Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.01.2008., 01:24   #1
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
stari HDD na novu ploču

ovo je više pitanje, a ne problem; imam stari disk Maxtor 60Gb sa onim IDE širokim kablom, i sad me zanima dal postoje nove matice sa LGA775 socketom PCIExpres 16, Raid, sata, DDR2; tak da kad ja kupim novu konfu da mogu iskoristiti još ovaj stari disk, na njemu bi bili windovsi, programi i sav trenutni sadržaj(ili postoji neko optimalnije riješenje), a novi disk od 160Gb bi bio spojen preko sata, ata(nije važno) i na njega bi samo pohranjivao razne sadržaje (od filmova, muzike, etc...), najljepša hvala !!!

karlito je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2008., 02:07   #2
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Nove matične imaju IDE priključak(samo jedan ako ti to što znači). No, druga stvar, ne bih ti preporučio da koristiš taj stari disk kao sistemski jer je dosta spor i bučan(imam takvog ako je to DM9), ali dobra stvar mu je pouzdanost(sad će drvlje i kamenje na mene i Maxtor), iz osobnog iskustva govorim.
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2008., 11:37   #3
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

ja taj disk trenutno u starom kompu praktički ni ne ćujem, tak da u tome nije problem, ja bi rado njega strpao i u novi komp, jedino ne ako vi mislite da nije dobra kombinacija starog IDE i novog SATA, ATA; razloga za paniku kaj se tiče gubljenja podataka radi kombinacije ta dva diska, ja mislim da nebi trebalo biti

Staro 14.01.2008., 19:10   #4
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Ne boj se, takva kombinacija ne smeta niti malo, samo bi ti eto preporučio SATA za sistemski zato što je brži, pa ti odluči.
Staro 14.01.2008., 19:42   #5
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

aha, to bi možda i bilo izvedivo, jer na ovom Maxtoru(60Gb) imam 2 particije (C:/sistemska, D:/za***ancija-ali ljepo posložena), i kaj bi se desilo da ja sad stavim Sata disk 160Gb, na njemu napravim takodjer 2 particije, stavim winse na njega, i kolko ću particija sveukupno vidjet u My compu (ako su na svakom disku po 2ije)

Staro 14.01.2008., 20:09   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Vidjet ces 4 ako ces imat na svakome po dvije
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2008., 23:40   #7
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

a ako se ipak odlučim na riješenje od 2 nova po 160, pa ih stavim u Raid0 polje, onda ću vidjeti samo jednog od 320, kaj o tome mislite, dal se isplati složit Raid0 polje, dal se osijeti poboljšanje ???

Staro 15.01.2008., 01:45   #8
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pogledaj malo i ovu temu prije nego sta pocmes ista kemijat s raidom http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62627
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 08:33   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Uzmi Acronis True Image i kloniraj stari hdd na novi. Ako je novi hard veći, možeš podesiti da ti stare particije zauzmu idenitčnu veličinu na novome (od ostatka možeš napraviti nove particije) ili da proporcionalno podijele sav slobodan prostor na novome hardu.
Staro 15.01.2008., 11:37   #10
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

hm, nisam tu baš doma, znači taj Acronis True Image je program za prebacivanje podataka s jednog na drugi disk, ako sam dobro shvatio, a nemože se to jednostavno u winsima skopirati, sve s jednoga na drugi ???

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.01.2008., 12:41   #11
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne možeš napraviti copy/paste u vindozama. S True Image možeš prebaciti baš sve - OS, njegove postavke, bookmarkse, sistemske datoteke,... Njime kloniraš postojeći hard na drugi tj. dobijaš identičnu kopiju starog diska. Ako mijenjaš ploču, bilo bi poželjno da prije kloniranja deinstaliraš sve njene drivere (audio, lan,...) jer će ti sa novom pločom doći i novi driveri.
Staro 15.01.2008., 13:12   #12
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

aha, ok, nije bed, i kako se onda radi s tim programom, isto iz Windowsa ?, samo označim u njemu kaj oču prebacit na drugi disk, i to je to, dal to tak ide kako sam si ja zamislio ili je kompliciranije ???

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno