|
![]() |
#1 |
Guest
|
Prokleti novi komp nema zvuka
..dakle kupih novi komp AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2,2 Ghz, 2 GB AM2 i javlja mi ..no audio devace instalirala se drivere za realtek..cak sam skinula s neta najnovije i nista ..pomagajte jer smucio mi se odmah na pocetku..inace stavljen Win Xp sata sa SP2 |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Koja matična? inst drajvere od nje najnovije jer ti je najvjeroatnije zvučna integrirana na matičnu, skini SP3 i imaš cijelu kolekciju codeksa "ac3decoder" |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
nikako mi se ne pojavljuje to na slici..sad cu stavit SP3..ma nemam pojma..vec mi je muka |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
nasla sam WDM 1.86..sad ga skidam..pa cu ga instalirat i nakon restarta cu iskljucit i ukljucit zvucnike..ima samo jedna zica koja vodi iz subwofera..pa javim ako kaj bude..hvala ti.. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije problem u zvučnicima niti u tome što nema SP3 (koji ujedno ne sadrži nikakav AC3 decoder) nego u driverima. To je nažalost vrlo čest problem na novim pločama i još nisam otkrio zašto se događa. Reci ti nama, Yaya, što si točno instalirala i kojim redom? Osobno uvijek nakon instalacije Windowsa XP SP2 instaliram prvo drivere za chipset i onda drivere za zvuk direktno s Realtekove stranice (odbijem onaj New Hardware Wizard), resetiram i ama baš uvijek mi je radilo sve kako treba i to na dosta kompova. http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false (EXE fileove skidaj) BTW, nedavno me jedna mušterija zvala i isto tako rekla da nema zvuka. Dođem tamo, pogledam i ne samo da nije bilo drivera za zvučnu nego i sve ostalo. Probam sve instalirati, sve prođe kako treba, ali za zvuk nikako. Svašta sam probao, ali sam odustao vrlo brzo pa stavio nove Windowse jer ionako nije bilo ništa instalirano gore (komp je tek stigao iz trgovine).
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
Citiraj:
ja vise pojam nemam kojim redom , jer sam vec par puta iinstaliravala isto..al uglavnom high definition audio driver, realtek ac 97 audio, realtek high definition audio driver, sad sam stavila i sp3..izgleda da ipak nema wdm , jer mi se nije pojavila ona ikonica u trayu..spiker onaj..sad skidam taj wdm jer ga nema na maticnoj, pa cu ga instalirat a kaj dalje nemam pojma..ako to en rijesim ide sutra nazad u vemil..osim toga imam jedan prikljucak koji ide iz subwofera a rupa ima 6 i sad vise nisam pametna u koju treba ustekat ..ajooooj..koja komplikacija.. |
|
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
AC97 driver je za stare zvučne, tebi treba isključivo HD verzija s linka gore bez ikakvih dodataka. Kakvo je stanje u Device Manageru? Ovo bi trebala imati... http://www.imagesforme.com/out.php/i...lipboard01.png Uoči i dole Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio. Zvučnike ubodi gdje hoćeš, običaj je u zeleni konektor.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovdje instaliraj zipani ili exe svejedno, i napravi kako sam reko... Svejedno u koju rupu ubodeš zato jer ti se pojavi ono gore što sam stavio pa ti odabereš što si uštekala Sam nemoj slučajno instalirat ati hdmi audio device, to imaš i na cd-u od matične to je sranje živo |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prvo moraš instalirati MS UAA HD drivere (29Mb) i napraviti restart kompa. Nakon toga stavi Realtek audio drivere i trebala bi dobiti zvuk. Postoji još jedna caka. Novije ATI kartice dolaze sa HDMI audio driverom koji kad se instalira sebe smatra defaultnim audio driverom. Dakle, ako si ga instalirala, morala bi otići u audio postavke i tamo 'vratiti' da ti Realtek bude defaultni. http://www.gigabyte.com.hr/Support/M...ProductID=2554
![]() |
#17 | |
Guest
|
Citiraj:
di u audio postavke..pise mi svuda :no audio devace Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.02.2008. u 13:13. |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Gle, ajd ispočetka. Imam istu ploču te nikad nisam imao problema. Nego daj probaj slijedeće. Mene je to jednom zeznulo. otvori Realtek HD audio manager. Trebao bi ti biti tamo dolje desno kod sata. Odaberi karticu mixer. I tamo lijepo provjeri dal ti je koji od equlizera spušten.
