|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Kupio sam jučer ovaj externi hard od 160gb.problem je u tome da na laptopu gdje je vista-uredno ga instalira i prepozna.A na desktop ačunalu koji je 3 g star i ima xp sp3 neće ga uopće naći.Šta da radim?probao sam tražiti drivere,ali nema.jedino da probam updetat bios? konfiguracija je:matična P4s800d,2,8ghz,1gb ram,2x80 hdd,dvdrw nec..Šta mislite ili ima neko jednostavnije rješenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
XP SP3 još NIJE izašao pa bi ti mogao napraviti zbrku na kompu i izgleda da je u tome uspio. Na XP-u nisu potrebni driveri za externi hard i bi ga trebao prepoznavati kao Removable Disk. Mislim da ti ni update BIOS-a neće puno pomoći jer prepoznavanje externog harda ovisi više o OS-u nego o BIOS-u.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
budem onda vratio na service pack2,pa ću onda isprobati.javim kako je bilo.ako još netko ima neku ideju.mislio sam možda da nije problem u tome što je sata disc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
nije problem u sp3.kad sam stavio nazad sp2 opet ne prepoznaje!dal ima još netko kakvu ideju |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Da ne otvaram novu temu, ja isto imam dotični disk i problem je kod fileova većih od 4 gb... ne mogu ih prenest na disk jer je on FAT32. Pa me zanima da li se on može formatirat u NTFS i da li bi onda bilo nekih drugih smetnji? Što se tiče spajanja, meni neće da radi na svakom USB-u, ne znam zašto, možda mu fali struje ili tako nešto... probaj ga spajati na sve USB-e... možda proradi na nekom... i koristi samo njegov kabal jer meni npr. na kabal od čitača kartica neće da radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Slobodno formatiraj u NTFS, svakako preporučljivo jer ima dosta prednosti u odnosu na prastari FAT32.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
ej puno ti hvala.proradio je na usb straga na kućištu.očito mu jr falilo struje.thanks.i formatiraj si ga ntfs Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|