Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.01.2008., 00:22   #1
znj
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
NETGEAR router i PCI kartica problemi

dakle, otkud da pocnem
kupio sam bezicni router i s njim je sve u redu, laptop se spaja na njega bez problema i nemam se kaj pozalit, ALI PCI kartica sa antenom mi daje muke...

instaliro sam njihove drivere i ubacio karticu u PCI utor, sve bez problema, i idem se fino konektirat na router i tu pocinju muke.. nakon nepotrebno cudnog softvera snaso sam se nakon 5 minuta i konektiro se na router, i neko vrijeme surfam i pocne pucat veza... ovo se ponavlja cijelo vrijeme, svaki put moram stvarat novi profile, upisivat WPA kljuc i tek onda nekim cudom se spoji i neko vrijeme radi... cito sam njihove guidove koje sam dobio sa opremom, i mislim da sam nasao jedan problem, koji neznam rijesit i uopce neznam dal je rjesenje tog problema rjesenje sveukupnog problema.. naime na njihovom guideu pise ovo:

Identifies the status of your network connection.
· Connected to Internet: Wireless Internet connection is OK.
· Connected to Router: Wireless connection to the router is OK but the router is not connected to the Internet.
· 169.254.x.x or ___.___.___.___ : The wireless connection to the router is OK but there is a problem with the router

http://img134.imageshack.us/my.php?image=netgearpl9.png

http://img136.imageshack.us/my.php?i...etgear2bp4.png

http://img530.imageshack.us/my.php?i...etgear3aq5.png

na zadnjem ss vidite da je sve KAO povezano i da radi, al nije tako u praksi

kao sto vidite sa screenshota, meni pise IP, ovo pod 3., dakle IP, signal je jak (isto screenshot), i kazem laptop nema problema, no mozda je problem u staroj kanti od kompa sto je i najvjerojatnije mada ne kuzim zasto...

INTEL CELERON 2.6 GHZ
CHAINTEC maticna stvarno neznam model
GEFORCE 6600 128Mb
512Mb RAM

neznam kako bi ostale komponente utjecale na ovo, cak ni graficka nema veze, vjerojatno je maticna, updateat cu ovo cim saznam model, no zasada ako je netko imao slican problem da mi kaze kako je rijesio

btw, dobivam novi komp, pa ako je u kompu problem i nije tako strasno, no ako je kartica s***ana il nesto sl. onda sam bacio pare u vjetar
i nemoj da mi netko kaze da je nekompatibilna sa routerom, jer je router netgearov, naslikan je cak na kutiji kartice tocno taj model

ROUTER: NETGEAR WGR614

KARTICA: NETGEAR WG311v3

evo dok sam pisao tekst, morao sam za svaki slucaj copy paste -.-'
disconnecta me cijelo vrijeme, lako je meni ponovno connect napravit, al svakih 7-8 minuta??
znj je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2008., 03:01   #2
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
bilo bi bolje da si umjesto navodenja graficke napisao koji windowsi su u pitanju.. po skrinshotu bih rekao xp-i...

ako jesu probaj samo staviti drivere od kartice a mrezu naci sa windowsovim programom za wireless.. a po trecem skrin shotu bih rekao da ti se driveri od netgeara kolju sa windows wirelessom posto su tamo oba .. znaci iskljuci netgear program skrozi i koristi od windoza spajanje pa javi kako je proslo
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.01.2008., 18:53   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kao papiga po x 'ti put. Parametri mrežne tj. u ovom slučaju bežične upisane manualno (IP, Subnet, Gateway, DNS - ovi)?
Također probaj promjenit radni kanal routera (sada koristiš 11) s tim da izbjegneš kanale na kojima su ove dvije u tvojoj okolini.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2008., 20:37   #4
znj
Premium
Moj komp

evo konfiguriro sam karticu da suradjuje sa windowsom, tj. na driverima ima opcija da se spajanje prepusti windowsu, dok oni sami rade u pozadini, svejedno puca, al nesto rjedje, Nikky, vjerojatno postavljam pitanje koje na koje je dan odgovor n puta na forumu, al mozes li mi barem dat link ^^

