|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
DSL-g684T puca wireless veza.
Kada koristim laptop sa ugradjenom wireless antenom sve radi super i nema pucanja veze, ali kada koristim komp na kojega je ukopcan dlinkov DWL-122 USB adapter veza puca i to kada pokusam napraviti download pukne nakon par sekundi ili uopce nece da napravi download. U cemu je problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Firmware upgrade? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Napravio sam Firmware upgrade, ali onda mi je ADSL router zablokirao i nisam mogao nista napraviti. Jedino rijesenje je bilo pozvati t-com i prijaviti kvar, nakon cega su oni dosli sve ispitati i vidjeli da je doslo do kvara na uredjaji pa su mi dali novi ADSL router. Sta Firmware moze biti problem zbog kojega na kompu puca veza, a na laptopu sve radi super. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Probaj se spojiti s d-linkom na drugi uređaj, tj vidjeti da li puca veza i sa drugim APovima u blizini. Provjeri ping prema Ap-u, start => run => upišeš cmd, i u cmd-u pišeš: ping 192.168.1.1 -t ( ako nije taj onda je 192.168.2.1 ). I pogledaj kak se ponašaju pingovi prema ruteru, tvojem i onda drugima. Ako se javljaju kakve anomalije, recimo na svakih 7 sek da ping skoči i slično, mjenjaj karticu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
U ovoj priči glavni sumljivac je D-Link DWL-G122. Pošto uređaj ima više hardverskih revizija, support treba odabrati točno po verziji koju imaš. Predlažem da prema svojoj verziji izabereš, download - aš drajver i software. Pročitaj u help / readme kako točno napraviti taj update. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Odabrao sam reviziju za moj uredjaj i instalirao, ali opet ista stvar. Revizija je novija od one koju sam imao. Dok surfam po netu sve bude vise manje OK, ali kada idem raditi download ili pogledati neki video jednostavno prekine. Signal mi se i dalje prikazuje ovisno da li je 36.0, 48.0 ili 54.0 Mbs ali stane download i ne mogu vise surfati. Onda moram napraviti rescan i sve opet radi dok ne pocnem download. Rescan nije rijesenje jer ne mogu to raditi svaku minutu. Probao sam tri razlčicita USB prijemnika, jedan je Asus, zatim linksys i na kraju dlink. Ista stvar kod svih. Kako to rijesiti, da li postoje neke postavke u Windowsima. Pokusao sam iskopcati WZC ali nije pomoglo. ping koji sam napravio. Ovo se dogadja kada prestane ucitavanje stranice i moram napraviti rescan. Zadnje izmijenjeno od: Rider51. 10.02.2008. u 23:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
U routeru i u mrežnim postavkama bežične konekcije manualno upisani parametri (barem za DNS servere)? EDIT: Da bi eliminirali ćorove prozore a za test napravi slijedeće: 1 - Dl ovaj programčić - WGET.EXE 2 - Otvori Command Prompt i preko ovog programčića pokušaj nešto dl. sa neta. Startaj sa -h za opcije komandne linije. Ako s ovim dl ide ok onda znaš da je zaheb u prozorima. EDIT2: Je li ovaj Atomic_Net tvoja mreža ili neka tuđa? Ako je tuđa onda mjenjaj radni kanal na svom routeru. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.02.2008. u 23:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Da li ovako moraju biti podeseni DNS. Evo kako izgleda testiranje i download sa Wget. Kao sto se vidi na slici download je stao na 51% i to je bio drugi pokusaj, prvi put je stao na 48 %. Atomic_net je moja mreza. Probao sam mjenjati kanale ali nisam probao da li mi radi download kako treba. Idem pokusati ponovo promjeniti kanale. Zadnje izmijenjeno od: Rider51. 10.02.2008. u 23:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Ovo za DNS - ove je OK, istu stvar bi trebalo podesit i parametrima bežične na kompu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Obzirom da se radi o kompu (čitaj fiksna instalacija) probaj i ostale parametre postaviti fiksno: IP = 192.168.1.100 Subnet = 255.255.255.0 Gateway = 192.168.1.1 Također testa radi, probaj premjestit komp u istu prostoriju (ili barem blizu) gdje se nalazi router. Ako tada sve radi OK i nepuca Dl onda ti jedino preostaje: a - probat kako stvar radi na različitim kanalima (mjenjaš radni kanal na routeru) b - nabavka (barem posudba) nekog drugog WiFi USB njoka ili još bolje interne WiFi kartice (one u pravilu rade bolje i pouzdanije). Prilikom ovog žongliranja svakako prvo deinstaliraj driver + software "starog" uređaja + reset + install "novog". |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Ovo mi je treci WiFi USB koji isprobavam. Imao sam Asusa, pa linksys i na kraju dlink. Ista stvar sa svima. Komp ne mogu staviti blize routeru jer se nalazi na drugom katu. Izmjenjao sam sve kanale i opet sve isto samo mi je na nekima jaci signal, pa sam ga ostavio na onome gdje je najjaci signal. Da li bi se sta rijesilo Wireless Access Pointom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Naravno da bi. Ako spajaš samo jedno računalo razmisli o kabel opciji (jes da je gnjavaža provući i kamuflirat ali uvjek radi),a pri tom prilično jeftinije od bežične opcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
Po cemu cu skuziti da li podrzava Client ili WDS ili Bridge mode rada. Ovo je link na uredjaj pa ako mozes malo pogledati i reci mi da li podrzava. http://www.dlink.com/products/?model=DWL-G700AP |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da ti je problem u činjenici da koristiš usb uređaj. Naime, meni i kolegi je usb wlan znao smrzavati komp. Otkako smo obojica prešli na PCI wlan kartice, takvih problema nemamo. On je nabavio ovu i čisto je zadovoljan njome pogotovo zbog toga što ima posebnu antenu pa je prijem signala bolji nego kada je ona zašarafljena na PCI karticu. http://www.links.hr/index.php?option...kl=053.509.025
![]() |
#18 |
Registered User
|
Rijesio sam problem. Nevjerovatno kako jednostavno. Samo sam WiFi USB prikopcao na USB koji se nalazi integriran na maticnoj ploci a ne na USB kartici koju sam kupio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|