Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.02.2008., 01:07   #1
tozinjox
Premium
Moj komp

tozinjox's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Problem s WI-FI SOLO na ASUS M2N32-WIFI

ukratko... nakon instalacije drivera i priloženog softwarea koji dođe uz ploču, korisnik ostane zapanjen kad skuži da niš ne šljaka ni infrastructure mod, ni AP mod ..ad hoc nisam probao ... niš ne vidi oko sebe (gluh ko top) ..niti se na njega može spojiti....

odlučio sam proguglati..i skužio da nisam jedini kojem rastu sijede...

neki su uspijeli "vidjeti" Ap-ove ali se nisu mogli skonektirati..pogotovo ako je sustav zaštite pristupa na access ponitovima spušten (??)..ali eto prenosim vam tuđa zapažanja...

korisnici koji imaju problema s navedenim wireless "dodatkom" za Asus-ove,
a možda i neke druge ploče mogu to riješiti na način da skinu s slijedećeg linka drivere od realteka:

http://www.realtek.com.tw/downloads/...=true#RTL8187L

Navedena kartica koristi čip RTL8187L

nakon što sam updaet-ao drivera s gore linka (ostavio sam origi software) sve je proradilo bez problema...i AP mod i infrastructure..ad hoc nisam probavao ali je vjerojatno i to ok...

Moj OS je WINXP PRO SP2

Napomena: neki neiskusniji korisnici možda će se zbuniti kod odabira Windows zero configuration i Wi-Fi Solo conf...

ukratko...u wifi solo softwareu se može prebaciti iz jedne ili druge conf...

ako kartica radi s win zero conf... kad radi u infrastructure modu...može se iz priloženog softwarea napraviti site survey..ali ne i konektati.. to se mora iz win zero conf prozora (dolje u trayu uz sat, na ikonu wifi adaptera)..

ako se ide s softwareom solo onda se može napraviti surwey i konektati odabirom konekcije i dvoklik...

Meni se pokazalo da kartica bolje radi s win zero conf....

Sretno!
tozinjox je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 09:27   #2
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Izgleda da Wifi na ASUSU ne radi bas dobro, frend je nakom 2tjedna konstantno disconectanja po 3-4sec svakih 2-3h odlucio kupot dodatnu PciE karticu za 70kn a antenu koristi i dalje asusovu(jer je cool).

Stamota za plocu od 1200kn.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.02.2008., 14:49   #3
tozinjox
Premium
Moj komp

tozinjox's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
da ..slažem se da je sramota..ipak nakon što sam instalirao gore pomenute drivere već testiram par dana da vidim kako se ponaša veze..i mogu reći da sve radi ok i stabilno..bez pucanja...
tozinjox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno