Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.02.2008., 03:56   #1
Njubinštrumf
Registered User

Datum registracije: Jan 2008
"Smrzavanje kompa" Part III

Ok.Već vidjeh topic ovog naziva no zaključan je zbog meni nedokučivog razloga ( iako pročitah "razloge").
Nego,da ja krenem jer je ovo već iritirajuće.Neki dan sam uzeo par komponenti jer sam odlučio poboljšat komp.Sve radi odlično OSIM....kad igram ut04 nakon pola sata,možda i manje, sve se smrzne i ne gine mi restartiranje kompa.Zasad se to događalo samo u njemu no jednom mi se smrznuo i u browseru.

Imam AMD X2 4200+@2.21Ghz,Sapphire Radeon HD3870 512 MB,1GB DDR2 i napajanje Sharkoon 450W.Prvo sam pomislio da je pregrijavanje pa sam pratio tempove cpu-a i gpu-a ( pomoću rivatunera za gpu 60% vent i SpeedFan za cpu (100%fan)),ali temp nije prelazila 45 stupnjeva ( oba coolera su stock).

Može neki insight ili da probam dignut gpu fan na 100% ?

P.S. Hoće pomoć šta ako uzmem Zalmanov F1 case cooler jer trenutno nemam nijedan ??
Njubinštrumf je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2008., 08:26   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Hmm trebao si napisati kaj si mjenjao tj kaj je dodano u komp, jer ono što je zadnje dodano prije nastanka problema je vjerojatno uzrok...

Da ne spominjemo da opet nisi napisao koju ploču imaš a da ne spominjemo da nisi napisao koji OS je u pitanju...
Kaj ti je tolko teško popunit taj Moj Komp u profilu i uključit ga ili dodati gumb u potpis?

E sad ja bi ti preporučio da si skineš sve drivere za matičnu/zvuk i OMEGA drivere za grafu, driver cleaner i ccleaner deinstaliraš sve što sam ti gore nabrojao, sa cleanerima dobro izdribaš sustav i onda instaliraš prvo čipset, pa zvuk pa na kraju omege...

I onda vidi kako će se ponašati... Nebi rekao da su ovo pretjerrane tmeperature ako je 45C na 3870 one se ne grije baš jako ali to znači da generalno nebi trebalo bit pprevruće u kanti, naravno imati fan više je uvjek bolje nego fan manje ali ono nisam uvjeren da je tu problem...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.02.2008., 12:40   #3
Njubinštrumf
Registered User

a baš sam mislio da sam sve stavio kak spada...ipak pogle kad je pisano

ma ispunjavo sam par puta za komp ali dođe do database error pa mi se neda sad opet....negooo

Imao sam AMD Sempron 3000+@1.81Ghz,Geforce 6600GT 128Mb i matičnu ASRock k8 Upgrade NF3 i neko šugavo napajanje od 400W ( Fonte ili pitajbogašta) i sve je radilo ko beba.

I tad i sad imam Vistu Ultimate x86.....

E da ....jel moguće da je to do hard diska jer se čuje neugodan zvuk iz njeg...ko da neko struže s nečim unutra....frend reko da je to od udaraca

Inače disk je Seagate Barracuda 320GB 16MB cache
Staro 08.02.2008., 12:55   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ha... Kakvo struganje? Kakvih udaraca? Ako misliš dal ti glava struže po pločama - ne jer da je to to bi čio oko 5 sec i nakon toga bi disk zauvjek prestao radit...

Ali moguće je da je na izdahu, nije pretjerrano bitno koji je ako si mlatio po casu ili ti je disk pao svaki se od toga može pokvarrit...

i ako oćeš neku konkretniju pomoć (i sada i ubuduće) morat ćeš ipak ispunit taj moj komp, database errori ili ne...

Prije svega trebamo znati koje kompnente su unutra, matična, ram, proc i grafa inače ako nisi reinstalirao windowse moguće je da su ti zaostali djelovi drivera unutra od nvidije i zato ne radi...
Staro 08.02.2008., 13:22   #5
Njubinštrumf
Registered User

ok,probat ću nešto skemijat....ako ne uzet ću novi hard ili reinstallat windowse jer hlađenje i napajanje nemre bit.....
ajd hvala na trudu stari

P.S. A ispunit ću moj komp,ako uspije
Staro 08.02.2008., 13:31   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Kao što rekoh nebi rekao da je hlađenje u pitanju, nisu to takve temperature da bi trebalo bit problema s tim...

Probaj za očetakk drivere izribati pa onda istestiraj hard ako misliš da je on upitan, imaš tu po forumu linkova o tome kako i s čim se može testirati pa vidi kako će se ponašati, naravno ako imaš bitne podatke backupiraj prije toga da ti od stresa pri testiranju ne rukne hard do kraja...

Kad to provjeriš onda ti ostaje samo neka nekompatibilnost tipa ram-matična ili grafa-matična sharkoon je ok PSU i dovoljno je jak za ovo kaj si nabrojao ako nemaš farrmu harrd diskova u kanti...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno