Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 07.02.2008., 20:38   #601
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
.

Hvala Baja,
no baš zato mi nije jasno zašto je upravo Extreme serija quad procesora toliko bolja u igrama od "standardnih" guad procesora. Govorim o dva tipa quad proca.
Pitam se, da li i ona koristi samo dva procesora u igrama, odnosno, što se to krije pod Extreme oznakom da je toliko bolji procesor?
Ozi je offline  
Staro 07.02.2008., 21:46   #602
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
sabirnica brzine 1333 mhz (naspram 1066) i 50% veća cache memorija...
taip@n je offline  
Staro 07.02.2008., 22:12   #603
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Ozi Pregled postova
Hvala Baja,
no baš zato mi nije jasno zašto je upravo Extreme serija quad procesora toliko bolja u igrama od "standardnih" guad procesora. Govorim o dva tipa quad proca.
Pitam se, da li i ona koristi samo dva procesora u igrama, odnosno, što se to krije pod Extreme oznakom da je toliko bolji procesor?
Ajd mi daj link na to di si pročitao da je tolika razlika.

Ako jedan QX9650 (3Ghz/1333Mhz/12MB) usporedimo sa Q9550 (2.83Ghz/1333Mhz/12MB), razlika je samo u taktu i to zbog većeg množitelja u slučaju QX9650.

Kada ih se stavi na istu frekvenciju, ti procesori su u svemu jednaki, razlike nema. Osim naravno u cijeni.

@taipan
Nemaju samo Extreme procesori 1333Mhz i 12MB. Jedino QX9775 (i neki Xeoni noviji, ali to su serverski procesori) ima sabirnicu koja radi na 1600Mhz, no njega tako i tako nema nigdje za kupiti (mislim da nije niti izašao osim u testnim primjercima).
Vuco je offline  
Staro 07.02.2008., 22:59   #604
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Vuco,

evo primjera http://www23.tomshardware.com/cpu_20...=871&chart=423
Ovdje je čak C2 nešto brži, što nije slučaj, ali obrati pažnju na Extreme quad core performanse, stvarno je osjetno brži, a i u drugim testovima na istoj i drugim stranicama je tako.
I jedno pitanje ako nije problem. Da li recimo procesor C2D @ 2.4 GHz 1333 MHz može raditi na ploči koja podržava do procesore do 1066 MHz?

Hvala,
Oz
Ozi je offline  
Staro 07.02.2008., 23:17   #605
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Baš si dao stranicu. Pogledaj samo koliko su oni istiniti sa tim chartovima. Da je jedan E6750 brži od X6800 koji je za 300Mhz brži ? Odma cijeli chart pada u vodu.

Ako gledaš istu arhitekturu (Yorkfield je ipak napredniji i za kojih 5-10% brži od Kentsfield-a), razlike između Extreme i običnih - nema (iako je i to kod Intela malo glupo govoriti jer na jednoj arhitekturi imaju više steppinga i revizija). Pa makar bio sam protiv cijelog Tomičinog hardvera, nemoj gledati njihove chartove.

Što se drugog pitanja tiče, pogledaj za matičnu na stranicama proizvođača jel ima noviji BIOS koji donosi support za 1333Mhz. Bez više informacija o modelu, teško.
Vuco je offline  
Staro 08.02.2008., 00:01   #606
veliko_pile
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
sta nemaju Extreme otkljucani mnozitelj?
veliko_pile je offline  
Staro 08.02.2008., 00:41   #607
e-one
Civic (ab)user
Moj komp

e-one's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Obzirom koliko se E2xxx zagrijavaju, dobar je. Moj se vrti na nekih 500rpm, a puno puta se i zaustavi jer se proc ni ne zagrijava puno. Kad se sjetim Optija 165 i njegovog coolera, ovaj proc je za njega naučna fantastika.

