Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.02.2008., 19:37   #1
KR-DI
Premium
Moj komp

KR-DI's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Malo komplicirana mreza za sloziti???

Imam jednu malo komliciranu mrezu za sloziti, a posto mi bas to neide odlucih postaviti pitanje ovdje. Naime imam jedan komp server (na kojem se nalazi win. vista), on je spojen D-linkovim adsl routerom stalno na net (ip adresa od tog routera je 192.168.1.1), u taj *komp – server* je spojen Router Acess Point Linksys wrt54gl (ip adresa od tog routera je 192.168.1.2), dok su u linksys-a spojena 3 kompa na kojima se nalaze win. xp. E sad pitanje kako da omogucim tim komp. preko Routera acess pointa i servera da idu na net???
Nesto sam citao da se napravi nekakakv bridge connections u Visti, ili tak nesto ali mi neide pa molim pomoc….
Hvala….
P.S. evo slike ispod da vidite sto zelim (trebam) napraviti…
http://img444.imageshack.us/my.php?image=mrezasm6.jpg
KR-DI je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 22:02   #2
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
ne znam za vistu, ali u xpu ima za bridgati 2 lana(il sl) i to napravis tako da odaberes obje konekcije i na njima stisnes desnu tipku i ides bridge, nisam nikad to posteno koristio da bi znao kako to radi...al, sta nebi trebala svaka lan kartica imati svoju ip adresu? pa da probas u karticu koja ide na ap staviti pod gateway(i dns) ip adresu od kartice koja ide na modem? ili cak ip od modema?
Oglas

Oglas
Staro 10.02.2008., 22:59   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ako ti netreba "kontrola leta" (čitaj kontrola pristupa) zašto se mučit sa bridganjem?
Podesi Acess Point Linksys wrt54gl da se kači na D-Link router, u postavkama wrt54gl stavi Gateway 192.168.1.1. Računalima spojenim na wrt54gl postavi Gateway na 192.168.1.2.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 10:03   #4
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
dobro si krenuo ali si se malo zbunio.

ne možeš na routeru na 2 razlicita interface-a (koja nisu bridgana) staviti isti network jer ti to router neće znat routat.

ono što treba napraviti je u LAN port internet routera spojiti LAN port linksysa i svim računalima dati default gateway 192.168.1.1. kraj priče.
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno