|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Wireless u kući - Bridging
Pozdrav, Evo jedno malo kompliciranije... Uzeo sam MAXTv od T-Com-a i dobio Zyxel P-660HW-D3, uz postojeći Siemens SE515 kojeg sad više ne koristim. Telefonski priključak mi je samo u prizemlju, i tamo sam spojio Zyxela, prospojio to žicom do TV-a i stvar radi Ok. Wireless funkcionira u čitavom prostoru, sa laptopom se spajam kao WiFi klijent. Međutim, uzeo sam printer sa LAN portom kojeg držim na katu, a nažalost nemam LAN UTP kabel između prizemlja i kata i htio bi to povezati bežićno. Da li je ikome uspjelo povezati gore navedeni Zyxel sa bilo kojim drugim Access-Pointom koji može raditi u Bridge mode-u? Da li Zyxel uopće to podržava - možda neki novi firmware? Ovaj Siemens SE515 koji mi je ostao, ima neki Wireless Repeater Mode... međutim na Zyxel-u ne mogu naći ništa slično. hvala i lijep pozdrav, h. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Teorija ide da bi trebao Zyxela ostaviti u AP modu, a SE staviti u repeater da se spaja na njega. Ustekas printer u SE lanom i to bi moralo raditi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Jep, teorija valja - ali se ovaj SE Repeater ne spaja... zanima me da li netko ima nešto slično? Kako iskonfigurirati SE515 da se spaja na Zyxela, pošto na Zyxelu koristim WPA-PSK... u ovom slučaju SE515 bi se trebao povezati poput client-a. hvala, h. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ja sam radio upravo ovako: Client -w- Repeater -w- AP -lan- router S tim da su na AP-u bili i drugi klijenti. Probaj za pocetak iskljuciti sve securitye, pa ako radi idi korak po korak. Umjesto printera probaj staviti komp, pa pingaj malo da vidis gdje zappinje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
jeli ovo uspjesno rjeseno na kraju. imam isti slucaj i pokusavam to osposobiti za rad ali mi bas ne ide za rukom. ima li netko tko moze pojasniti rjesenje problema |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|