|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
mrežni problem
u mreži su 4 kompa u istoj radnoj grupi, svi idu uredno na internet i šeraju printere itd. komp1 može pristupiti svim kompovima problem je u tome što kompu 1 nemogu pristupiti kompovi 2 i 3 dok mu komp 4 pristupa bez beda iako je tražio username i pass koji sam ukucao i sada ide. dok kompovi 2 i 3 javljaju error kao nešto da nemam promišn da pristupim kompu i opće ne pitaju username i pass nego jednostavno bacaju error. ta mreža je prije bila domenska tj. jedan server ostale stanice...a sada je u work grupi... probleme radi upravo taj komp koji je prije glumio server jel ima neko inteligentnije rješenje da to sve proradi ili ipak moram sve speglat i napravit novu workgroup i ponovo sve šerat ili kako ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Pa ne bi smio imati problema ako su svi u istoj workgrupi i ako si omogućio svakome sharing. Jesu li svi isti OS-ovi ili ima svega i svačega? Ovako na slijepo bih rekao da nisi neke postavke dobro naštimao, uključio nešto itd.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
sve je xp... zanimljivo je to da komp1 pristupa svima a njemu može jedino komp4 pristupit... s tim da me pitao za tu šifru...nakon toga radi dobro.... kompovi 2,3 i 4 međusobno rade najnormalnije... jedino komp2 i 3 nemogu vidjeti komp1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
a što se ima dodatno za uključiti ... folderi su šerani i ovako gledano bi trebalo raditi ... jel rješenje preimenovat workgroup? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
to nisam provjerio ...hmmm .... zar bi moglo to biti razlog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
probaj isključiti firewall na svim računalima to je meni radilo problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
nije pomoglo nit instaliranje SP2 na komp ...nije ga bilo... niti je pomoglo isključivanje firewall-a ....sad reinstaliram win na tom problematičnom kompu pa bum vidio ... samo dajte prjedloge ako neko ima neš pametno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
javlja na komp2 i 3 ovu poruku: \\komp1 is not accessible. you might not have permission to use this network resource. ontact administrator of this server to find out if you have access permission. logon failure:then user has not be granted the requested logon type at this computer. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
imao sam taj problem, imao sam 3 kompa u mreži, i sad, komp 1 i 2 su se oboje vidli, a nijedan od njih nije vidio 3. komp, koji je pak sve vidio. jedino kaj je pomoglo je bila reinstalacija na 3. kompu. sad sve štima... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
FilipS nisi napravio na sav 4 kompa share..Ostavi ukljucen "Use simple file sharing" na sve kompve,Start>Control Panel>Folder Options>tab Wiew>i dole na kraju je ta opcija koju moras imat ukljuceno i samo sheraj sta zelis ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|