Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.02.2008., 14:15   #1
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Surfanje i on-line igranje - high ping

Dakle mrezna situacija je ovakva

Eh sad kako cura voli surfati po nekim svojim forumima koji vrve tonama slika, te jos voli ucitati i nekoliko threadova u tabove. Puno tabova. Te mi onda ping skoci u nebesa i za minutu dvije me izbace iz igre zbog velikog pinga.
Probao sam promijeniti priority na dlinku, ali ni to nije pomoglo

Neznam vise sto bih mogao napraviti.

i da za one koji se pitaju zasto je izmedu curinog kompa i dlinka dd-wrt. zato sto mi treba wireless za xbox, a dlink ima slobodna 2 porta, znam da se mogu otkljucati i ostala 2 ali nije potrebno kada dd-wrt ima 4 slobodna lan porta.
raf je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2008., 15:06   #2
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
što se tiće ovog D-Linka mislim da i nemožeš baš puno više napraviti

neznam kakve opcije ima što se tiće load balancinga DD-WRT koji ti imaš (siguran sam da postoje i specijalizirane verzije DD-WRT-a za tu namjenu), ali jesi li razmislio o tome da prebaciš D-Linka u bridge mode i da prespojiš svoj komp na DD-WRT (nisi naveo koji router) ako on ima kakve bolje opcije

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.02.2008., 17:51   #3
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Ovaj dd-wrt je na buffalu G54S.
Da razmisljao sam to napraviti, ali nisam bas imao vremena (tada kad sam to sve spajao). uglavnom mislim da ne bi trebalo biti problema to za napraviti, ali ono sto me brine je kako podesiti taj QoS na dd-wrt? evo SS
Staro 16.02.2008., 18:00   #4
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

pa pise ti sve tamo desno u biti...

stavis kvacicu na optimise for gaming
onda pod Service priority mozda ima ta tvoja igra, pa nju nađeš i add-aš an listu ili napravis novi service koji ce odgovarat toj igri

pa onda ako koristis DHCP dodas na MAC priority listu MAC adresu od svog kompa, a ako ne koristis onda mozes na isti nacin iskoristit Netmask priority iako je to kolko vidim za pojedine subnetove prioritet

ili mozes i koristit skroz dolje ovo po portu prioritet

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Staro 16.02.2008., 18:11   #5
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

da skontao sam vidio onaj link more pored helpa pa sam se nacito
Jedno samo nekuzim, tj. nisam siguran kaze da napisem 80-95% max brzine, sad dali je to 80-95% od brzine koju t com reklamira ili od stvarne brzine koju mi kaze speedtest?
Staro 16.02.2008., 19:05   #6
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

stvarne

Staro 16.02.2008., 19:54   #7
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

izgleda da nista ni od ovog QoSa. Net u igri radi dok se ne logiram, a onda me disconnecta. Izgleda da cu kod cure staviti netlimiter te ograniciti joj net.
thx anyway
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno