Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.02.2008., 15:21   #1
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Problemi sa lan party p35

Ovako,imam problema sa kompom otkad sam kupio grafu i matičnu.

Simptomi:-par puta mi je prilikom paljenja kompa izbacio ntdlr missing,,ponovo idem instalirati windovse,onda mi nemože pronać hard drive na kojeg bi instalirao os.Zagasim komp,resetiram cmos,digne uredno vistu.Idem uć u neku igru nakon par min igra zablokira pa me izbaci u winse porukom,drivers stop working..ili..vista ...neki error,nekad mi resetira komp.Svaki put kad izlazim iz biosa komp se gasi pa se upali i tu stane,slike na monitoru nema,koliko god ga ja puta palio i gasio,dok ne resetiram cmos.Xp nisam mogao instalirat,nekim čudam sam uspio neznam ni sam kako i nakon koliko pokušaja.Sad ok radi,ali resetirat komp nesmijem i u bios nesmijem jer nakon toga moram resetirat cmos.

Grafu nosio kod frenda kod njega uredno radi sa enermaxom 400w,sličan ostatak konfe,samo druga ploča..Po tome zaključujem da grafa nije,nije ni napajanje,hard je ok,provjerio kod frenda.Ostaje samo ta crna ploča..dali je ona zrela za reklamaciju..ili treba flashat bios,čega je mene strah,da ne zaj.. nešto ipak nije jeftina ploča i naradio sam se za nju kao i za ostatak komponenti.

Inače na onom error screenu mi stalno piše FF,a kad neće dat sliku monitor onda na njemu piše 75..u knjižici nema objašnjenja,na netu nisam uspio iskopat nešto što bi meni imalo smisla..

molio bih vaš savjet..
Micko je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 16:03   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Probaj fleeshati matičnu i grafu najnovijim BIOSom i ako to ne pomogne - reklamacija kaj ćeš drugo...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.02.2008., 16:07   #3
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Probaj fleeshati matičnu i grafu najnovijim BIOSom i ako to ne pomogne - reklamacija kaj ćeš drugo...
opcija koje me najviše strah....šta ako sje nešto..
Staro 11.02.2008., 16:17   #4
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Micko Pregled postova
opcija koje me najviše strah....šta ako sje nešto..
Ako se s***e nešto, a najvkerojatnije neće odneseš ja na reklamaciju ili u Linksa daš 50kn da ti stave drugi BIOS.
Ako se baš bojiš, plati nekom s foruma pivu+ćevape da ti to napravi.
Staro 11.02.2008., 16:17   #5
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Nagradno pitanje - jel sad radi? NE... Pa kako onda može manje radit od toga da ne radi?

Ako te strah otfuraj cjeli komp na servis pa nek se oni bakću, platit ćeš parsto kuna a dobra je šansa da neće ništa rješit (osim ako nemaš tamo nekog poznatog) ali tvoj izbor...
Istina to kolko su spremni se potrudit ovisi i o servisu o kojem je rječ ali generalno ti je tako da im puca startaju par minuta nečega 3D ako im većiš za 3D probleme i ako se ne sruši ugase, vele ti da nekaj nije bilo ukopčano ili sl generičko sranje ili da sve radi ako si kod njih kupio i naplate 200kn a ti kad doneseš doma štanga...
Staro 11.02.2008., 16:23   #6
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
FF je normalno, to pise cijelo vrijeme nakon bootanja.

no, jesi li podesio Intelov sata kontroler u IDE nacin rada?
mozda ti zato xp 'ne vidi' disk pa ne mozes instalirati, a i rusi ti vistu iz nekog razloga..
meni je na IDE, i radi XP i vista bez problema,

a onaj jmicron(ili sto vec) sata kontroler slobodno stavis na disable,

pošto i ovih intelovih utora ima dovoljno

evo slikao sam ti kako je kod mene:

a drugo, ako te maticna zeza od kada si ju izvadio iz kutije...
posto sam ja isto to sve prosao
(ali se nije htjela bootati uopce, davala te neke brojeve na post ekrancicu...
koje nisam nigdje mogao naci online ni u uputama...)
kupio sam drugi proc(celer 420) ubacio njega,
bootao iz prve, stavio novi BIOS, puknuo quad unutra i sve radi bez greske

pa probaj tako i ti...
flashaj ovaj zadnji BIOS
preko diskete, nemas sto fulati,
program sam radi sve, ti 2 puta stisnes enter i to je to
(ako ne mozes uopce doci do biosa, probaj negdje nabaviti neki drugi proc pa s njim)

http://us.dfi.com.tw/Support/Downloa...FLAG=A&SITE=US

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 11.02.2008. u 16:40.
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2008., 08:28   #7
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
FF je normalno, to pise cijelo vrijeme nakon bootanja.