EDIT: kad mreza pukne, meni pise da je i dalje konektiran na mrezu, nema nikakvih naznaka da nesto ne radi, samo odjednom ko da nisam spojen, a kaze da jesam

Zadnje izmijenjeno od: znj. 12.01.2008. u 21:11.
Staro 12.01.2008., 21:19   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Kako rekoh poviše u properties - ima bežične podesi manualno IP, Subnet, Gateway (ip tvog routera), DNS - ove tvog ISP - a
Također u postavkama routera podesi DNS - ove
Staro 12.01.2008., 23:28   #6
znj
Premium
Moj komp

ovo mi ne pomaze previse, sto sam trebo prije rec je da sam totalni njub kad je u pitanju slaganje wlan-a, ako bi mi mogao rec samo u sto da promijenim, IP sam stavio 192.168.1.3, DNS sam promijenio u one koje sam naso na router status, subnet 255.255.255.0...

a sta sa WINS?

gle ja tu bezveze pisem, ustvari i neznam kako bi mi pomoglo manualno postavljanje postavki, mene muci odrzavanje veze
Staro 13.01.2008., 22:41   #7
znj
Premium
Moj komp

moze se jos neko javit ko se kuzi u mreze i sll? jer stvarno postajem ocajan, jel moguce da veza puca zbog signala? netgear kaze da je dobar signal, a windows da i nije nesto, al ne pada mi ispod 18Mbit :S, udaljenost je otpr. 7 metaram bez LOS, ima 3 zida izmedju kompa i routera
Staro 13.01.2008., 23:33   #8
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
da li ti radi laptop na poziciji na kojoj je desktop komp? odnosno kroz ta tri zida?

da li ta pci kartica ima vanjsku antenu odmah na slotu ili ima nesto kabla? bilo bi dobro da malo ako ikako mozes proseces antenu okolo.. ako treba probaj pomaknuti desktop po sobi.. neznam gdje zivis ali kod mene u stanu 3 zida mogu biti od armiranoga betona (nosivi zid zgrade) ili od skoro pa stiropora pa cinjenica da su 3 zida malo pomaze

jesi probao kao sto ti je receno promjeniti kanal na ruteru?

da li si namjestio staticku IP adresu ili ju ruter dodijeljuje?

da li je laptop ukljucen u doba kada ti se rusi veza?

na kraju balade probaj promjeniti na obje strane da koristi samo 802.11b a ne g ili b/g .. to zna pomoc kod signala ali budi spreman da je b stabilniji na nesto veci domat ali je i 5 puta sporiji ...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2008., 21:29   #9
znj
Premium
Moj komp

da, laptop radi na toj poziciji, antena sa kartice viri direktno iz kompa evo ova
mijenjao sam kanal na routeru, ne mijesa se ni sa jednim od routera u zgradi, prosetat cu malo antenu al mislim da nece dat rezultata, signal kaze da je low, al kaze i na laptopu koji bez problema odrzava vezu i ne puca, a laptop ima Realtek RTL8187 802.11g 54 Mbps, usb adapter, kad sam iso namjestat adrese poceli su problemi, stavio sam DNS, subnet, IP, Gateway statican, sve je namjesteno, al onda pocinju problemi, ne zeli mi se konektirat... Connection Failed, sad me zanima sta je WINS, dal trebam to postavljat, koji subnet trebam stavit stvarno sam njub sto se mreza tice... IP sam stavio na 192.168.1.3, gateway kao 192.168.1.1, DNS-ove sam iscito sa routera i stavio ih kao defaultne, a sa WINS i subnet stvarno nemam pojma sta...
Staro 14.01.2008., 22:51   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Subnet polje nesmije biti prazno, unesi 255.255.255.0. WINS zaboravi, ostavi ga defaultnog.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno