|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Problem s dijeljenjem neta u LAN mrezi
Pozdrav radni narode! Procitao sam sve postove vezane za ,mrezu ali nikako nisam mogao da nadjem odgovor na svoje pitanje i rijesenje za problem. Ovako stanje stoji: Naime, u firmi imam 5 racunara koji su povezani u LAN mrezi preko switcha/huba. Mreza na prvi pogled super radi. Radi pod odredjenim workgroupom, u kojem vidim sve racunare i u sve mogu pristupiti (naravno ono sto sam sharovao), ali kada pokusavam da pingam preko cmd ping ne prolazi. Jedan od racunara ima ppoe konekciju (wireless konekcija) koja funkcionira preko PCI kartice, i pokusavam da dijelim internet na ostale racunare i nikako ne uspijevam. IP adrese sam dodijeljivao rucno. Na prvom racunaru koji ima internet konekciju sam postavio 192.168.0.1 subnet je 255.255.255.0 gatwey nista, u ostali racunara IP adrese idu svojim redom 192.168.0.2 itd. gatwey je IP od prvog racunara i na konekciju sam postavio da sharujem konekciju na ostale racunare ali nikako nemam izlaz na internet iako sam firewall disable. Molim Vas da ako netko ima bilo kakvu ideju da mi javi bit cu mu dozivotno zahvalan. Mario! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Old school
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da je najbolje rješenje kupit wireless adsl router, spojit ga u lan i postavit da se spaja na adsl. Na ostalim kompovima pod gateway (pa i dns) stavit njegvu adresu i bok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
nabavi router
![]() |
#4 |
Registered User
|
jednostavnije ccProxy rijesio sam, hvala na skromnim misljenjima |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Da proxy je jednostavnije rjesenje (ja sam svojevremeno koriso WinGate), ali jedini problem je da internet konekcija ovisi o tom racunalu koje "drzi" konekciju - restartom ili ugasenim racunalom koje drzi konekciju pada internet veza na ostalim racunalima + sva racunala internet promet "vuku" s tog racunala... kvalitetnije rjesenje je neki broadband router koji ce dignuti pppoe konekciju koja radi dalje na svim racunalima neovisno dal je koje racunalo ugaseno... (broadband routeri danas nisu ni toliko skupi (4-port router oko 200-300kn) na njega spojiti postojeci switch/hub (posto je 5 racunala u igri) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|