no, jesi li podesio Intelov sata kontroler u IDE nacin rada?
mozda ti zato xp 'ne vidi' disk pa ne mozes instalirati, a i rusi ti vistu iz nekog razloga..
meni je na IDE, i radi XP i vista bez problema,

a onaj jmicron(ili sto vec) sata kontroler slobodno stavis na disable,

pošto i ovih intelovih utora ima dovoljno

evo slikao sam ti kako je kod mene:

a drugo, ako te maticna zeza od kada si ju izvadio iz kutije...
posto sam ja isto to sve prosao
(ali se nije htjela bootati uopce, davala te neke brojeve na post ekrancicu...
koje nisam nigdje mogao naci online ni u uputama...)
kupio sam drugi proc(celer 420) ubacio njega,
bootao iz prve, stavio novi BIOS, puknuo quad unutra i sve radi bez greske

pa probaj tako i ti...
flashaj ovaj zadnji BIOS
preko diskete, nemas sto fulati,
program sam radi sve, ti 2 puta stisnes enter i to je to
(ako ne mozes uopce doci do biosa, probaj negdje nabaviti neki drugi proc pa s njim)

http://us.dfi.com.tw/Support/Downloa...FLAG=A&SITE=US

Ma sve je tako namješteno,onaj jmicron je disejblan od prvog dana...mogu ja doć do biosa,mogu ja i do windovsa ,ali tek nakon clear cmosa.Probat ću danas iskopat floppy,mora bit negdje na ormaru pa idem flashat da probijem i tu barijeru straha .

Hvala TomRi,hvala dečki,ako sj..em ploču javit ću vam se..
Staro 12.02.2008., 12:46   #8
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
ma nemas beda, ja sam bas flashao tim novim biosom ploču pred 5 dana,
dobijes i neke nove opcije za OC.
a sve gotovo u 30ak sekundi...

(ako nisi na UPS-u pazi da netko u kuci bas ne izaziva sudbinu pa usteka neki jaci potrosac u tom trenutku,
štednjak, pecnica, fen... jer nikad ne znas...
ja sam htio biti siguran pa sam istekao komp iz struje
i flasao ga dok je na bateriji UPSa,
onda sam najsigurniji da je napon konstantan)

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2008., 10:02   #9
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Flashao bios na ploči,zamjenio ga najnovijim(stvarno je bilo bezbolno i sve je dobro prošlo)

Ali,uvijek postoji ali..flashanje nije riješilo moj problem,,opet blokovi,artifaci u igrama,prilikom bootanja windovsa nema slike na monitoru..poneki BSOD..itd.itd.

Evo jedan česti prijatelj koji me pozdravlja i zbog čega mi rastu sijede na glavi

zbog toga idem probat ovako,iako mi wolverline,kaže da je vx450 dosta za moju konfu.. i ja mu vjerujem,alli nemam više ideja,sve su komponente ispravne tako da reklamacije otpadaju.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98344
Staro 13.02.2008., 10:25   #10
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Inače na onom error screenu mi stalno piše FF,a kad neće dat sliku monitor onda na njemu piše 75..u knjižici nema objašnjenja,na netu nisam uspio iskopat nešto što bi meni imalo smisla..

molio bih vaš savjet..
Pisao sam ja o toj grešci nešto malo (LINK). I ja sam imao problema sa istom greskom. Ta greška, 75, se javlja kada sa diskovima nesto nije u redu. Tako da ti preporučujem da disk/diskove prešaltaš po SATA portovima (nemoj koristiti ona 2 žuta) i trebalo bi ti se sve rješiti.
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2008., 10:38   #11
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Ne znam kako nisi na naetu uspio naći kada sam ja baš na ovom forumu pisao koja je to greska. I ja sam imao problema sa istom greskom. Ta greška, 75, se javlja kada sa diskovima nesto nije u redu. Tako da ti preporučujem da disk/diskove prešaltaš po SATA portovima (nemoj koristiti ona 2 žuta) i trebalo bi ti se sve rješiti.

kao što se može vidjeti iz ovih slika diskovi nisu spojeni preko tih portova,probao sve moguće kombinacije sa portovima,nekad radi 1 sat ok,nekad 10min,nekad 1min,nekad ni neće,bez obzira na portove.Doduše nisam probao u ove žute.