hehe true.....skroz sam se iznenadio da taj komad aluminija moze hladit proc ocan na 3ghz i da temp ne ide preko 60c.......inace full sam zadovoljan plocom i procom.malo prckanja i evo 8x375 .da li utjece sta ona promjena strapa na oc?
e-one je offline  
Staro 08.02.2008., 08:42   #608
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Pa onda mi nije jasno zašto se Extreme zove "Extreme", a zašto Kentsfield "Kentsfield". Meni je očito da se radi o dva različita procesora pošto po nazivu nisu jednaki. Znam onu staru "da na plotu piše...", ali ne radi se o plotu i lopatama, ovo su ipak procesori i Intel je tu uvijek bio decidiran i zna se što se kupuje.
Vuco, kužim što pričaš i to mi ima smisla, ali ovo su fakat dva različita procesora iako podjednakih taktova. Očito je da je Extreme neka jača verzija po dizajnu.
Ozi je offline  
Staro 08.02.2008., 10:02   #609
Index
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Ovako Ozi

Ako očeš izbrojat 1000 EURA za proc onda pitaj za Extreme. U suprotnom te to ne zanjima.
Osim toga taj q6600 na 2.4GHz bez problema radi na 1600MHz FSB, odnosno 3.6 GHz, i onda pojede onaj extreme za doručak. U tom slučaju potrebna je matična koja to može gurat.
Razlika između Extreme i "normalne" verzije jest samo u tome što je otključan množitelj, dok arhitekturalne razlike nema.
Druga je stvar ako uspoređuješ nove q9xxx i stare q6xxx. Onda je razlika u količini keša koja je kod novog 12MB a kod starog 8MB, kod novog je sabirnica na 1333 MHz, a kod starog 1066 MHz. Osim toga, kod novog procesora postoje neke minimalne izmjene i unapređenja koja mu omogućuju nešto bolje performanse. Osim toga noviji imaju nešto nižu potrošnju i zagrijavanje zbog 45nm procesa izrade, dok su stari na 65nm. I stari i novi imaju svoje "normalne" i extreme verzije koje se, ponavljam, u arhitekturalnom smislu ne razlikuju.
Index je offline  
Staro 08.02.2008., 10:37   #610
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Pa onda mi nije jasno zašto se Extreme zove "Extreme", a zašto Kentsfield "Kentsfield". Meni je očito da se radi o dva različita procesora pošto po nazivu nisu jednaki. Znam onu staru "da na plotu piše...", ali ne radi se o plotu i lopatama, ovo su ipak procesori i Intel je tu uvijek bio decidiran i zna se što se kupuje.
Vuco, kužim što pričaš i to mi ima smisla, ali ovo su fakat dva različita procesora iako podjednakih taktova. Očito je da je Extreme neka jača verzija po dizajnu.
Činjenica je da su svi sadašnji intelovi procesori arhitekturalno kao jaje jajetu, ista arhitektura, različit broj jezgri i različita količina cachea. Extreme se zove jer je high end. Nećeš svoj vrhunac označavati isto kao ostatak proizvoda. Marketing koji je upalio na tebi upalit će i na milijunima drugih. Tomicu nemoj gledati jer nije baš otporan na vanjske utjecaje i pritom ne mislim da li sja sunce ili pada kiša. Što se performansi u igrama tiče, pogledaj rezoluciju u kojoj je testirano na svim tim stranicama. Kad se poveća rezolucija i detalji, performanse postaju jako ujednačene.
generic je offline  
Staro 08.02.2008., 10:48   #611
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ozi razlika između Extreme i obične verzije je samo u otključanom množitelju
na istom radnom taktu oba procesora raditi će podjednako

Dalje ti brkaš marketinški naziv procesora "Extreme" i naziv jezgre "Kentsfield"
To su dva odvojena pojma

Svaki C2Q serije 6xxx ima kentsfield jezgu uključujući i C2E serije QX6xxx

nemoj brkat Extreme sa Kentsfield jezgrom 6xxx i one sa Yorkfield jezgrom 9xxx jer to nisu isti procesori!

