|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Problem sa dodatnom PCI lan karticom
Trebao sam dva LAN utora na kompu. Jedan bi mi služio za priključivanje u mrežu dva kompjutera. PC kasu i komp na kojem radim knjigovodstvo, a drug utor za ADSL. E sad, kad sam stavio dodatnu karticu, nisam moga uči ni u setup windowsa. Pa sam je izvadio, normalno ušao u setup i instalirao win. Nakon instalacije sam stavio lan karticu nazad u komp i ista stvar, komp se ne diže iz biosa. Radi se o Micronet sp2500rs/rsw kartici
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ili je kartica neispravna ili imaš neko teško "klanje". Prvo ćeš provjeriti ubacivanjem u drugi komp/ploču, a za drugo probaj mijenjati PCI utore, isključiti sve ostale periferne uređaje, flashati novi BIOS na ploču,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Eto problem je riješen. Matična ne podržava dvije mrežne kartice. E sad, što mogu učiniti da dobije dvije mreže? Znači jedna za lan, a druga za ADSL? Spliter ili što već? Ajd pomozite.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Switch, ne splitter. Mogao bi i preko ADSL modema ako ima više LAN portova. Inače, malo mi je neobično da ti nije podržana PCI LAN kartica. Probaj posuditi karticu nekog drugog proizvođača pa opet probaj.
![]() |
#8 |
Life's fair :p
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() Najobičniji ADSL modem ti po defaultu uz LAN portove (RJ-45) ima i (barem) jedan USB port.. tak da ti u tom slučaju ne treba mrežna kartica.. Riječ je, naravno, o KASDA modemu kojeg dobiješ u T-com-ovom ADSL paketu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kao što su dečki rekli, imaš tri opcije: 1. kupiti switch pa spojiti na postojeći DSL modem 2. uzeti DSL modem s više RJ-45 portova ili USB sučeljem 3. kupiti LAN karticu (NIC) s drugim chipsetom nego što si već kupio Najjeftinija ti je treća opcija jer kartice dođu oko 30-40 kn, ali pod uvjetom da radi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ne znam koja je sansa da ce naci jeftinu mreznu a da na njoj nije taj isti realtek chip. no sve mi to smrdi jer kolega ima tu istu plocu i normalno mu rade dvije mrezne u njoj, jeftinjare realtek 8139 chipovi. switch je jednostavna i ne preskupa solucija ali nije rjesenje nego samo zaobilazenje problema ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pitanje: ako uzme dsl modem sa vise rj45 utora, Kasdu npr, hoce li mu normalno raditi mreza između 2 kompa, tj. da li se u tom slucaju kasda ponasa kao switch? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
Oglas
|
|