|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Adsl konekcija problem
bio bi vam stvarno zahvalan ako mozete pomoci... nedavno sam presao s 2mb/s na 8mb/s i tu započinju problemi...dok je prije sve šljakalo sada mi dolazi do svako malo restiranja konekcije, da pojasnim, modem radi, net spojen, odjednom se ugasi dsl lampica, pa ode act lampica, konekcija se ne prekine, lampice se popale natrag ,ali je veza mrtva...znači moram ručno dissconectati i opet pokrenuti...ili se samo dissconecta ,ali ne registrira dissconect pa nema ni redaila...modem je ksadin i samo jedno računalo je spojeno na njega...s prijašnom brzinom od 2mb/s nije bilo problema, žica je ok prema onome što mi je rekla korisnička podrška, max tv mi je odmah dostupan, download ide do 700kb/s, 3x200 na rapidsharu i 100 na torrentu, torent ne želi nikako skidati više od 100kbs, uglavnom se vuče 40 down i 40 upload... tu je link s adsl testa http://www.speedtest.net/result/221326282.png diagnostika s modema http://img166.imageshack.us/my.php?image=slka2vc6.jpg http://img151.imageshack.us/my.php?image=slika1hl2.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
bit će da ti linija ne može pouzdano podržati do 8 MBit/s. Možda si predaleko od centrale ili su ti instalacije loše. Najbolje bi bilo da prijaviš kvar kod T-Coma pa neka nešto izkemijaju. Lako moguće da će ti možda morati malo srezati brzinu da ne bi pucala veza.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
mjenjaj modem...problem ti je 99% u toj kasdi... a sto se tice torrenata upload ti je malo prevelik da bi mogao normalno skidati..spusti ga na max 20kbps pa vidi koliko ce ti ici dwnl... posudio bih ti je jedan od svojih starijih rutera ali su slampavi (515 neznam jel moze 8mbps podrzat a zyxel mi se pokazao jako los) tako da najbolje bi ti bilo da nadjes frenda koji ima modem/ruter koji radi, maznes mu ga na par sati i stavis svoj usernam/pwd dok je kod tebe doma i tako testiras.. ako ispadne da je i sa time problem onda je najvjerojatnije u parici negdje problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kupi neki od ovih jeftinijih adsl routera. Imam micronet adsl2+ router kojeg sam zamjenio za fortrona 350 i sve šljaka bez problema. Što se tiče brzine uploada - 30ak kb je negdje max ako misiliš izvlačiti 800ak kbps, no za tako veliku brzinu downloada ti opet treba private tracker. Inače držim u/l na 40kb i pri tome surfanje i skidanje ide dobro. Evo to je taj: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...=0&Sifra=38652 Inače to je generički router/modem sa poprilično dobrim sučeljem, tako da su vjerojatno i ostali routeri te klase više-manje isti iznutra.
![]() |
#7 |
Premium
|
imam privatni tracker i uredno radi...zato me i muci kaj neide nikako...prijen je isao uredno 200kbs down, do max kak bi rekli... kaj se tice drugog modema, bio sam probao s onim starim simensovim modelom, tamo uredno torrenti idu 400, ali i dalje prekida... p.s. sry na duplom postu, bio je prekiuo liniju , a da nisam skuzio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
evo samo da se nadovezem.....ja sam imao kasdu i prije dizanja brzine je sve radilo super. kada su mi digli brzinu na 8 kasda nikada u svojoj dijagnostici veze nija mogla dobiti vise od 5, a brzina cijelokupnog neta je bila oko 1.5 .tada sam prijavio kvar i donijeli su mi novi dlink 584t.on pak pod adsl dijagnostikom uhvati 8, speedtest radi savrseno ali stalno puca veza.....dsl out of synhronization,dsl carrier is down i onda prodje neko vrijeme pa bude dsl in sync pa dsl carrier is up i tada veza prosljaka.s obzirom da se to desava oko trillion puta dnevno malo mi ide na zivce a i strastven sam igrac CS:Source pa vec lagano ludim.. ![]() inace na dlink sam stavio novi firmware i radi u bridge modu a sve kontrolira mikrotik..... Sta bi trebalo napraviti? Opet se zezati sa HT-om ili da jednostavno uzmem skare i precvikam f*** kablove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
identicni problem imam ja...samo sto je meni nakon što je isšlo do 5 sam prijavio problem i dobio 8 i sada isto... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
..
|
neznam kako to ide kod HT-a ali znam da u iskonu ako imas problema sa brzinama promjene ti profil na DSLAMu dok sve ne proradi.. pa probaj nekako kontaktirati tehnicku podrsku da probaju tako nesto zmrdat (govorim o tehnickoj podrsci ne o sluzbi za korisnike) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Evo jedno rijesenje koje nije najsretnije ali funkcionira. Naime kako ADSL2+ radi na visim frekvencijama od normalnog ADSL-a tako je i osjetljivi na razno razne smetnje na zici,u zici, oko zice, vrijeme, pomicanje sunca, mjeseca itd, itd... ![]() ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|