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 08.02.2008., 17:14   #612
Vicko
Premium
Moj komp

Vicko's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ozi, kao sto je netko vec rekao, nebi ni trebao gledati Extreme procesore niti se time zamarati jer kostaju i preko 1000 €.... ako ti je do igranja, pucaj na dobru graficku ili dvije ako imas toliko novaca... a cpu ce bilo koji biti dobar od core2duo u kombinaciji s dobrom maticnom (za overclock)... Evo moj "jadni" E4300 kucka na FSB1333 i 3 GHz :-) A novce koje ustedis na procesoru uvijek mozes ulozit u bilo koju drugu komponentu ili periferiju (vrhunski monitor, zvucnike itd)
Vicko je offline  
Staro 09.02.2008., 03:29   #613
_aco_
Banned

Datum registracije: Sep 2006
Koji su dojmovi o ploči?
_aco_ je offline  
Staro 09.02.2008., 12:19   #614
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
pozdrav

Pa kao što je kolega naveo 4400/4500 ali uzmi u obzir i E2180 jeftiniji je a isto odličan procesor(glede clocka) jedino što je moje mišljenje da si promašio s pločom(stari čipset) i ukoliko si dao 500KN totalni promašaj jer si mogao
za cca 1200KN imati P35/2160-2180 i puno bolje.
ECHO je offline  
Staro 09.02.2008., 15:07   #615
luki123
_HZTK_
Moj komp

luki123's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
e2160 klokaš ga na 3,0 i uživaš
luki123 je offline  
Staro 09.02.2008., 19:00   #616
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Hvala vam puno na objašnjenjima, puno mi je jasnije sada.
Upravo sam kupio Quad Q6600 2.4. Postat ću impresije u odnosu na Prescott-a 3.0 uskoro.

Pozdrav,
Oz
Ozi je offline  
Staro 09.02.2008., 19:08   #617
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Zašto ja imam osjećaj da će Ozi pokušat stavit Q6600 u IC7-MAX3?
Staro 09.02.2008., 19:24   #618
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Imas osjecaj za filing

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Staro 10.02.2008., 20:16   #619
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Zašto ja imam osjećaj da će Ozi pokušat stavit Q6600 u IC7-MAX3?
Q6600 je upravo glatko ušao u ASRock 4CoreDual-VSTA
Ozi je offline  
Staro 10.02.2008., 22:15   #620
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
lol lol lol.

upiknuo si q6600 u to?

lol

a da mi je znati sto ce ti quad. I sto nisi kupio ipak malo bolju ploču... mislim proc od 1.6k kn, pa ga piknes u najjeftiniju mogucu ploču....
Fleks je offline  
Staro 11.02.2008., 00:12   #621
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Q6600 je upravo glatko ušao u ASRock 4CoreDual-VSTA
Bolje bi bilo da si ga ipak stavio u IC7-MAX3...
Staro 11.02.2008., 00:15   #622
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
lol lol lol.

upiknuo si q6600 u to?

lol

a da mi je znati sto ce ti quad. I sto nisi kupio ipak malo bolju ploču... mislim proc od 1.6k kn, pa ga piknes u najjeftiniju mogucu ploču....

Pametno moje, kak si to lijepo rekao.
Eto glup sam na n-tu pa ne znam za bolje ploče a quad sam uzeo jer imam mali p....k pa da ga s tim malo produžim možda.

