|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
monitor ili vent na procu se ne pale
u komp su dodane nove komponente, matična s775, intel core duo proc, i nova grafa, 2 gb rama 800 kučište je starije, ali dovoljno kvalitetno, napajanje je pak codegen i u nejga sumnjam jer - ako je ukopčan 4 pinski konektor, pokrene se komp i upali monitor ali ne i ventilator na procesoru - ako nije ukopčan 4 pinski konektor, pokrene se komp i upali vent, nakon par sekundi, ali se ne upali monitor da li ima tko kakav prijedlog? stavit ću svoje fortron 350w napajanje pa da vidim kako onda radi OFTOPIK: koje je napajanje tiše od ovog mojeg fortrona, jer nije tiho kako sam očekivao. čak je prijašnje codegen 400w bilo tiše :/ hvala na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
1. točno napiši konfiguraciju! 2. o kojem se 4-pinskom konektoru radi, molex? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
4K FTW
|
1. ne mogu jer frendica ima samo kučište, bez ikakvih papira, proc samo znam da je intel dualcore, matična gigabyte GA-P35-DS3, 2 giga rama a-data, disk neki, dvd snima itd 2. mislim na onaj mali kvadratični koji ide pokraj cpu i napajanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Imao sam sličan problem sa pokretanjem ventilatora za procesor na toj ploči. Nakon paljenja kompa vent se jednostavno nije pokrenuo ( morao sam ga pokrenuti rukom i tada bi sve bilo ok. sat ili dva, kada bi se vent ponovo sam isključio. Znalo se dogoditi da temperatura bude toliko visoka da se komp gasio jer se ventilator nije palio . To sam rješio u biosu : Smart fan control method - Disable Sada se venilator pokreće sam bez moje pomoći ( zamisli ! ) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Smart FAN mora zavrtiti proc čim se isti malo optereti. Ako neće, ne valja regulacija na ploči i mislim da je to dovoljan razlog za reklamaciju. Kod mene se pokrene nekih 15-20 min nakon uključivanja kompa, onda ubrzava lagano od 200 rpm i ostane na 500 rpm. jollyb, slobodno ukopčaj sve kabele koje imaš i uključi komp, vent će se kad tad pokrenuti. Prvo će malo trzati, a onda se normalno vrtiti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
4K FTW
|
Citiraj:
to sam i napravio i vidi vraga, pokrene se vent nakon nekog vremena. sad ću se pozabaviti odna kompom da vidim zašto se win ne žele pokrenuti |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|