|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
![]() Pri umetanju sticka u utor primijetio sam malu iskricu (ured mi je pun elektriciteta...), te je stick očito doživio "strujni šamar"... Kada sam ga, nakon toga, umetno u komp pojavila se obavijest "USB device not recognized"... Pokušao sam ga ručno pronaći, no komp ga ne prepoznaje. Zatim sam pokušao pronaći nekakav driver, no opet bez uspjeha. Pokušao i sa Linuxom, no opet ništa. Stick je očito "riknuo", no postoji li mogućnost da se nekako izvuku podaci sa njega. Uložio 6 mjeseci rada i imam silno važne podatke vezane uz posao, a koliki sam konj svjedoči podatak kako nisam izradio backup... Ako netko zna kako izvući podatke, spasit će mi život... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
U biti nikako ako je čip spaljen, možeš probati odnesti u neki specijalizirani servis - ako neko uopće radi sa stikova recovery ali ako je sam flash unutra otego gotovo je...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
To kaj si vidio iskricu ne mora biti nista - to je prijelazna pojava ![]() Nego jesi li probao stik u drugom utoru, ili u drugom kompu? Za recovery imas: http://www.infolab.hr/ Navodno masno naplacuju, no ako se radi o vaznim podacima onda nista nije skupo. Sretno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Probao sam sve moguće kombinacije koje znam, a i one za koje do sada nisam znao, međutim ništa od toga. I moja potraga se suzila oko "infolaba". Oni, navodno mogu izvući podatke čak i ako je flash dobio po nosu, a i cijene su im, obzirom na sve, prihvatljive. Pronašao sam još jedan servis, ali su im cijene ubitačne i ucjenjivačke - www.helpdisc.hr Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.02.2008. u 22:28. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle stik je još teže popravit u fušu nego hard disk, ma kolko se to paradoksalno činilo jer ako ovdje samo jednu stvar krivo spojiš papa podaci i nema niti teorije da se išta napravi, ako ti je unknown device vjerojatno je kontroler čip u stiku otego papke, teoretski se može kupiti isti takav i probati zalemiti drugi čip ili sam flash odlemit i stavit ali to je jako pipljavo i nesigurno jer ako ne uspije - znaš što će se desit... I sorry ali nemogu povjerovati da je neko 6mj rada na jednom stiku držao i nigdje drugdje ![]()
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
A, gle, i sam sam rekao da sam ispao konj.. Držao sam te podatke na laptopu - laptotp prodao itd. ... Stick mi je riknuo deset minuta nakon što sam pitao informatičara u poduzeću postoji li neki program koji će automatski mijenjati podatke na backupu (koji očito nisam izradio..), kada ih ja promijenim na tom prokletom sticku. K'o da sam prizvao vraga! Nakon svega sam skužio da se podaci na backupu mogu praktički automatski mijenjati bez ikakvog programa, tj. sinkronizirati, samo uz pomoć Windowsa... Katastrofa... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ništa to nije masna naplata, sve je to u okviru posla i struke tak da... No bitnije pitanje i dilema je ovo što je yedwy naveo - kako 6mj posla držiš samo na sticku?! Čovječe, pa to je ravno ludilu, bez backupa. Sad ćeš biti pametniji pa nećeš morati nositi kod ovih što "deru" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |