|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Wireless za po kući
Situacija je ovakva, trenutno imam ovaj router/modem (radi perfektno, bez ikakvog pucanja veze, zagrijavanja ili sličnih problema) i htio bi osposobiti wireless da još jedan komp može na net, tražim najjeftiniju soluciju koja će raditi stabilno. Imam u planu uzeti Canyon CN-WF511 (100Kn u Linksu) i staviti ju u taj drugi komp, a na svoj spojiti nešto ovako (279Kn u Ve-milu) ili uzeti nešto od Linksys-a i onda u to ovaj moj router/modem (prethodno prebačen u bridge mode). Verzija sa Linksys-om mi se čini preskupa (najjeftiniji je 400Kn) za ono što ja trebam, običnu wireless vezu na web i sharanje između dva kompa (i port forwarding zbog torrenta, ali to ionako svaki router ima). Imate li kakav bolji/jeftiniji prijedlog? Nisam baš na ti sa wirelessom pa će mi možda trebati malo pomoći sve to složiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
ako ti je cijena najvaznije ogranicenje, kupi 2 wireless kartice (100kn svaka), spoji ih ah-hoc, na kompu koji ima net napravi Internet Conenction Sharing u windowsima, i to ti je to... nedostatak ti je da ti komp koji ima net preko routera mora biti ukljucen da bi drugi komp mogao na net... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ono što tebi treba je neki AP (Access Point). Ako ostaješ na istoj firmi onda ovo. Druga solucija bi bila da prodaš postojeći router i da na nabaviš router sa WiFi - jem i adsl modemom integriranim. U ovoj varijanti obrati pažnju prilikom nabavke da odabereš odgovarajući Adsl Annex A ili B (ovisno koji je tvoj ISP). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Isti problem, želju sam imao ja. Kupio sam Dlink g684t (router) i canyon wireless karticu. To sve uljudno radi na cca 20m daljine, 3debela zida i jedan stop. Neki dan sam kupio još dodatnu jaču antenu za dlink dwl-50at u linksu za 75 kn i prijem i odašiljanje su još bolji. Canyon ima prednost kaj možeš piknuti antenu u radijusu od 1 m kolko je dug pigtail, kabel te naći najbolje mjesto sa najboljim prijemom signala.
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim! Kad dim izađe uređaj više ne radi!!! Zadnje izmijenjeno od: Matt. 07.01.2008. u 11:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: evo kupio sam Canyon, a bacio sam malo oko na Liksysa u Linksu (nije baš jeftin), gledao sam i WRT54GL, ali je 602Kn, a to mi je ipak malo previše. Ne bih išao na soluciju integriranog modema u routeru jer se možda prebacim na Optimu pa niš koristi od modema jer Optima koristi Annex A (ako se ne varam), a i ovaj Linksysov router bi me mogao još dosta vremena kvalitetno služiti (dok ne izmisle neke totalno nove WiFi standarde ![]() Zadnje izmijenjeno od: Dr. Beast. 07.01.2008. u 16:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Šta se tiće koji uređaj uzeti, možda možeš naći neki AirLive 802.11g 54Mbps AP. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
da se nadovežem na temu. mislim napravit istu stvar u svom domu. imam d-linkow router+adsl modem, model nije važan... koji access point preporučate za kućno korištenje? zadaća bi uglavnom bila sharanje internet konekcije i eventualno podataka (tu vas još pitam, dal postoji način da se jako dobro zaštiti wireless konekcija od stranih upada?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Da ne otvaram novu temu, danas mi je napokon stigao dsl u kuću, nakon duge borbe s iskonom i prebacivanjem iz OS u VG. Zanima me samo jedna stavka. Koliki je gubitak u brzini ako koristim wireless umjesto žice, radi o trosobnom stanu?
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Baš to, mislim pri download-u s ADSL-om. Imam 3Mbps od Iskona. Da li ima kakve razlike s obzirom da se radi o stanu ako uzmem karticu od 100kn ili neku puno skuplju? Mislim na ono što si i sam pitao Dr.Beast(Canyon=100kn)
![]() |
#17 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Bez brige, u praxi je propusnost WLANa do nekih 19 MBit/s, tako da bi ti sa tvojih 3 Mbit/s morao imati punu brzinu. Što se zaštite tiče ne opterećujte se previše sa time. Stavite pass na router i mrežu, uključite neku enkripciju i bok. Dovoljno je da se zaštitite od slučajnih upada, jer onaj tko vam želi provaliti zaštitu to će i učiniti.
![]() |
#18 |
Premium
|
S brzinom od ADSL-a nećeš imati problema. Što se tiče kvalitete signala ovisi o samoj konfiguraciji stana i zidovima. Ja sam s ovom Canyon zadovoljan, imam signala po cijeloj kući (130m2). |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kod mene pada brzine nema. Imam 3Mbit vezu i brzina na wireless mi je kolika i na žici tj. oko 400kbs čisti d/l (npr. sa RS-a), a signal je stalno Low ili Very Low.
![]() |
#20 |
Premium
|
Točno me to zanimalo, puno hvala. Jer je i kod mene bio dl kao kod coconut-a, pa mi je ovo super usporedba.
![]() |
#22 |
Premium
|
A gledaj, teško je to ovako generalno reći jer dosta ovisi koliko su debeli i od čega su zidovi, ali mislim da ne bi trebalo biti problema. Ova Canyon ima antenu na skidanje pa uvijek možeš staviti i nešto jače. Pa nije ti valjda komp u dvorištu pa se s Canyona spajaš na AP ili wireless router?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|