Staro 13.02.2008., 10:43   #12
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
kao što se može vidjeti iz ovih slika diskovi nisu spojeni preko tih portova,probao sve moguće kombinacije sa portovima,nekad radi 1 sat ok,nekad 10min,nekad 1min,nekad ni neće,bez obzira na portove.Doduše nisam probao u ove žute.
Hmm, ajde onda probaj u njih staviti pa vidi sta ce se desiti.
Staro 13.02.2008., 10:45   #13
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Citiraj:
Hmm, ajde onda probaj u njih staviti pa vidi sta ce se desiti.

ehh na poslu sam do 4,nemam pristup netu trenutno kod kuće,tako da na poslu skupljam informacije a navečer ih primjenjujem i gledam kako se niš ne mijenja.
Staro 13.02.2008., 12:02   #14
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
ehh na poslu sam do 4,nemam pristup netu trenutno kod kuće,tako da na poslu skupljam informacije a navečer ih primjenjujem i gledam kako se niš ne mijenja.
Aha, pa ako je već tako onda probaj i instalirati SATA drivere kada dođeš kući, čisto da i njih eliminšeš kao mogućnost problema.

I ako sam dobro primjetio nigdje nisi napisao da si testirao RAM, pa uradi i to. Baci koji test na toj svojoj mašini, pa ih probaj i kod frenda.

Mada kada sve pogledam meni tu ima toliko nejasnoća i gluposti u tome svemu. Nekada radi kako treba, nekada baca ERR75, nekada zamrzne igru, nekada se restatuje, nekada baci BSOD.

Nista probaj ovo gore sto smo ti napisali, pa javi kako je proslo.

EDIT: lol "Postovi: 1,337"
Staro 13.02.2008., 14:12   #15
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Citiraj:
Aha, pa ako je već tako onda probaj i instalirati SATA drivere kada dođeš kući, čisto da i njih eliminšeš kao mogućnost problema.

I ako sam dobro primjetio nigdje nisi napisao da si testirao RAM, pa uradi i to. Baci koji test na toj svojoj mašini, pa ih probaj i kod frenda.

Mada kada sve pogledam meni tu ima toliko nejasnoća i gluposti u tome svemu. Nekada radi kako treba, nekada baca ERR75, nekada zamrzne igru, nekada se restatuje, nekada baci BSOD.

Nista probaj ovo gore sto smo ti napisali, pa javi kako je proslo.

EDIT: lol "Postovi: 1,337"
Memorija testirana i ispravna oba dva keksa 100%
Probao i SATA drivere instalirat,isti k...c .

Eeeh te gluposti ni meni nisu jasne,..brijem da je napajanje,,kupio bi ja već drugo nego sam sad iskeširao 5k krznenih za mjenjač+još neke djelove na autu.Tako da se moram strpit do kraja mjeseca.A u selu najače napajanje pored moga je enermax 400w.

Evo šta mi lik napisao na jednom drugom forumu,on malo pretjeruje ali ...

" Treba ti neko napajanje sa minimum 50A na 12V za tu masinu.
Uostalom razmisli malo, imas quad core cpu 105W TDP i dual gpu graficku koja ima oko 200W TDP i to pri stock taktovima.
Na to dodaj intel chipset plocu, 2 GB RAMa i par hardova i ode to polako preko 400W.
Taj Corsair je CWT made, nije vise Seasonic kao HX serija, modeli 520 i 620 i nije u stanju da drzi napone u normali kad je potrosnja blizu maksimuma.

