Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.12.2007., 21:22   #1
havoc25
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Wireless u kući - Bridging

Pozdrav,

Evo jedno malo kompliciranije...

Uzeo sam MAXTv od T-Com-a i dobio Zyxel P-660HW-D3, uz postojeći Siemens SE515 kojeg sad više ne koristim.
Telefonski priključak mi je samo u prizemlju, i tamo sam spojio Zyxela, prospojio to žicom do TV-a i stvar radi Ok. Wireless funkcionira u čitavom prostoru, sa laptopom se spajam kao WiFi klijent.
Međutim, uzeo sam printer sa LAN portom kojeg držim na katu, a nažalost nemam LAN UTP kabel između prizemlja i kata i htio bi to povezati bežićno.

Da li je ikome uspjelo povezati gore navedeni Zyxel sa bilo kojim drugim Access-Pointom koji može raditi u Bridge mode-u? Da li Zyxel uopće to podržava - možda neki novi firmware?
Ovaj Siemens SE515 koji mi je ostao, ima neki Wireless Repeater Mode... međutim na Zyxel-u ne mogu naći ništa slično.

hvala i lijep pozdrav,
h.
havoc25 je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2007., 23:01   #2
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Teorija ide da bi trebao Zyxela ostaviti u AP modu, a SE staviti u repeater da se spaja na njega. Ustekas printer u SE lanom i to bi moralo raditi.
DiTech je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.12.2007., 09:43   #3
havoc25
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Jep, teorija valja - ali se ovaj SE Repeater ne spaja... zanima me da li netko ima nešto slično?

Kako iskonfigurirati SE515 da se spaja na Zyxela, pošto na Zyxelu koristim WPA-PSK... u ovom slučaju SE515 bi se trebao povezati poput client-a.

hvala,
h.
havoc25 je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2007., 13:05   #4
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Ja sam radio upravo ovako: Client -w- Repeater -w- AP -lan- router
S tim da su na AP-u bili i drugi klijenti. Probaj za pocetak iskljuciti sve securitye, pa ako radi idi korak po korak. Umjesto printera probaj staviti komp, pa pingaj malo da vidis gdje zappinje.
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2008., 17:19   #5
vitothr
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
jeli ovo uspjesno rjeseno na kraju. imam isti slucaj i pokusavam to osposobiti za rad ali mi bas ne ide za rukom. ima li netko tko moze pojasniti rjesenje problema
vitothr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno