|
![]() |
#11641 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Moram si nabavit neki dobar recept za lazanje...nisam ih nikad radio sam. A jelo je mrak ![]()
![]() |
#11642 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
bum ti ja dala recept, samo sad nemam vremena to piskarat...kad dodjem doma...moje lazanje su uvijek dobre ![]()
![]() |
#11643 |
Super Moderators
|
![]() |
#11644 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Sad sam se nabajsal domaćih kobasica iz vlastite proizvodnje, ljubičastog luka iz Bugarske, raženog s kimlom i upravo zalijevam hladnim Perlenbacherom. @ jelc : za lazanje, preporučam filovanje s Hašeom od Podravke, ima sve kaj pravom Žderonji treba: masno, slano i ljuto !
![]() |
#11645 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Danas se Jelc i ja ubili u baschieri. Ravioli s vrganjima i piletinom i lazanje za Jelca nisu za baciti no - gdje u Novom ZG-u otići i jesti ko pošten Žderonja? Ono, neki normalan restač za pojest nešto dobro preko dana? A da sad cijene nisu u PM? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11646 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#11647 | ||
Super Moderators
|
Citiraj:
Pih, matori drajveru...pa nije haše kaj je nekad bio... Rabim ga samo za dvije stvari. Domaći pomfač na brzaka pa se može zalit sa hašeom ili ga uvalit u žuljba ![]() Bolje ovo drugo-taman je šarf a ne moraš pretjerivat sa zaprškom... Citiraj:
Bio je jedan forumaš u gladnim očima ( valjda se tak zove) ali se nije pohvalio sa cijenom...nije Novi ZG ali je blizu. Mene zanimaju-vratina, ćevapi i ražnjići ![]() Luk.
![]() |
![]() |
#11648 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Čuo sam da negdje na Trešnjevci ima dobra čevabdžinica - slasni i masni čevapi, ali sam zaboravio ime ![]() Ima neki neugledan restač na samoborskoj od Jankomira prema Podsusedu koji ima pristojne plate miješanog mesa. Ne znam kak se zove, bil sam tam prije dvije godine... Ontopic, danas je žena osmislila zdravi ručak - pureći file, karfiol i mrkva pirjani u zepteru. Nedostatak kalorija sam nakon ručka morao nadoknaditi s dvije čokolade s lješnjacima i pol kile badema. Sad mi pak iz frižidera dolazi miris finog špeka ![]()
![]() |
![]() |
#11649 |
mrzi zimu
|
jelc - recept za lazanje 1). dinstaš luk narezan na kockice, mrkvu, peršin (korijen), celer i malo špeka narezanog na kockice...kad to povene/porumeni dodaš mljeveno meso (najbolje miješano svinjetina/junetina) i dinstaš dok meso ne dobije boju...zaliješ s umakom od paradajza (ili gotovim ili domaćim) da pokrije meso i po potrebi dodaš malo vode posoliš, popariš, dodaš vegete (ako koristiš vegetu) i chilija ili kaj već hoćeš od začina i dinstaš jedno 45 min do 1h uz povremeno podlijevanje pred kraj podliješ s malo crnog vina i dodaš prstohvat šećera 2). napraviš bešamel umak - napraviš svjetlu zapršku koju zaliješ mlijekom i kuhaš dok ne bude gusto kao tijesto za palačinke (posoliš, malo popariš i dodaš muškatnoh orašćića malo) kupiš gotovo tijesto za lazanje (barila ili neko drugo koje se ne mora kuhati prethodno) u dublju tepsiju (kao za biskvit kolač npr) staviš red tijesta - red bešamela (pazi da pokriješ sve rubove tijesta) -red mesnog umaka - red naribanog sira (gauda ili neki drugi takav, NE EMETALER) -red tijesta -bešamel- mesni umak -sir ... završiš s redom tijesta kojeg obilno zaliješ bešamelom i dozgora naribaš sir i pospeš origanom staviš u rol na 200 C oko 30 -35min (dok se sir ne rastopi i ne porumeni) ![]()
![]() |
#11650 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Restač ti se zove Samoborska klet i za 80 kn dobiješ ovo kaj vidiš na stolu. 2xkotlet (malo deblji, ne špara), 1xšišćevap, 5xćevap, 1xpljeskavica, 2xcarsko meso, 2xražnjići, 2xjetrica sa češnjakom, šampinjoni, brdo pomfrija, 3/4 kruha, velka porcija ajvara, velika porcija kajmaka, luk. Dvije osobe teško da to mogu pojesti, a ako pojedu mogu reći da su se najele. Znam se tamo ponekad zaletiti sa ženom i sa dvije kave i dva sokića mislim da je cifra 114 kn što je više nego prihvarljivo. Moja topla preporuka.