Uostalom, nije mi jasno kad imas mocan i skup cpu, graficku takodje, zasto to drzis na prosecnom napajanju koje kosta 70E i izazivas djavola?!?
Staviti to sve na napajanje slabije od nekog modela od barem 750W, ja se ne bih usudio.
Ako imas para kupi neko napajanje poput Coolermastera 850W ili Antec Quattra 850W ili jos snaznije. Ako si tanak s parama onda barem Corsaira HX620 ili nesto poput LC Power Hyperion 700.

Ako ostavis ovako kako je, neka paljevina ti ne gine jer ti PSU radi na granici izdrzljivosti.
"
Staro 13.02.2008., 14:17   #16
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

AFAIK Cors 450 VX i HX serija su Seasonic, 550W VX je CWT (koji je isto dobar) a 3870x2 njupa oko 150-170W više ne, proc je negdje oko 100W a ostatak konfe ne troši niti 100W dakle nismo niti do 350 stigli i to ne troši se baš sve sa +12V rejlna na kojem uzgred rečeno Cors ima 400+W tako da nema govora o granici, ako su ljud na njemu držali quad + 3870 Crossfire ili 8800GT/GTS SLi sisteme onda nemamo kaj razgovarati dalje, posebno sa samo dva diska u kanti...
Staro 13.02.2008., 14:26   #17
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Citiraj:
AFAIK Cors 450 VX i HX serija su Seasonic, 550W VX je CWT (koji je isto dobar) a 3870x2 njupa oko 150-170W više ne, proc je negdje oko 100W a ostatak konfe ne troši niti 100W dakle nismo niti do 350 stigli i to ne troši se baš sve sa +12V rejlna na kojem uzgred rečeno Cors ima 400+W tako da nema govora o granici, ako su ljud na njemu držali quad + 3870 Crossfire ili 8800GT/GTS SLi sisteme onda nemamo kaj razgovarati dalje, posebno sa samo dva diska u kanti...

Možeš li mi onda reć,šta radit više..ja više nisam pametan i čega god se ulovim već sam probao.

Bios grafičke?Znalo mi se dogodit da mi boota windovse i čujem welcom sound ali slike na monitoru nema,,a vent na grafulji vrti čini mi se u maximumu.
Staro 13.02.2008., 14:56   #18
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ploča je problem to uopće nije upitno to su BSODovi koji obično znače da se kolje s nečim, ili s ramom ili s grafom ili sa samom sobom...

Ili je jednostavno pokvarena...
Staro 13.02.2008., 15:00   #19
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Citiraj:
Ploča je problem to uopće nije upitno to su BSODovi koji obično znače da se kolje s nečim, ili s ramom ili s grafom ili sa samom sobom...

Ili je jednostavno pokvarena...
Mogu li ja ić reklamirat,jerbo lik će ju u servisu spojit,radit će mu 5-10-20min i reć će mi da je do napajanja,jer nema crossfire/sli certifikat.
Staro 13.02.2008., 15:05   #20
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Čekaj jel ti imaš dvije 3870 u crossfire ili imaš 3870x2 grafu?
Staro 13.02.2008., 15:08   #21
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Citiraj:
Čekaj jel ti imaš dvije 3870 u crossfire ili imaš 3870x2 grafu?

Zar ne vidiš ti slike..

Imam jednu hd3870x2...kažem crossfire certifikat,jer to je skoro pa isto .
Staro 13.02.2008., 15:32   #22
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Vidio sam slike, ali ono gledam pa ne kužim di si sad crossfire iskopao pa ono reko možda sam ja nešto zabrijao...

I ne nije isto - i to i radi potrošnje (jer crossfire troši više) i radi bugova i mogućih problema sa CFom (na intel čipiju koji ima soft Cf posebno) a inače 8800 Ultra je veći potrošač od tvoje grafe i ne zahtjeva SLI certifikat na napajanju kad smo već kod toga, a ovaj cors ima više safta nego pokoje starije napajanje koje ga ima...

Uostalom ako ti frend ima sličnu konfu posudi od njega taj enermax i probaj s njim, ako je grafa tamo radila na sličnoj konfi nema razloga da ne radi kod tebe...
Staro 13.02.2008., 15:44   #23
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Citiraj:
Vidio sam slike, ali ono gledam pa ne kužim di si sad crossfire iskopao pa ono reko možda sam ja nešto zabrijao...

