Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.02.2008., 15:26   #1
riche
Registered User

Datum registracije: Oct 2006
Otišla matična ili nesto drugo?

Da probam ukratko opisati problem.
Prije par tjedana komp se zamrznuo, nakon restarta nije se htio podici, zablokirao je na prepoznavanju jednog harda čim se upalio. Ištekao sam sata hard na kojem su bili windowsi i instalirao windowse na drugi stariji ata hard. Mislio sam da je otisao hard jer kad sam ga ustekao komp se ponovo nije htio pokrenuti. Ali za par dana nastavili se problemi bez obzira na taj sata hard, prvo se ponekad nakon restarta nije htio podici, a sada svaki put kad ga restartam neće se pokrenuti. Jedini način da se pokrene je da napravim clear cmos na matičnoj. Znači kad napravim clear cmos on se normalno pokrene a bez toga ništa. Znači restartam ga i nema onog beepa, monitor se ne upali, samo vrti nesto kao po hardu, ventilatori rade. Ugasim ga, napravim clear cmos i tade se normalno upali, bude onaj jedan klasican beep za pokretanje i windowsi se normalno dignu. Ali bilo kakvo restartanje, gašenje kompa pa i ulazak u bios nakon paljenja i više se neće upaliti dok ne napravim clear cmos.
Pretpostavljam da je otišla matična ili bi moglo biti nešto drugo?
riche je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2008., 15:33   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zamijeni bateriju na ploči.
Oglas

Oglas
Staro 18.02.2008., 17:53   #3
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Posto se radi o nforce3 odmah cu eliminirat to kao kvar i skrenut pozornost na napajanje, dali se napajanje jako grije? Probaj sa nekim drugim napajanjem pokretat komp. Ovako obicno znaju stara napajanja odlazit s ovim simptomima.

poz
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2008., 21:45   #4
riche
Registered User

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Zamijeni bateriju na ploči.
Probao sam, nazalost nije pomoglo.

Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Posto se radi o nforce3 odmah cu eliminirat to kao kvar i skrenut pozornost na napajanje, dali se napajanje jako grije? Probaj sa nekim drugim napajanjem pokretat komp. Ovako obicno znaju stara napajanja odlazit s ovim simptomima.

poz
Napajanje nije tako staro, oko godinu i pol, chieftecovo napajanje. Ne vjerujem da je u njemu problem.
riche je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno