|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Hard pri paljenju zastruže
Dakle radi se o Hitachi 160gb 8mb chache-a. Svaki put kad ga zapalim čuje se ko da je zastrugao. Nakon toga normalno radi. Jel se trebam bojat ili ne?
![]() |
#2 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Tak je i moj Maxtor pri pokretanju zaroštal a poslije se više nije čuo, osim kod defragmentacije, ponekad. ______________________________ Hard diskovi rade na principu struganja Kad struganje potpuno izostane, by, by podaci
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Imao sam sličan problem sa WD hardom od 60 GB i nakon 2 tjedna od prvog pojavljivanja zvuka sličnom "struganju" riknuo je . Skenirao sam ga i primjetio bad sektore ,koji su se vremenom povečavali (njihov broj) . Nakon što se u potpunosti pokidao i postao neupotrebljiv rastavio sam ga i primjetio da je mehanizam za iščitavanje podataka sa ploče diska strugao po istoj,(mehanizam na kojem se nalazi magnetska glava). http://www.zoki.hr/skola/tvrdidisk.htm Za početak skeniraj hard i vidi dali imaš bad sektora . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|