I ne nije isto - i to i radi potrošnje (jer crossfire troši više) i radi bugova i mogućih problema sa CFom (na intel čipiju koji ima soft Cf posebno) a inače 8800 Ultra je veći potrošač od tvoje grafe i ne zahtjeva SLI certifikat na napajanju kad smo već kod toga, a ovaj cors ima više safta nego pokoje starije napajanje koje ga ima...

Uostalom ako ti frend ima sličnu konfu posudi od njega taj enermax i probaj s njim, ako je grafa tamo radila na sličnoj konfi nema razloga da ne radi kod tebe...

Opet se ne razumijemo,meni je jasno da moj vx dovoljan..ali mislio sam ako odnesem ploču na reklamaciju i ona bude radila kod njih..koji odg. mogu očekivat..osim da će mi reć da mi treba jače napajanje i opeljušit me za 150kn koliko je sat njihovog rada.

Doduše radi se o linksu,s njima nisam imao nikad neugodna iskustva...
Staro 13.02.2008., 16:14   #24
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

A što dati velim onda odnesi cjeli komp tamo ili izvadi napajanje pa ga odnesi, plati tih 150kn za dijagnostiku i vidi, kaj da ti ja drugo kažem...

Mislim ako radi na 400w Enermaxu neznam o čemu se dalje ima s ikim pričati, ili ko što rekoh posudi taj enermax i vidi dal s njim radi kombinacije i glupljih nekompatibilnosti je bilo od toga da se neko napajanje ne voli s nekom pločom ali ja nebi rekao da je to...
Staro 13.02.2008., 16:23   #25
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ja ti dam sutra potvrdu kako x2 radi u mojoj konfi (imamo slicnu kombinaciju "moj komp") sa Seasonicom 430w, na XP-u i Visti.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2008., 18:22   #26
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Pa cekaj malo, jesi li ti testirao to na tom enermaxu? Ako nisi testiraj na njemu, i ako bude radilo onda je to dokaz da je taj tvoj VX450 malo šeno (Enermax 400 će sasvim zadovoljavajuće pogoniti tu tvoju konfiguraciju).
Staro 13.02.2008., 22:33   #27
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Spoji onda grafičku na Enermaxa, a ostalo na Corsaira pa vidi.

BTW, 3870x2 troši malo više od dvije u 3870 u CF-u.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2008., 22:44   #28
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Spoji onda grafičku na Enermaxa, a ostalo na Corsaira pa vidi.

BTW, 3870x2 troši malo više od dvije u 3870 u CF-u.
Ne mora znaciti da je napajanje preslabo nego da ima neku svoju mušicu zbog koje ima neke prekide napona ili određene oscilacije,...

Ovo sto ti je domy rekao sa dva napajanja, ono napajananj koje nije spojeno na ploču pališ tako sto kratko spojis zelenu i smeđu žicu i drzis ih u spoju sve dok zelis da ti napajanje radi.
Staro 14.02.2008., 09:42   #29
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Ma ja odustajem,odnest ću cjeli komp nekamo,pa nek oni proučavaju.

Sinoć odvrtio par testova ,prvo sam pokrenuo occt test od 30 min,prošao je.Pa sam odvrtio lightsmark i 3dmark06,završio ih je uredno.Onda pokrenuo prime,vrtio i njega pol sata sve ok,već sam se ponadao da je napokon proradilo sve kako treba,prekinem prime,stavim si ziku i idem instalirat cod4..nakon minute instalacije sve se zablokira,zvuk počeo štekat i paff zagasi se.I naravno nemogu ga upalit bez cleara cmos-a.

Ovo što mi se događa još nisam nikad doživio,,bio frend kod mene sinoć,odvalili smo se od smijeha.
Staro 14.02.2008., 18:08   #30
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:

Ovo sto ti je domy rekao sa dva napajanja, ono napajananj koje nije spojeno na ploču pališ tako sto kratko spojis zelenu i smeđu žicu i drzis ih u spoju sve dok zelis da ti napajanje radi.
Ha ?
Dajte ljudi prestani te govorit boje zica jer nikako necemo na zelenu granu sa time. O tome sam vec govorio ovdje pa ako te ipak enermax zanima-probaj.
Optik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno