|
![]() |
#1 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Sapphire X1950 PRO pitanja u vezi s hlađenjem
Imam ovu x1950 PRO (Pise da je GT ali imam takvu identičnu PRO) http://www.info-mods.com/images/lien...1173253470.jpg 1. Zanima me gdje su ti VRM-ovi koje se mora pretjerano hladit? Ima na netu jos par verzija ove kartice i svugdje se vide dobro VRM-ovi i hladnjaci (stock) napravljeni za njih. 2. Kako zalijepiti one male zalman ježičke osim s sekundarnim ljepilom u kutu? Probao sam to i valjda sam tako s***ao karticu (ova je nova, zamijenili su mi je). Vidio sam Artic Silverovo dvokomponentno termalno ljepilo, jer je to jedini način? Svi su mi ventovi tihi, a ovaj stock me ubija u pojam. Nemožeš spavati! Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
|
Enibadi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Imam sapphire x1950pro i na njoj se taj pasivac jednostavno nema gdje staviti (inače bi trebao biti desno od onih kondenzatora) sto ce reci da i bez njega sve sljaka dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bill Gates
|
Je ali ta verzija nije ista. Vidis da je pcie power konektor u sredini. A moja je na rubu. Vidis da ova nema kondenzatore a moja ih ima. Pipao sam dok je bia u loadu sve ono desno od hladnjaka i sve je hladno. Jedino sto bi hladilo taj dio je vruci zrak koji dolazi iz venta, ali opet ne moze proc od onih stisnutih visokih kondenzatora. Mislim da se to zagrijavanje odnosi samo na one verzije s digitalnim VRM-ovima. Ima li tko neki nacin zaljepljivanja zalman ježičaka osim onog s sekundarnim ljepilom na rubu? Ili je Artic Silverovo rijesenje jedino? http://www.arcticsilver.com/arctic_s...l_adhesive.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
jesi ti siguran da imas x1950pro? ja sam imao sapphireovu x1950pro i imala je isti ovakav hladnjak kao sto je na slici samo sto je pokrivao cijelu karticu (znaci bio je duzi) i otraga je hladio regulatore |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Namontirao sam S1 na nju i pasivnjak se ne moze staviti. Sve sljaka odlicno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Da pojasnim to ''po seljački'': Pro-ice koje imaju PCI-E konektor na sredini, imaju digitalnu regulaciju napona, dok ostale (koje imaju na desnom kraju, rubu) koriste analognu regulaciju - a.k.a ''reference GT style''. Ova digitalna se kao više grije, pa je poželjno staviti koji pasivac više, dok je u slučaju ovih analgnih, poželjno u slučaju žešćeg OC-a, nabaciti koji na MOSFET-e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bill Gates
|
Sta nitko ne zna? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Bill Gates
|
Probao sam ali imam neku no name lošu, rijetku, pa se bojim da se ne odskliže (ne da se odvoji). Takneš ju samo jako malo i slabo i ona se vec dosta pomakne. Jel bi pomogla keramika koju sam vec vidio na forumu da ljudi koriste za takve stvari? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
a ono, uvijek mozes probat pa vidit, evo meni su na 2 grafe jezici samo sa pastom i odlicno drzi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|