Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.02.2008., 16:44   #1
MIRZA Đ
Pesimistični optimist

MIRZA Đ's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
problemi sa wireless karticom

Stolno računalo sam pomaknuo iz prostorije gdije je bilo vrlo blizu ruteru i postavio sam ga u sobu koja ga dijeli od rutera sa dva zida (ništa posebno)! problem je u tome što nemogu dobiti mali ili nikakav signal na kompjuteru kartica je netgear WG311! molio bi pomoć jer mi nije jasno kako nemože uhvatiti signal koji je cca. 5m od rutera dok laptop na potpuno istoj poziciji hvata savren signal. molim vas pomozite oko ovog iritantnog problema.
Staro 09.02.2008., 20:54   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nema tu neke nauke. Ili mjenjaj poziciju one antenice (znam da je to ograničeno) ili je promjeni s nekom drugom antenom. Spominjana dva zida ako su puna armature onda jesu neš posebno tj. predstavljaju zaheb za WiFi signal. U šali kažem, najbolji WiFi je UTP kabel.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.02.2008., 23:39   #3
wex[hr]
Premium
Moj komp

wex[hr]'s Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nema tu neke nauke. Ili mjenjaj poziciju one antenice (znam da je to ograničeno) ili je promjeni s nekom drugom antenom. Spominjana dva zida ako su puna armature onda jesu neš posebno tj. predstavljaju zaheb za WiFi signal. U šali kažem, najbolji WiFi je UTP kabel.
I meni je uvijek signal s kablom oko 100% ;-) .
wex[hr] je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 12:12   #4
MIRZA Đ
Pesimistični optimist

MIRZA Đ's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
he he ma ok znam da je sa kabelom bolje ali ruter mi se nalazi na vrlo nezgodnoj poziciji! Mislim imam riješenjenje za sve probleme koje zahtijeva prebacivanje splitera ali, velili ali je kako na laptopu imam puni signal makar i njegova kartica bila jača ne kužim kak ovaj ne ćapa signal a kad ga vratim u dnevnu sobu (gdije se nalazi ruter ) ima puni signal. a da armatura smeta sumljam jer kad je u dnevnoj sobi kartica hvata signale od susjeda do dva kata ispod!
Staro 10.02.2008., 12:24   #5
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Razliciti chipseti imaju razlicitu osjetljivost. Npr imao sam d-link pci wireless karticu i usb stick i nisu lovili preko 2 kata signal uopce. onda sam kupio Canyonicu WF511 sa ralink chipsetom i dobio sam 60% signala. Moja preporuka je da uzmes tu Canyonicu za cca 90 kn u ducanu i rijesio si problem...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 10:04   #6
MIRZA Đ
Pesimistični optimist

MIRZA Đ's Avatar

Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Razliciti chipseti imaju razlicitu osjetljivost. Npr imao sam d-link pci wireless karticu i usb stick i nisu lovili preko 2 kata signal uopce. onda sam kupio Canyonicu WF511 sa ralink chipsetom i dobio sam 60% signala. Moja preporuka je da uzmes tu Canyonicu za cca 90 kn u ducanu i rijesio si problem...
sve stoji prijatelju da ok, ali stavr ti je konfuzna u tome što kad ja vratim komp gdije je bio na relativnio malu udaljenost od rutera on hvata susjede tako da mi nije jasno kako ne lovi to u drugoj sobi, dok laptop redovito grabi puni signal!!!
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno