|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
dual boot
Poštovani, imam na jednom disku C: i D: particiju na c je xp na d je win vista, i imam dual boot, zanima me kako da maknem vistu, tj. kako da formatiram d particiju i da se xp opet ureno diže da ne bude problema da dual boot-om... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Zatim klikni na prazan dio tog prozorčića tako da ti niti jedan OS nije odabran i klikni Next, uđi u Command Prompt. U njemu fino utipkaj "D:" (bez navodnika, naravno) i ako treba unesi password. Zatim "format d:". Nakon toga uđi nazad u C: i unesi naredbe: bootrec.exe /fixmbr bootrec.exe /fixboot Hm, sad mi tek palo na pamet da nisam ziher dal će ovo podešavanje MBR-a zeznuti bootanje XP-a, a pošto ga odavno ne vrtim ne bih znao. Ako pak želiš biti siguran onda istu stvar izvedi s XP CD-om. Slično je kao i ovo gore sam kaj nema grafičkog sučelja. Znači bootaš s njega, kada se učita prati upute i uđi u Recovery console, zatim uđi u D:, formatiraj ga i na kraju unesi: FIXMBR FIXBOOT I jasno da prije ovakvih zahvata za svaki slučaj trebaš napraviti backup svih važnih podataka, da ne bi bilo....
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lunatic
Datum registracije: Feb 2006
|
Formatiraš D: particiju bilo gdje i s bilo kojim alatom, možeš i u XP-u u exploreru desni klik--> format, nakon toga XP bootaš s CD-a i pokreneš windows recovery konzolu(R u prvom izborniku) i napišeš fixboot (da ti makne dual boot) i to ti je sve! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Hvala Vam na pomoći |
![]() |
![]() |
|
|