|
![]() |
#1 |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
rad kompa
neznem gdje bi smjestio ovu temu pa sam odlučio ovdje. da li je za očuvanje hardvera bolje kad se komp upali pa radi 24/7 ili je bolje da radi kojih par sati u komadu ili pak da kad ga se prestane koristit da se odmah ugasi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Bila tema nedavno samo si trebao pretražit forum. Ugl bolje je da komp radi non stop (normalno ako si mu osigurao kvalitetno napajanje i hlađenje), kako je netko napisao u jednoj temi da je bolje da radi zato jer komponente dobivaju shok kad se komp pali. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za novčanik nije bolje, a za komponente ne znam, rekao bih da je svejedno. Glavni komp mi je do nedavno radio 3-4 godine 0-24 pa mi je svejedno riknula jedna ploča i to sama od sebe, sve ostalo radilo. Komp ti u prosjeku odnese najmanje 100 kn mjesečno, a ja za te pare imam gorivo za 2 tjedna. Sad kad imam server koji troši sigurno duplo, ako ne i tri puta manje od glavnog kompa, nema potrebe da mi glavni stoji stalno uključen. Kad mi ne treba, stavim ga u S3 standby i gotovo...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
bego da, bila je tema, al sa oprecnim zakljuccima. jer svaki materijal ima svoj vijek trajanja, koji je temperaturno ovisan. Dakle veca temperatura znaci kraci zivotni vijek - sto bi znacilo da ga je bolje iskljucivati. A postoji i stvar sa "sokom" pri paljenju... @Tomislav: Gle, imo ti ga je najbolje iskljucivati kad ga neces dulje koristiti (u mom slucaju preko noci). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|