|
![]() |
#1 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Čudno ponašanje Baracuda 160/7200.9
Pozdrav, znači jedan od tri diska iz "moj komp" se čudno ponaša. Disk info: ![]() ![]() Sve je počelo jučer sa čudnim beepovima "iz diska" jer stvarno nisam ziher da je takve zvukove mogao proizvesti pc speaker.... I svaki put kada su se ćuli ti beppovi pc bi "štekao" tj. pijesme bi zastajkivale te bi se kursor od miša na kratko smrzao tj. na oko 30ak sekundi. Beepovi su prestali ali se opet pc smrzavao na tih par sekundi. Nakon tih par sekundi smrzotke čulo bi se ko da se disk "opet" upalio pa se ćuje onaj "spin up"..znate na kaj mislim ![]() Odmah sam išao odvrtiti HD Tune i HD Tach i evo rezultata: ![]() ![]() Loše ![]() Pucam restart i odlazim u bios a ono nema diska ![]() Optet restartam i odlazim u windoze a kada eto barice tamo. Ok sweet opet vrtim testove (iste) i dobijem iste rezultate. Hmmm..ok provjeravam da nije PIO mode..nije..na prijedlog od SUa radim uninstal svih kontrolera.. Napravim restart i eto...radi ko beba Ali opet danas..zujim po windozama...ponovo pocne beepati i smrzotka..zvuk "spin upa" i nastavi dalje. Evo odvrtio sam testove. Šaljem reze. ![]() ![]() Kabel je novi i uredno je prije problema radio punih pet dana ![]() Taj disk služi isključivo kao download disk (utorrent downloads). Ima tko kakvu ideju? Tnx. |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
|
Evo noćas je komp radio cijelu noć te nije bilo problema, tj. ujutro sam se probudio i sve se činilo ok. Samo za zabrinjava dali su gore navedeni problemi možda znaci da disk umire? Lp |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
a gle, znaš i sam kak to ide..... da je idealno nije, dal bu krepal ko zna? u svakom slučaju ne koristi ga za bitne stvari i to je to! pa dokle poživi. inače ja sam sa svojom ( 320GB / 7200.10 ) jako nezadovoljan, a nije onaj s poroblematičnom serijom firmware-a. isto ispušta čudne zvukove i kenja, pri pokretanju nekih fileo-va imam delay od cca. 10sec pa do 2min... da ne pričam dalje... |
![]() |
![]() |
#5 |
Pod naletima kopita zla
|
mali update ![]() došao sam doma i winamp se bio smrznuo i klasična poruka send/dont't send i naravno smrzotka cijelog sistema. napravim restart i samo blinka dioda od sikova..ok ugasim..odspojim disk di je bio utorrent..upalim pc i vidim da mi fali ikonica po dekstou..reko ok..wtf.. palim u torrent i nemam niti jedan torrent aktivan..a bilo ih ke 30+ AV mi javlja da nije apdejtan i skida update ok 15.01.2007 ili neki dan u nazad...reko WTF kao da je nastao system rollback??? ima netko nekakvu ideju kaj se događa? |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne bi li taj disk još uvijek trebao imati garanciju? Nije li Seagate davao 5g. garancije na hardove? Nosi ga na reklamaciju. Ako ga neće uzeti naši, pošalji ga direktno proizvođaču. Sjećam se da je nino napravio tako nešto i došao mu doma novi i veći hard direkt iz Njemačke.
#8 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Koliko god glupo zvucalo, naguraj komadic papira izmedju molexa na disku i kucista diska. Dosada mi se to desavalo na nebrojeno puno diskova, vremenom izgube kontakt na tom mjestu pa se pali/gasi random... |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() kupio sam ga od zvonca a lik je zagubio garanciju ![]() Citiraj:
pozdrav...nije molex ![]() ![]() mislim nemoguce je da je radio 5 dana pa da se razlohalo...to nema smisla posto nisam vadio i stavljao tako da ![]() |
||
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|