Osim toga, imam Ati X1950 Pro graf. karticu koju sam kupio prije par mjeseci pa mi se nešto ne prodaje i uzima nova. Kako je ta Ati kartica AGP, matična ploča koja te bode u oko je bila jedina mogućnost da zadržim grafičku i da u isto vrijeme kupim novi procesor i bržu memoriju. Quad sam uzeo jer jer to bio jedini 1066 procesor koliko mi i podržava ploča. Da, bio je neki dual nazivno sporiji, a jeftiniji par sto kuna, pa sam eto uzeo quad jer mi se htjelo. Inače ovo mi je već druga ASRock ploča i jako sam zadovoljan sa njom kao što sam bio sa prošlom. Je, ova ploča ne spada u najbolje ploče (ploče dijelim na dobre: "one ploče s kojima se da dobro clockat i s kojima se dobije najviše điđa" i loše ploče: "one s kojima se ne da dosta clockat i koje ne rade normalno". Sve ostale esencije koje postoje od moje prve x86-ice do danas su se u mojoj kući pokazale nepotrebnima. Ipak primjećujem da postoji niz rasprava na forumima kako neke skupine ljudi neobično energično zagovaraju određene modele koji na testovima postižu 17468 jedinica nečega, dok ove druge valjda poput ASRock-a dostižu njima bijednih 17345 što je po njihovom sudu katastrofalno. To je sigurno zato jer je ASRock tek nešto veća firma od Hrvatske valjda, pa to nije baš ono kak oni misle da bi trebalo bit.

I na kraju, u što sam trebao upiknuti quad po tvom mišljenju da bi moj život bio šareniji? Ne bavim se clockanjem, igram se, sve mi normalno i brzo radi, baš sam vozio WTCC na high i ati tools kaže 120-130 fps, a slično je i sa ostalim igrama. COD 2 i 4 rade fenomenalno također i na tvoje LOL-ove mogu samo odgovoriti sa još većim LOL
Ozi je offline  
Staro 11.02.2008., 00:16   #623
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Bolje bi bilo da si ga ipak stavio u IC7-MAX3...
U mom kraju to nije običaj
Ozi je offline  
Staro 11.02.2008., 03:12   #624
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
E ozi ozi.

fino si mogao prodat tu karticu, kupiti e2160, abit/asus/gigabyte postenu plocu, 4gb kingmaxa i hd3850/3870/8800gt, a ne ovo sto uradio...

ali kako to biva, mi ga savjetujemo, covjek kupi nesto trece i dodje se svađat na forumu, pa zavrsi na m&d .

Mislim 1600kn za quada i ostat na AGPu, a igras se na kompu kako i sam kazes. Iskreno BMK sto si napravio, al da je smijesno, je.

I promjeni napajanje kad si vec u šopingu .
Fleks je offline  
Staro 11.02.2008., 05:11   #625
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Prva liga, quad u asrockicu vsta, pimp faktor na maksimumu.

Da krivo ne shvatiš, na tvojoj sam strani. Pobornik sam filozofije ako radi ne mijenjaj, a pošto tebi radi mislim da nemaš apsolutno ni jednog pobogu milog razloga zašto bi mijenjao matičnu sve dok ne crkne od muke i starosti, pogotovo što možeš bez problema upiknut i pci-e grafu kad ti se prohtje.

Ludilo čovječe.
Grofaz je offline  
Staro 11.02.2008., 06:46   #626
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Možda je Ozi išao logikom najjeftiniji Quad na najjeftiniji MBO, da je možda iša na C2E možda bi pala ASUS Blitz ili slična ploča.
Baja 001 je offline  
Staro 11.02.2008., 09:01   #627
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

opet napadate covjeka..njegovi novci, kupuje sta hoce.. Ali da ovo zgleda glupu, zgleda, Quad+1950agp..a kao komp mu služi za igranje.
A ovo nije ni prvi ni zadnji put da clan foruma pita za savjet, napravi po svom i onda se svađa tu na tom istom forumu..
Nego Ozi, je si cuo ti kad za pojam skladnost sustava?-bilo kojeg, pa tako i kompa koji je sustav od nekoliko komponenti.. Znas ono, sve iz istog cjenovnog razreda=najbolje, a ne spajati low i high end. Ali, ponavljam, tvoji novci, tvoj komp..
srale7 je offline  
Staro 11.02.2008., 09:35   #628
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
E ozi ozi.

fino si mogao prodat tu karticu, kupiti e2160, abit/asus/gigabyte postenu plocu, 4gb kingmaxa i hd3850/3870/8800gt, a ne ovo sto uradio...

ali kako to biva, mi ga savjetujemo, covjek kupi nesto trece i dodje se svađat na forumu, pa zavrsi na m&d .

