|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() obadva pc-a su spojena na dlink 584-t koji je stavljen u router mode nije mi jasno zasto na jednom internet radi a na drugom ne na router-u svijetli lan 1 i 2 , adsl , power , i status blinka molim pomoć sve je postavljeno kako piše u sticky-ma |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
jesi li upisao točne postavke na svakom kompu pod LAN (IP, Gateway, DNS)? Pingaj kompove i router. Pingaj DNS.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
postavke sam namjestio kako piše u adsl bibliji neznam kako da pingam komp to router i dns molim te pojasni mi malo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Start->run->cmd->enter->upiši ipconfig/all i stisni enter, ono što se pojavi ili uzmi screenshot ili prepiši sve, pa postaj ovdje. Ako neznamo te postavke ne možemo ti pomoć. Šanse su i više nego dobre da nisi u properties od mrežne upisao DNS servere. Ali bez više DETALJA ljudima treba KRISTALNA KUGLA da ti pomognu.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
prvo pitanje koje treba postaviti jest radi li sigurno taj D-link kao router.
![]() |
#6 |
Registered User
|
kada pingam ruter sa pc-2 onda mi ne prolazi ping a sa prvog mi prolazi kada sve postavke na mrežnoj napravim kao na ovom kompu što mi radi onda mi prijavi neku grešku na njemu (ispravnoj strani)da se još neko pokušava spojiti sa istim ip-em(što znači da nekakav kontakt postoji izmedju) svijetli mi lampica na mrežnoj i na adsl routeru tako da mi nije jasno zasto ping ne prolazi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
nešto tebi tu ne valjda sa tim postavkama, i lako moguće da nisi nešto u routeru dobro naštimao jer ako kažeš da lampica svijetli, što znači da ima spoja, a ne možeš pingat onda ili tom kompjuteru nije dodjeljena točna IP adresa, ili je u kompu naštimana kriva IP adresa routera. Još jednom provjeri radi li tebi taj uređaj kao router. Uđi u postavke routera i naštimaj da njegov IP bude 192.168.1.1 i iskuljuči DHCP. postavke prvog PC-a: IP adress: 192.168.1.100 Subnet: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 Preferred i Alternate DNS: (oni koji već jest od tvog operatera) postavke drugog PC-a: Sve isto osim IP: 192.168.1.101 Apply, možda čak napravi i reboot kompa i routera.
![]() |
#8 |
Registered User
|
probao sam postaviti sve kako je ranma 1/2 napisao ali ne prolazi mi ping opet sve lampice svijetle kao na ovom isparavnom ali ne radi naznam više šta da radim radi se o 50 metara kabla dali je moguće da signal na toj dužini slabi da moram staviti nekakav pojačivač ali opet napominjem - sve lampice svijetle |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
uredjaj radi kao ruter jer kad donesem laptop i spojim ga na kabel od 2m onda sve radi na pc-1 i na laptopu ali kad ga odnesem tamo na kraj ovog 50-metarskog kabela onda ista stvar kao i sa pc-2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
dečki nisam stavljao cd od t-coma u taj drugi komp dali je moguće da mi fali PPPoE protokol koliko sam pročitao u adsl bibliji on se instalira sa t-comovog cd-a |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
please help me |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
zasto ne napravis ovo? Citiraj:
drugo, velis da ti radi kada spojis laptop na kabel od 2metra, a na onaj od 50metara ne radi ... jesi li probao premjestiti onaj komp udaljen 50m(na kojem ne radi net) i spojit ga na ovaj kabel od 2m? ako tada radi, onda znas u cemu je problem, ne? ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Old school
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne, uzmi laptop i premjesti ga na kabl od 50 m. Ako ne radi, onda je do kabla, ako radi onda je do kompa. Kad to provjeriš onda može dalje. Provjeri i u routeru QoS, da su ti lan portovi na istov pvc-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
no to ne znaci da je na tom kompu sve ok podeseno.. tek kada komp preseli na kabel od 2m i vidi jel radi ili ne ce to znati, bez da ista dira po postavkama....
![]() |
![]() |
#16 |
Old school
Datum registracije: Mar 2006
|
Uf, da nisam najbolje pročitao... Da za komp2 nemremo niš reči, al ak ni laptop tam ne radi onda je kabl sumnjiv ko naši političari. Još ak pretpostavimo da je ručno krimpan može bit svašta. Treba provjerit kabl, znači prvo pogledat dal je s obje strane dobro zakrimpan i dal je straight s pravilnim rasporedom pinova. Duljina nebi trebala bit problem jer meni rade i preko 70 m, jedino se može dodatno, prije kompa2 stavit switch. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
ok dečki poslušaću vaše savijete pa vam se javim kad budem više znao puno vam hvala carevi ste "respect" |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
ma ja bih ovako na pamet rekao da tebi taj kabel od 50 metara ne radi.
![]() |
#19 |
Registered User
|
nije mi jasno zasto onda svijetli lampica na mrežnoj i na adsl routeru |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Il si bahat ili si gl.. Enivejs, lampica će ti se upalit i svijetlit čim spojiš kabel i uređaji počnu komunicirat. E sad kako je riječ o blentavim (čitaj jeftinim uređajima za kućnog korisnika) isti nemaju načina da ti jave kako nešto s TVOJIM postavkama ne štima. Ti, ako želiš imalo konstruktivniju pomoć oko ovog, minimum što možeš napravit je postat ono što sam ti napisao, jer ljudi bubaju na slijepo. Kako si očito to lijen, ili neznaš napravit, NITKO, ali ama baš nitko na ovom forumu niti bilo gdje drugdje ti nebi trebao pomagat. Takva usluga, gdje se drugi trga oko tvog problema, a ti ne radiš ništa, se PLAĆA, a ovdje nitko nije plaćen da TEBI pomaže, jerbo se svemir ne vrti oko tvog NEZNANJA, LIJENOSTI I BAHATOSTI. E, sad se sigurno čudiš, čime si zaslužio ovakvu tiradu? Pa time što ekipa uleće na ovaj forum uleće sa pitanjem "ne radi mi", a vi pogađajte što to ne radi, da bi mi dali riješenje. To se inače sankcionira (lock teme i uputi se dotičnog na pravila). Iz nekog razloga, to se još nije desilo ovom debilnom topiku.
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ajd, malo smanjiti strasti. Ali imaš pravo u jednom - ovo je trebalo na lock. Zato, maksimovic ili daj sve detalje ili zatvaramo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
ok dečki hvala svima i onima koji hoće da razumiju i onima koji neće ako shvatate ( i malo razmišljate) ja vam cijelo vrijeme pišem sa svog računala na kojem je sve u redu pokušavam frendu riješiti problem pored svih mojih obaveza i kad sam kod njega nemogu vam pisati jer tamo ne šljaka problem vam pokušavam opisati po sijećenju ali nisam nikog vukao za rukav da mi pomogne ali nema veze zaboraviću ovaj forum bog |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
evo dečki da se javim radi onih koji su zaista htijeli pomoći riješio sam problem postavke su bile ok za one koji misle da sam gl.. i bezobrazan problem je bio u tome što je kabel išao jako blizu elektro voda koji napaja frendovu kuću odmakli smo kabel na nekih pola metra od njih(elektro vodova) i sve šljaka (nisam mislio više posjećivati ovaj forum zbog nekih ljudi koji misle da su svi osim njih gl... lijeni i bezobrazni ali malo sam ohladio glavu i ipak se javio zbog onih koji su mi zaista htjeli pomoći i zbog onih kojima bi ovaj post mogao pomoći-da se nemuče kao ja) još jednom hvala svima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|