, trenutno toga nema..!?! kasnije se možda pojavi opet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
N00B
|
@therrlu kazem ti ja to nisam imao nikako do prije koji dan,nakon sta sam uradio format to je nestalo..Ali je bit da se to dogada samo s jednom verzijom XP-a a s ovom drugom nije probao sam dva monitora na toj "problematicnoj" verziji i na oba je bio problem..E sad ne znam vise jer svo vrijeme zadnjih 2 godine nije to bilo nego tek od te jedne verzije XP-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
|crew boarder|™
|
hehehe ![]() ide ovo defitivno na zamjenu, bojim se da nije normalno da te na izlaima vga i dvi utora trese struja ![]() ![]() da nisam strujić ne bi nikaj rekao, šteta što nemam instrument doma da izmjerim koja je jačina ![]() ![]() inače, na laptopu mi je vista, i sad sam spojio i javlja se to...evo monitor pakiram polako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
N00B
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |