|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Malo komplicirana mreza za sloziti???
Imam jednu malo komliciranu mrezu za sloziti, a posto mi bas to neide odlucih postaviti pitanje ovdje. Naime imam jedan komp server (na kojem se nalazi win. vista), on je spojen D-linkovim adsl routerom stalno na net (ip adresa od tog routera je 192.168.1.1), u taj *komp – server* je spojen Router Acess Point Linksys wrt54gl (ip adresa od tog routera je 192.168.1.2), dok su u linksys-a spojena 3 kompa na kojima se nalaze win. xp. E sad pitanje kako da omogucim tim komp. preko Routera acess pointa i servera da idu na net??? Nesto sam citao da se napravi nekakakv bridge connections u Visti, ili tak nesto ali mi neide pa molim pomoc…. Hvala…. P.S. evo slike ispod da vidite sto zelim (trebam) napraviti… http://img444.imageshack.us/my.php?image=mrezasm6.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ne znam za vistu, ali u xpu ima za bridgati 2 lana(il sl) i to napravis tako da odaberes obje konekcije i na njima stisnes desnu tipku i ides bridge, nisam nikad to posteno koristio da bi znao kako to radi...al, sta nebi trebala svaka lan kartica imati svoju ip adresu? pa da probas u karticu koja ide na ap staviti pod gateway(i dns) ip adresu od kartice koja ide na modem? ili cak ip od modema? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako ti netreba "kontrola leta" (čitaj kontrola pristupa) zašto se mučit sa bridganjem? Podesi Acess Point Linksys wrt54gl da se kači na D-Link router, u postavkama wrt54gl stavi Gateway 192.168.1.1. Računalima spojenim na wrt54gl postavi Gateway na 192.168.1.2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
dobro si krenuo ali si se malo zbunio. ne možeš na routeru na 2 razlicita interface-a (koja nisu bridgana) staviti isti network jer ti to router neće znat routat. ono što treba napraviti je u LAN port internet routera spojiti LAN port linksysa i svim računalima dati default gateway 192.168.1.1. kraj priče. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|