Mislim 1600kn za quada i ostat na AGPu, a igras se na kompu kako i sam kazes. Iskreno BMK sto si napravio, al da je smijesno, je.

I promjeni napajanje kad si vec u šopingu .
Fleks,

daj molim te prestani. Nemoj brijat bez veze. To što se sprdaš s ovim što sam kupio uopće me ne dira, ali kada kao argumente protiv mog odabira imaš da bi bilo bolje uzet 4 GB RAM-a, još bolje napajanje od mog i top karticu meni osobno nema smisla. Ne vidim niti jedan razlog zašto bih u ovom momentu uzimao 4 GB RAM-a jer mi nisu potrebni i prema ponašanju mog stroja to sada ne bi bila razumna investicija. Također, imam Win XP koji niti ne mogu prepoznati svih 4 GB, već vjerojatno tebi samo bijednih 3.5 GB. Vistu ne želim još instalirati iz čisto praktičnih razloga. Jedan je taj da za moj skener proizvođač nema i neć raditi drajver za Vistu, a ne kupuje mi se novi skener. Doduše, kada bih instalirao Vistu, tada bih instalirao i XP Virtual Machine na njoj, pa bi vjerojatno iz njega koristio skener, ali mi se ne da. Također, vidim gomilu problema sa Vistom okolo po pitanju igara, a i nijansu su igre sporije na njoj i tek je sada izašao prvi SP o čijim blagodatima se ne zna još puno.

Pitanje Quad-a na mojoj ploči uopće nije smiješno. Ja sam znao što radim i vidim benefit u tome. Prelazak s Prescott-a/IC7Max-3 na Quad u ovoj ploči dalo mi je 5.5 puta veću brzinu (barem prema 3Dmark-u) i to se definitivno jako vidi u igrama. Zapravo sam postigao nivo koji više nego zadovoljava i očito je da sam napravio dobar korak. Kupio sam ploču za 400 kn s kojom mogu igrati sve igre koje me zanimaju na visokim postavkama. Kao što sam već gore rekao, u dotičnoj trgovini gdje sam kupio ploču nije bilo C2D procesora iznad 2.0, a da rade na 1066 koliko maksimalno podržava moja ploča, te kako sam ionako želio i morao kupiti novi procesor odlučio sam da kao future proof rješenje ne bi bio loš potez uzeti quad-a za tristotinjak kuna više nego što okolo koštaju C2D koji su nešto malo i sporiji. Siguran sam, a što je i očito prema onome što vidim pred sobom da sam napravio dobar i racionalan korak koji koliko vidim prema sudu drugih uključujući i tebe ne zvuči toliko fancy, a što mu i nije bila svrha, već da radi. Što se tiče još grafičke kartice X1950 Pro, meni osobno zvuči vrlo neozbiljno i bahato da to nije dobra kartica, a sada sa ovom konfiguracijom vrlo ju dobro mogu nahraniti i veoma dobro radi (ništa ne šteka kako se kaže). Prelazak na HD3850, 3870 ili GT u ovom mom slučaju ne bi imao smisla jer bih dosta izgubio kod prodaje sadašnje kartice, a na igrivosti ne bih dobio jer ionako već imam dovoljno fps-a da mi sve radi glatko. Osim naravno, što bih imao veći broj fps-a koji mi sa recimo sa HD3870 može biti u nekoj igri 85, a sa mojom karticom 65. Da li je to razlog za kupovinu nove kartice? Naravno da nije.
Jednog dana, a što će biti vrlo skoro, kada GTX kartice padnu na ispod dvije tisuće kuna u dućanu, onda ću si kupiti takvu jednu za 200 Eur-a preko oglasnika jer me ne zanimaju pomaci 5 grama lijevo ili desno, a GTX je već dosta bolja kratica od moje sadašnje.

