|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
(riješeno) Gdje je greška u sastavljanju?
Slazem jedan komp i zaglavio sam. Ugradio sam maticnu plocu Gigabyte GA-M61SME-S2L i krenuo sa prikopcavanje ostalih komponenti. Sve sam spojio i kada upalim komp nista se ne dogadaj, odnosno ventilator na procesoru vrti ali mi komp ne napravi onaj beep kada ga upalim. Mislim da sam pogrijesio kod spajanja HDD-a i CD-roma. A nisam siguran i da li su F_Panel konektori dobro spojeni. Pogledajte slike pa ako netko vidi gdje sam pogrijesio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Pogledaj onaj siri konektor od napajanja sto ide u plocu. Spojio si samo 20 pinova. Imas li jos i dodatak od 4 pina za ona 4 slobodna? Ili ti napajanje nije 24 (20+4) pinsko uopce? I da, nije ti uopce spojeno jos ono dodatno 4 pinsko napajanje, gore ti stoji ina vrhu kucista, a trebas ga upiknuti tamo pored procesora.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Koje komponente? Jel beepa kad izvadis memoriju, grafu...itd? Edit: Atha ima pravo, nisam ni otvarao sljike. Zato se ne dize ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Spojio sam i ostala 4 pina, i sada se nesto dogadja kada ga upalim radi; beep,beep, beep, non stop bez prestanka pa ga odmah ugasim. Sto je sada krivo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
lijepo od tebe da pokusavas, al to nije nesto sto se slaze bez predznanja. Prvo bi bilo dobro da ti netko objasni. Jesi maknuo zastitu sa hladnjaka prije nego sto si ga stavio na proc? mema sjela do kraja? ajde odspoji diskove, floppy i optiku pa probaj tako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ovako se najbolje uci, samo da ne skurim nesto. Jesam skinuo sam zastitu sa hladnjaka, memorija je sjela do kraja. Mislim da je greska negdje oko floppya, diska i optike. Idem odspojiti sto si naveo pa da vidimo sto se dogadja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
JDM
|
Ajde pa javi. to ti je sad metoda pokusaja i promasaja. Neces nista skuriti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Provjeri jumper na HDDu da je na master recimo, a na optici na slave. I spoji sad samo sa te dvije stvari. BTW - na ovim slikama koje si stavio u prvome postu uopce nisi spojio napajanje na floppy. To ti je onaj maaaali konektor na napajanju, a utor je desno na floppyu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.02.2008. u 11:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Integrusha je u pitanju, vec sam bacio oko. Morati ces reinstalirati win. Drugi chipset si imao prije, driveri....eventualno da probas bootati WIN pa napraviti repair, u nekim slucajevima pomaze.
![]() |
#15 |
JDM
|
jesi. sad ce radit. I nemoj slucajno optiku na CS stavit, to radi probleme cesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Pomalo...pripazi da si kod instalacije windowsa podesis regional settings, language i slicno da nebi kasnije bilo nepotrebnih problema. ![]() Nakon instalacije WIN idu driveri maticne ploce pa tek onda programi itd... Ako zapnes vici.
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije ti u Biosu podešeno nego on čita šta je pronašao / prepoznao. Nisi poslušao preporuku iz 10. posta tj. da hdd postaviš na master a optiku na slave. Zamjeni pozicije jumpera na oba uređaja. Iza ovog popravak ili novi install. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Evo mene opet sa novim problemima. Ugradio sam novi HDD sa SATA konektorima, ali kada pogledam u Biosu pod IDE channel Master0 mi je prazno, pod IDE channel Slave mi je CD, a pod IDE channel Master2 je HDD. Kada ucitam XP onda mi pod Safely remove Hardware pise da mogu maknuti HDD.Da li treba nesto posebno podesiti prije instalacije SATA HDD. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
da, trebaš instalacijski CD windowsa sa slipstreamanim sata driverima, ili te drivere trebas imati na disketi prilikom instalacije windowsa... (ono na pocetku kad pise "pritisnite F6...") |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Registered User
|
Citiraj:
Znaci nema sanse to rijesiti bez diskete, a sta ako nemam floppy disk kako onda. Mogu li sprziti te drivere na CD i onda tako instalirati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Rješenje ja da u Advanced Chipset Features u BIOS-u nađeš stavku 'SATA Mode' u promijeniš mu vrijednost u 'Native IDE Mode'
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|