![]() |
![]() |
#11652 | |
driver
|
Citiraj:
Dobar tek i pozdrav kolegici iz struke ![]()
![]() |
![]() |
#11653 |
Super Moderators
|
Zrinki fala na receptu i Panorami na savjetima ![]() Čim probam-budete znali kak je prošlo... Danas laganija hrana-pire i teleća jetra na naglo. Za večeru bude sir, vrhnje i raženi.
![]() |
#11654 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ajd bubnite neki savjet za jajca, jednostavniji. Vracam se doma oko 11 danas pa imam veceru u vlastitoj reziji, a malo su mi dosadile varijacije na temu jajca sa sunkom/spekom. Probal sam jedamput jajca s lukom napraviti ali ispalo je bzvz, luk je postal ful ful tezak za jelo (a ja bar mogu i jako teska jela pojest). Kak to vi pripremate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11655 | |
driver
|
Citiraj:
![]() ![]() Na putru rastopiš dva trokutića Čardaš topljenog sira ili neki obični trapist s dodatkom jednog fefača ( ak' voliš ljuto ), ubiješ na to trajbana jajca i to je to. Da ne bi smršavil, ja to još posipam obilno s parmezanom i mrvicum curriya ![]()
![]() |
![]() |
#11657 | |
driver
|
Citiraj:
![]() ![]() Crno vino se podrazumijeva uz to, no i pivce može odigrati svoju ulogu ako uz to poslužiš kisele krastavce kao prilog.
![]() |
![]() |
#11659 |
driver
|
Dugo sam si razmišljal kak da Jelcu stavim malo soli na ranu, i evo to je rezultat. Stara dobra crna rotkva, kuhani trešenjevec, tablica adidasa i par stickova... ps. sve je vlastita proizvodnja, bez konzervansa, aditiva, pojačivača okusa i sličnih pi3darija [img=http://img180.imageshack.us/img180/2883/dscf2856dx7.jpg]
![]() |
#11661 |
driver
|
![]() |
#11662 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
I komadić šunkice ![]()
![]() |
![]() |
#11664 |
Suit up!
|
Neznam koliko ovo spada u žderonje (ne povisuje kolesterol/krvni tlak kao većina "građe" ovdje ![]() Zasad sam našao sam u (mrskom) Konzumu, ali stvar je super. Riječ je o prirodnom tiješnjenom soku od jabuka (samo jabuke, bez dodatka vode ili šećera) pakiranom u neugledne staklene boce od 1L. Sok je fenomenalan, mutan, a ne ona rafinirana koncentrirana govna kao što je Cappy, Juicy i sl. Šteta što u nas nema kupiti takvog soka od naranče, marelice i sl. Cijena boce je oko 10kn, hladan je fenomenalan. http://www.vinari-vocari-ozalj.hr/j_vrbanek/m_vino.jpg - prvi od lijeva.
![]() |
#11665 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11666 |
mrzi zimu
|
viš panoramix nisam znala to da kiselina iz paadajza produžava kuhanje...hvala na savjetu veselim se vikendu i domaćoj, kuhanoj klopi ![]() ![]()
![]() |
#11667 |
Super Moderators
|
Odgodio sam lazanje, renejmo sam fajl iz .lazanje u .sarma ![]() Za pol vure je gotovo. ![]()
![]() |
#11668 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() Imam oko 300 litara domaceg soka od jabuke. Samo jabuka i nista drugo ![]() a jucer su mi stigle i kobasice domace. Prva runda. 50 kg za pocetak ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11669 |
driver
|
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 15.02.2008. u 21:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11670 |
Super Moderators
|
Pokočio sam se totalno, puca me 38.9c temperatura, oči pekuuuuuu.... Valjda bu bolje kad maznem koju sarmicu ![]()
![]() |
|
|