|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Boota komp do podizanja Windowsa
Dakle ovako... Izvukao sam staru mašinu koja mi je stajala i skupljala prašinu i rekoh idem se malo igrati s njom. Rastavio sam ju i temeljito očistio, nakon što sam ju sastavio mašina se uredno boota, ali kako je HDD bio formatiran krenem ja instalirati Windowse XP. Instalacija Windowsa išla je normalno do trenutka kada Windowsi s CD-a kopiraju sistemske fileove na disk. Na nekoliko fileova je izbacio error da ih nije dobro skopirao na disk, ali kada stisnem retry šljakalo je i nastavio je dalje. Kada dođe do onog dijela gdje se Windowsi restartaju i trebali bi započeti s instalacijom komp izbaci error da se neki Windows file ne može dići (imena fileova nisu bitna, budete vidjeli zakaj). Mislim si ja, izgreban je cd pa ću probati s drugim; sve nanovo, formatiranje harda (pravo formatiranje, ne quick erase) i opet instalacija Windowsa, ali opet se isto događa. Stavim ja drugi hard unutra na kojem su već instalirani Windowsi i opet baca neki error... Sve mi se čini da nekaj ne štima s matičnom, samo ne znam kaj. Isprobavao sam sve moguće kombinacije; od promjene baterije, resetiranje CMOS-a nekoliko puta, downclockanje procesora, promjena IDE kabela,... Ne znam više kaj da probam, ima li ideja za ovaj problem ili...? Konfiguracija: ECS K7S5A Thunderbird 1400 MHz 512MB SDRAM ili 256MB Kingmax DDR Radeon 9250 Hardovi mislim da nisu bitni jer nije u njima stvar... Napajanje je neko kaj je došlo s kućištem, ali nije u tome stvar... Update: Probao sam i drugo napajanje, ali nikaj od toga. Mislim da je otišla matična, ali čekam da i vi to potvrdite... Zadnje izmijenjeno od: Fadolf. 24.02.2008. u 22:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
I ja bi rekao, probaj sa memtestom i nekim live CDom tipa ubuntu da budeš siguran, druge ti nema...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...(=_o)...
Datum registracije: May 2004
|
Probaj nabavit neke druge windowse...meni se to jednom dogodilo...i bio je problem u Windowsima...kad sam nabavio nove...sve je bilo ispravno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Probao sam s 3 verzije Windowsa. Na hardu na kojem su Windowsi u safe modu dođe do mup.sys-a i tu se zablokira. Otišla matična garant... Nikaj, odu komponente u prodaju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Secret Undercover Agent
|
LOL... ne kuzim sasvim, prodao bi "metalni otpad sa malom dozom elektrolita i ugljena" i s tom lovom kupio bolje komponente? Ne znam o kojoj lovi ti pricas sad.. no zvuci mi ko parsto kuna kolko vidim gore konfu. Nego i onda bi s tom lovom ulozio u KOJI komp ![]() Ma nije bitno .. aj uzivaj na moru .. ja obicno imam samo auto i puno prasine kad idem na more ![]()
![]() |
#8 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
I ne vuci dečka za jezik ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Očito nisi vidio naivce na newsima koji nude fine svotice za gluposti... Recimo, jučer su ova neispravna ploča + T-Bird 1,4GHz otišli za 100kn... Lik zna da je ploča neispravna... Eto, isplati se prodavati... Još ako znaš kome i kako mu to uvaliti na konju si... Danas je SDRAM otišao za 200kn s kojima ću uložiti u DDR za 100-150kn... Grafulja odlazi za 100kn jednom liku, itd. Uz minimalni ulog od još nekih 200kn imam low end mašinu za surfanje/držanje COD4 servera na životu/zajebanciju na moru. Mašina je 80% ista kao tvoja u potpisu... Isplati se, samo se treba snaći... PS: Ako imam 50*manje postova nego ti ne znači da sam glup/sakat na mozak/ne kužim situaciju/itd... To samo znači da sam nov član foruma... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
Ja sam rekao da ne shvacam sto zelis. Lijepo si me citirao, shvati to doslovno a ne sarkasticno. Sto se newsa tice - vidio sam i prodao svasta. No na naivce nisam nikad racunao, samo sam se nadao da ce mi se posrecit ![]() Ti si pricao o upgradeu kompjutera sa lovom od ovog.. pa je moje pitanje bilo u KOJI komp jer bi upravo prodao jedan za neku sicu. Ostaje ti jedan ako se ne varam doma? U njega onda ulozis i s cim ides na more? U tome je cijeli problem i ocito neki nesporazum. Ti si na kraju, ako sam dobro shvatio, prodao stare komponente, i kupio malo manje stare komponente uz neki trivijalni ulog naravno, i tako dakle dobio drugi komp jel. Znam da sam vidao ljude koji na newsima prodaju stare konfiguracije za smijesne novce poput 100kn samo da ga se rijese. Novci im nisu bitno. Naravno to je opet odlicna prilika za tvoje potrebe, no opet nije nesto na sto bi ja racunao. Sve u svemu.. meni se cini ko neki nesporazum i ne vidim potrebe za bilo kakvim "negativnim emocijama" ovdje.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|