![]() |
#19 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#20 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() EDIT: nema uaa bus driver iako ga instaliravam stalno..ma nis..ide to u ve mil nazad Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.02.2008. u 13:14. |
|
![]() |
![]() |
#22 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
a da nema neka opcija u biosu da se disable-a on board audio device pa da nije tamo iskljuceno?? ... btw kad si isla reinstalirati drivere jel ti se opce pokaze u windowsima nakon restarta kompa found new hardware? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Guest
|
Citiraj:
http://i232.photobucket.com/albums/e...Picture234.jpg ako je prevelika slika nek neko smanji molim vas.. |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma nema teorije da ti nebi radilo. Kad si ubacila onaj cd sa driverima od matične jesi mu dopustila da sam instalira sve što treba. Znam da neki misle da ne treba onih gigabytovih gluposti, al pusti nek sam sve instalira. nakon svakog instaliranog se sam restarta i nastavlja instalaciju di je stao.
![]() |
#26 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#27 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Pozdrav, ja sam frendu slagao sličnu konfu isto na gigabajt ploči http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.303.320 sve u svemu nisam s cda mogao NIŠTA instalirati jer me driveri nisu doživljavali 5%. Na svoj sam komp skinuo drivere sa njihove stranice za što mi je trebala cijela vječnost jer im je stranica užasna ![]() Tako da bi i tebi preporučio da skineš drivere sa njihove stranice za svoj OS i da njih probaš poinstalirati. Eto ga to je moje iskustvo ![]() Lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
mislim da ti je tor dao dobar link ali netrebas uaa bus driver instalirati nego ga brisati i disableati http://www.newegg.com/Product/Produc...k=False&Page=1 tu imas komentare korisnika te ploce i sve koje je mucio taj zvuk rjesavali su na nacin koji je tor dao u linku evo citiram ti jedan komentar "My advice regarding the sound would be to avoid installing the Realtek drivers (including the ones on their website and on the CD that comes with the mobo). The Realtek drivers contain the Microsoft UAA audio codec which conflicts the with the realtek drivers and it will prevent the system from recognizing ANY sound device (including an add-on PCI audio card etc). If you plan on using Windows XP SP2 beware that it includes the KB888111 driver (microsoft UAA driver) which is nearly impossible to remove and it will conflict with other sound drivers" u glavnom to me malo zbunjuje jer na gigabyte stranici pise da bas taj KB888111 treba instalirati Please launch “My Computer”, open CD/ DVD drive\ Audio\ MSHDQFE\ Win2K_XP\ US”, to execute kb888111xpsp1.exe (for SP1 system) or kb888111xpsp2.exe (for SP2 system) e sad ti kazes da si stavila sp3 koliko sam skuzio po postovima prije nego sto ti je tor dao link an gigabyte stranicu gdje objasnjavaju rjesenje problema, sad dali si ti na SP3 instalirala kb888111xpsp2.exe koji je namjenjen za SP2? mozda je tu problem e sad reinstalirat win sa sp2 i onda po uputama sa gigabyte stranice instalirati kb888111xpsp2.exe pa onda disableati i uninstalirati UAA Bus Driver pa instalirati zvuk ... upisao sam u google kb888111xpsp3.exe (sto bi bila verzija za SP3) ali ne daje nikakvih rezultata pa pretpostavljam da nema za sp 3 tog filea |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
|
|