|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Problemcic sa x1950pro
Radi se o AGP verziji graficke, 512mb, no mislim da to sve nije bitno. Sa starim i novim (7.12) driverima je isti problem. Problem je sljedeci, slika je na ekranu premala. Ima sa strane puno crno-sivog dijela gdje bi se trebala "softverski" povecat-rasirit slika i dobar dio crnog gdje bi se trebala rasirit slika na monitoru ali normalno neda se niti jedno. Probao sam se malo igrat sa rezolucijama ali ne pomaze, to sve sta sam naveo je problem kod frenda, jer kod mene na mojoj grafickoj (ista grafa, druga marka) treba par puta promijenit rezoluciju kad stavis nove drivere da bi normalno rasirio sliku. Pa ako netko ima kakvu ideju sta napravit prije nego idem nosit svoju graficku do frenda bio bih mu zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
crt ili lcd? normal ili widescreen? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Da mogao sam to spomenut. ![]() Monitor je CRT 19". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
2 mad max & pipe: Znam da sam puno napisao al sam isto napisao da se ovo sta ste napisali ne da. Dakle, namjestim rezoluciju i refresh rate, na monitoru rasirim koliko se da i dalje je nekoliko cm crno sa svih strana. Mozda monitor prosao ili grafa ne valja? Tako je od kada je stavljena nova grafa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Da nisi pretjerao sa refresh rate-om? Inače mislim da nije neki problem napisati: "imam grafičku xxx, monitor yyy, drivere zzz i na rezoluciji aaa i refreshu bbb slijedeći problem" umjesto "ATI ništa ne valja, imam crne rubove oko ekrana" |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
..možda da promijeniš VGA2DVi adapterček i reinstaliraš lijepo XP..samo sa display driverima,po mogućnosti omegama baziranim na 7.12.. ![]() ..nije problem ni ručno na monitoru namještat sliku..pa imaš digitalni OSD..Bože,to se cijeli vijek trajanja monitora radi..nikad xp po defaultu i ne pogode..ni driveri od grafe..malo stisni,razvuci,izvuci.. ![]() ![]() za 19 pretpostavljam da guraš 1280x1024..max ti je 100hz stabilno..ostalo ili imaš perverziju od monitora,ili će ti grunuti s vremenom ako ga overridaš na 120...ako upali uopće.. tako da preko 85,100hz na toj rezi,no no no... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Za sada cu probat onda promijenit DVI adapter. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
inace im je 1024x768 @85Hz. Pobogu,ZAŠTO? 19" monitoru je "default" 1280x1024,sad sam isprobao tvoju rezoluciju,to je nešto strašno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
1280x1024 mi je presitno a kad sa te rezolucije prebacim na 1024x768 onda i meni izgleda strasno ali se naviknem za minutu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
@thedream nije vga2dvi nego je dvi2vga. ovo prvo ne postoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
hm...pretpostavljam ti onda DVI u VGA staviš..ne znam na koju foru..možda na LCD-u...ali CRT ima VGA2DVI..jer stari VGA kabel ide u nove DVI only grafe.. na to sam mislio..jasno da postoji oboje..samo pogledaj..imaš li novi monitor i staru grafu..na šta ti misliš...ili stari monitor i novu grafu...kao što je kod mene slučaj.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|