Tužno mi je kad vidim da netko smatra da je za dobar gejmerski stroj nužno imati Asus, Abit ili Gigabyte ploču. To nikako ne drži vodu moj prijatelju.
Imao sam ja kroz povijest i Asus i Abit ploče, pa kada sam jednom sasvim slučajno uzeo Msi za tada moj Athlon Thunderbird aka kalorifer i to sa Via chipsetom, tada sam postao free minded.
I za kraj, nedvojbeno je da je budućnost igranja u quad i više jezgrama, a ne isključivo u Asus i Abit pločama.

Pozdrav
Ozi je offline  
Staro 11.02.2008., 09:51   #629
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Srale,

ma nisam ja tražio savjet u vezi ploče ili grafičke. Samo sam htio prokomentirati quadove u ponudi i čuti što misle neki forumaši koji su bolje upoznati u tehničke parametre tih procesora i to je to. Shvaćam da ti zgleda glupo ovo kaj sam napravio, ali to radi, stvarno radi i to dobro. Imati AGP karticu sa procesorom nove generacije samo je stvar koliko je ta kartica dobra sama po sebi. Nije PCI-express revolucija, revolucija ili barem evolucija je ići sa moje kartice na GTX ili Ultra. Je, ima pokoja i između, ali neću brate mili kupovat svakih šest mjeseci novu, to stvarno nema smisla. Na toj Abit ploči koju sam imao, razvikani IC-7Max3 koju sam dobio od ženinog brata (sam ju ne bih kupio), imao sam gomilu problema (ne sudim da je Abit loš, samo kažem da sam imao bad luck), morao sam isključiti Sata kontroler u BIOS-u da bih dobio normalnu sliku, a ne 320X240 sa 8 boja i sl. Morao sam isključiti AGP Fast Write da ne bih dobijao blue screen i staviti AGP na 4X umjesto 8X. Tada, u tom momentu to mi se činilo groznim, mislio sam da će mi performanse znatno pasti, no ubrzo sam vidio da su ostale iste, a po netu sam na apsolutno svim izvorima vidio da je razlika između AGP 4 i 8X u promilima, a ponekad radi i brže na 4X. U momentu mi je to zvučalo smiješno i nemoguće, pa sam tjedan dana to istraživao i pročitao na 200 mjesta istu stvar. Ne mogu baš svi biti zlobni ili ludi.
Isto tako, neka modest i fancy ploča koja prihvača 1333, a ne samo do 1066 procesore, prema mnogim testovima razlika se također mjeri u promilima, a što je u praktinom radu s računalom, pa i igranju nezamjetno.
Ozi je offline  
Staro 11.02.2008., 10:03   #630
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Iskreno ve nidim ništa glupo u tome može se diskutirati dal će se proc (is)koristit 100% i kolko će se moć ili neće moć klokati na njoj ali ako čovjek ima grafu koja mu paše i kad već kupuje ploču, ram i proc onda nevidim razloga da si ne kupi nešto na čemu može iskoristit to kaj već ima...

Ono da neko ima npr PCI-x kontroler od 3k kn i set SCSI 320 diskova u RAID 10 polju brijem da niko nebi dovodio u pitanje zašto traži tyanicu sa pci-x na sebi i ko bi mu to rekao gle rista imaš jeftinije rješenje sa 4 SATA diska i onboard SATA kontrolerom...
Ono ne vidim zašto je kriminal da je čovjek zadovooljan sa svojom grafom, kaj sad njegova je i zadovoljan je s njom, zašto bi je mjenjao i plaćao da kupi istu takvu ili neznatno bolju...

Svi znamo da AGP vs PCI-e i nije neka razlika u većini slučajeva i da tu neće imati problema a izuzev igranja mogao bi na integrirki iz 2000 g sve ostalo vriti kaj mu treba sa quadom i samo može biti dobro da se zna da se i tako može upogoniti quadd ima dosta ljudi koji ne prelaze samo tako sa sve novo na novu platformu a možda imaju isto grafu s kojom su zadovoljni i oće quad npr...
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na