|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
(riješeno) Kompjuter se gasi sam od sebe
Bok ljudi. Problem je objašnjen u naslovu teme. Nakon što se komp ugasi ne mogu ga upaliti nekoliko sekundi. Sumnjam na napajanje ali nisam siguran. Može li itko sa sigurnošću reći što je? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
koje komponenete imas, daj popuni najprije rubriku my comp, i kad se sam gasi kad radis nekaj, igras igrice ili se ugasi i kad nije pod opterecenjem? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Ne igram igrice nego sam na netu ili ga ostavim i ugasi se bez da se išta odvija. Komponente je malo teže napisati jer je kompjuter kupljen već složen bez ikakvih knjižica. dxdiag kaže ovako OS: Windows XP Professional SP1 system manufacturer: K8N62 system model: K8NF-4G-SATA2 BIOS: deafult system BIOS procesor: AMD Semphron 2500+ memorija: 1216 MB RAM DirectX verzija: DirectX 9.0c grafika: nVIDIA GeForce 6100 To je otprilike to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pretpostavljam da je u pitanju nekakvo pregrijavanje. Vjerojatno procesora pa se sam ugasi da ga zaštiti od pregaranja.
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hmm neznam baš da se Sempron "u leru" tolko grije... Mislim on bi valjda i bez ventilatora sa svojim stock coolerom morao raditi kad nije opterećen u iole provjertenom caseu... ![]() U svakom slučaju ovako se nemože reći, možemo samo napikavati ali ili je ploča ili napajanje, u biti kad ga ponovo upališ dal se odma opet ugasi ili radi par sati normalno?
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
|
Ha onda moguće da je fakat pregrijavanje, možda ti je zaribao vent na procu ili nešto makar mi je to čudno ali svakako s obzirom na tvoju razinu znanja nema smisla da ti savjetujemo da kopaš po BIOSu ili nedaj bože samom stroju jer će to vjerojatno završit paljevinom... Nema ti druge nego pozvati nekoga ko zna što radi da vidi u živo u čemu je problem...
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Fino onda si našao uzrok problema i rješenje... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|