|
![]() |
#631 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Al ste ga napali... Pa pustite čovjeka da ima stroj koji hoće. Pa ak mu je volja neka stavi Core2Extreme na Asrock. Nema svako novce i potrebu svakih par mjeseci najbolje i nabrže narokat u svoj komp samo da bi mogao reć ja imam toliko 3d marka i moj proc radi superPi za toliko sekundi. Njegov komp je njemu za njegove potrebe dovoljan i on mora znat šta si može priuštit ili hoće. Meni isto stalno govore zašto nisam kupio 8800 karticu. Zašto bi?? 8600gts vrti sve što igram(čak i Crysis na high) i više ne trebam. Po mom mišljenju je Asrock loša i nikad nisam bio s njom zadovoljan ali samo zato što moj proc od prvog dana NIKAD nije radio na normalnom taktu a asrock to nevoli kad joj se diže takt. Ako je on normalni PC korisnik i važno mu je samo da mu komp radi i ne broji bodove koje mu komp dostiže zašto bi uzeo neku skupu ploču. Ako se po ASrocku ne prčka jako je stabilan što je njemu važno. Samo ne razumijem zašto je uzeo Quad. Za te novce mogao je uzet dobat Duo i još bi ostalo love. Al dobro. OZI imaš moju podršku |
![]() |
![]() |
#634 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Nego, iako je to McG više milijuna puta objasnio, a čini se to nisi vidio: GTX karte neće NIKAD, ama baš NIKAD bit u dućanu po 2k kn. S high end karticama to ide tako da odu u EOL kad dođu bolje high end kartice, i prodaju se po cijeni po kojoj su se prodavale dok su se još proizvodile, GTX konkretno oko 3500kn. Da je to što govorim istina najsvježiji su primjeri stare GTS 320 i 640 koje još uvijek koštaju 2k odnosno 2.7k kn. Primjera je još bezbroj pogotovo trenutno u Hg-Spotu. I žao mi je što čujem to za MAX3, meni ploča nikad nije pravila probleme, i već sam više od 3 godine zaljubljen u nju ![]()
#635 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
' E' sto ti je sinkronicitet. Jucer i prekjucer spreham o toj ploci i danas je uzmem. Sad mozete i mene na zid srama ![]() Na AGP konfi mi je jednostavno zao Parheliju baciti jer prelaskom na PCI-e verziju iste, bas nista ne dobivam. Samo bacam brdo novaca. Ovo je jedina ploca koja saka AGP a realno, cini se da ce 775 ipak biti dugorocnija prica od AM2, a time i AGP-u produziti zivot. Doduse, nemam namjeru ici na Quad ali ne sudim ni Ozia koji je vjeran svojoj karti ![]() Kad bi ova ploca samo dobila jedan mini poljubac malkice novejšega Chipseta, stvari bi bile ugodnije po vlasnike. Ovako mi ne gine upucavanje dodatnih kotrolera i NIC-a. Ali dobro, nek je AGP-a. |
![]() |
![]() |
#637 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Sjecam se tbradarica.......pro igrac, glavni sponzor. ![]() btw skuzio sam veliku razliku u procovima sa 2 i 4 MB u matematickim proracunima, konkretno jedan pro/E test u kojem za isti takt(3.0GHz) 4MB verzija dere 2MB verziju za dobrih 30% ![]() @EDIT Evo bas gledam ovo na TomsHardwareu i u divix kodiranju 25% razlika.....hmm Sve vise mi one price ekipe da im na E6xxx vindoze nekak finije rade imaju smisla. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Uber Gosu. 12.02.2008. u 19:15. |
![]() |
![]() |
#639 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
znam da sam već dosadan ali mislim da se ovdje sve vidi ![]() http://sobitza.com/portal/index.php?...d=17&Itemid=32
![]() |
#640 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Koji procesor kupiti?
imam dva pentijuma doma.. jedan je p4 fsb 800 2.4ghz 512kb cache, a drugi p4 fsb 533 2.4ghz 1mb cache.. koji je bolji (konkretno, igram cs:s, i da, zanimaju me samo igre :P ) ovaj gornji sam digo do nekih 3.1 ghz, sa defolt kulerom, samo me onda pocne ***at mema (posto imam neku corsair extreme ddr333,no to nije vazno),a ovaj donji do nekih 2.7ghz i onda ga vec pocne ***at mema.. sta vi mislite koji je od ovih proceva bolji za doticnu igru/igre/3d,sta vec..
Bila je toliko lijepa da sam poželio da nikad ne otvori usta. A onda mi je nekako objasnila da je nijema. Oženio sam ju Las Vegasu, tjedan dana kasnije. I sad napokon živim sa ženom koju razumijem. Moj PC - https://www.twitch.tv/flegmoar |
![]() |
![]() |
#641 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja bi uzeo drugog to je vjerojatno Notrhwood 2,4 ako je onda je jedan od najklokabilnijih proceva koji postoje, ima 1mb cachea koji na netburstu dosta znači...
#642 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ovaj druhi je vjerovatno preshot, jer norty ima 512Kb cache. Tu su negdje, ovaj prvi ima veci FSB, ima HT, ali manji cache. Drugi se vise grije, ima manji FSB, ali veci cache. Ja bi uzeo prvog, imao sam takvog. Inace najbolje da izvrtis neke bencheve da vidis koji bolje radi, makar razlika nece bit velika.
