|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
WLAN access point pitanje (zašto dvije antene?)
Zanima me zašto ovi uređaji tipa Siemens SE515, Siemens Repeater 108, SE555 i ostali imaju po dvije antene... Recimo SE555 ima dvije antene ali su obje vani dok ovi drugi uređaji imaju antene skrivene unutra i kad se otvori vidi se antena kao pločica... Kako bi bolje razumio zašto je to tako ako netko zna neka me uputi u to... Zanima me da li ja mogu samo s jednom antenom slati/primati na velike udaljenosti odnosno da samo na jednu antenu prikačim neku bolju (tipa grid antena) ili se mora isto tako i druga antena korigirati na isti način...
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
cesto AP-ovi imaju po dvije antena zajedno sa 2 radija tako da razni klijenti koji se spajaju na njih mogu koristiti i b i g standard istovremeno. n draft ima jos jednu antenu pored te dvije jer ima odvojeni kanal za upstream i odvojeni za downstream. (s time da kanal u ovom slucaju nije sirine 5mhz nego 20mhz). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zavisi koji je komunikacijski modul u uređaju odnosno njegova hardverska izvedba. Većina ih je izvedena sa dvije primo-predajne antene osim usb "njokova" za primjer. Kod nekih chipseta se može upravljat sa svakom antenom odvojeno, a kod nekih ne i zapravo je "izlaz" podjeljen na dvoje. Kod repeetera se često koriste dvije antene upravo zbog funkcije uređaja (primi i prosljedi dalje). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|