#643 |
Premium
|
prvi ima 512kb cachea i HT , da , pa pokazuje u win ono 2 jezgre ko da ima. oba dva su northwoodi i sve sto je rekao u vezi grijanja stoji. onaj sa 1mb cachea se grije dosta vise.
Bila je toliko lijepa da sam poželio da nikad ne otvori usta. A onda mi je nekako objasnila da je nijema. Oženio sam ju Las Vegasu, tjedan dana kasnije. I sad napokon živim sa ženom koju razumijem. Moj PC - https://www.twitch.tv/flegmoar |
![]() |
![]() |
#644 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kao prvo, ne mogu biti oba Northwoodi jer Northy nema sa 1Mb cache, vec samo sa 512kb. Kao drugo, odmah je jasno da je 2.4 Northwood sa HT-om (800Mhz) bolja opcija. Jos pogotovo ako je C revizija.... ![]() Prescott se previse grije, i nije HT (533Mhz). Sto se max OC-a tice, imao sam oba takva navedena i oba su isla jako dobro. Cak mi je prescott uspio raditi i na 3.9Ghz, ali jako jako kratko prije nego li je zastekao i mogao sam skoro peci jaja na njemu ![]() Northwood (C) mi je radio stabilno na 3.6 uz manje povecanje napona i temperatura je bila skoro duplo niza ![]() Na kraju rezime: Northy svakako ![]()
Desktop: System: Asus X99 Deluxe / Intel i7 5820k + Noctua NH-D14 / 32GB DDR4 Corsair Dominator Platinum 3000Mhz (4x8Gb) / Asus DUAL-GTX1060-O3G / A-DATA XPG SX8200 Pro M.2 SSD 1TB / Sound Blaster Z / Fractal Design Core 3000 / Corsair HX1200 Storage (total of 54TB): 6 x Seagate IronWolf 8TB / WD My Passport Ultra 4TB (2,5") + WD Nomad case / WD Scorpion Blue 1TB (2,5") + Orico case Video/audio/input/misc: HP Z32 (32" 4K) / Logitech G933 Artemis Spectrum / Samsung Harman/Kardon Q70 soundbar / Sony XD100 / Corsair K95 / Logitech G9X / Logitech VX Revolution / Canon scanner LIDE 70 / HP LaserJet P1102 Mobile: Lenovo ThinkPad X1 tablet (Intel Core m7 / 8GB DDR3 / 256GB SSD) |
![]() |
![]() |
#646 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Prvog, bez previse razmisljanja... btw nisu mi jasni "znalci" koji se svukud javljaju i samo unose pomutnju ljudima sa kojekakvim dezinformacijama...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#647 |
Premium
|
hmmm,meni se ucinilo u cpuz da sam oba dva procitao da su nortvudi.. no dobro, neda mi se sad opet mijenjat, al kad budem screen cu uhvatit da vidim sta je to.. znaci drzim ovoga sa fsb800.. hvala
![]() |
![]() |
#648 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Zadrzi onog koji ma Northwood jezgru ![]()
#650 |
Premium
|
hvala svima na odgovorima, evo sad je uboden ovaj fsb 800, na 3.2 ghz radi.. iako ce ici uskoro vani, posto cu vjerojatno dobit stipendiju pa ce neki quad upast ![]() pozz
![]() |
![]() |
#651 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Kojeg intela i OC potencijal ????
http://links.hr/index.php?option=art...kl=050.606.112 http://links.hr/index.php?option=art...kl=050.606.105 http://links.hr/index.php?option=art...kl=050.606.110 Troumim se izmedu ta tri proca...... pare mi nisu problem, koji ima najveci OC potencijal i do kolko bi svaki od njih isao sa TT Big Typhoon ???? Planiram preci na intela pa..... I nemojte mi govorit ovaj je isplativiji jer je jeftini 300-400kn jer mi nisu pare problem.... znaci najproc od ta 3 i koji ima naj potencijal za oc ! I ak mozete neku plocu do 700kn u vemilu SAMO VEMILU... slao im napajanje i rame na servis pa nemogu rijesit i dobio sam u vrijednosti 700kn da uzmem bilo sta....... hvala ! |
![]() |
![]() |
#653 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Ak mozes nac uzmi E8400 jer ima veci multy (9) a ako ne uzmi E8200 koji ide do 4Ghz ako ploca ide na 500FSB-a. Ploca u vemilu: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010065
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
#654 |
Banned
|
Gigabyte i ballistix-i ??? ne znam bas oce moci raditi...sta vi kazete? http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010032 ??? http://www.phoronix.com/scan.php?pag...item=728&num=1 |
![]() |
![]() |
#655 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Nazalost u vemilu nemas neki drugi izbor dobre P35 ploce za klok. Probaj proc uzet u vemilu i nadoplatit a plocu od abita, DFI ili asus.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
#657 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#658 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#660 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
uzmi E8200 i Gigabyte P35-DS3R. nije toćno da u ve-milu nema dobre oc ploće. pa ova ds3r ide preko 530FSB |
![]() |
![]() |
|
|