|
![]() |
#302 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 16.12.2007. u 00:49. |
![]() |
![]() |
#303 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
#307 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
šteta što ne mogu nać još par linkova (koje sam imao), ali i ovdje ima ponešto.. http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=152128 http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=218961 http://xtreview.com/addcomment-id-27...rclocking.html |
![]() |
![]() |
#308 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Pogledaj jedan mali sufiks na dotičnom procesoru - ES ![]() Takvo što je nerealno za očekivati od ''regularnih'' primjeraka. |
![]() |
![]() |
#310 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Novi procesor?
Planiram kupnju novog procesora.Sada imam Intel Pentium D 820 (2.8 ghz overclockan na 3 Ghz).Kupiti ću vjerojatno E2160 pa me zanima da li je to isplativa investicija.Mislim,znam da je procesor odličan,da se može dizati takt sa tvorničkih 1.8 na 3.2 ghz (65%) ali me zanima da li će to biti veliki "skok" u performansama u igrama sa Pentiuma D.Također,ne mislim kupovati novi hladnjak za taj procesor,mislim koristiti onaj kojeg dobijem u boxu tako da ga mislim oveclockati maksimalno do 2.5 ghz,ako uopće i toliko izdrži.Znam da bi za takvo što bio puno povoljniji AMD X2 4000~5000 ali jednostavno nemam novaca za novu ploču (4 ili 5 po redu) sa AM2 socketom.Dakle,da li mi se isplati dati 500 kuna za prelazak ili bacam novce u vjetar? |
![]() |
![]() |
#312 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Isplati se svakako jer nova arhitektura donosi i manju potrosnju, manje grijanje i naravno bolje performanse po taktu. Clockati ga mozes preko 3 GHz i sa box coolerom, obzirom da se malo grije. A sad, da li ces osjetiti razliku ili ne, to ti je kao da te netko pita hoces li osjetiti razliku izmedju Zuje i Guinessa. Vjerojatno hoces, ali mozda i neces, sve je to piva, ali sve ovisi kakvi su ti ukusi i zahtjevi...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#313 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Hm, ja bih na tvom mjestu bolje ganjao neki E6XXX, tu bi osjetio pravu razliku u usporedbi s tvojim dual core Smithfieldom. Polovni mos ulovit za nekih 700kn, a tvoj mozes utopit bez greske za 300kn i za 400kn iimas fin stroj, bez prevelikog ulaganja. Ovaj E2XXX ti i nije neki velik skok naprijed. |
![]() |
![]() |
#315 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne vidim razloga da ne radi - imaju isti socket, ploča podržava fsb procesora,... Jest da je chipset malo zastario i da bi sigurno bolje radio na nekom novijem (npr. P35), ali ako već imaš ploču... Možda ćeš jedino morati zaflashati novi BIOS na ploču.
#317 |
Premium
|
Nema na support listi nijednom Xeona. Vjerojatno Gb smatra da nitko neće staviti Xeona na njihovu ploču. Dok ne probaš, nećeš znati.
#321 |
I'm nightrider
|
vidim imaš taj procesor, pa...nekak ću ti vjerovat... e sad...jel puno dat 875 kn za taki procesor ??? bez hladnjaka...imam garanciju samo da će raditi ako kupim...novi je i zapakiran |
![]() |
![]() |
#322 |
Premium
|
Ne znam koliko bi koštao cooler za istog jer ako košta nekih 300kn, onda je upitna investicija obzirom da E6750 košta oko 1.150kn, a E6600 je 30-40 kn jeftiniji. Mislim da je netko tu s foruma nudio gratis Intel box cooler.
#324 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
zavisi da li se isplati, xeon procesori su najbolji primjerci e/q6xx0 serije i redovno se overclockaju vise od prosjeka, prosli su jos neka dodatna testiranja i kao takvi se prodaju onda uglavnom po 10$ vecoj cijeni od "obicnih" verzija. Fora je da je moguce naci "obicni" procesor koji ide bolje od nekih xeona jer je to primjerak koji bi zavrsio s xeon oznakom da je bilo potrebe za tim, medutim posto se relativno malo prodaju dogodi se da budu prodani pod istim imenom kao i bitno losiji procesori u biti (sto se krajnjeg takta i gladi za naponom tice). moj je b2 stepping kao uostalom svi 3060, ali batch A i ide s 1.52V do 3.850mhz (vise nisam mogao isprobati s xbx2 plocom jer je 1.6V max napon i undervolt od 0.08V), dok batch B (to je kod onih brojkica za oznaku procesora slovo izmedu 2 niza koje pise) idu fino oko i preko 4ghz na zraku. A da sam recimo dobio e6600 "A", taj bi poceo stucati vjerojatno oko 3.5-3.6, nikako nebi na 3.6 radio stabilno 24/7 kako je ovaj gurao prilicno dugo i to s 1.4V posto je gigabyte stranica dosta losa, a ja imam modem ne vole se i ne otvaraju pa ne vidim da li ta ploca podrzava e6750, generalno su oni bolji od e6600 ili 3060, medutim, imaju mnozitelj 8 i treba 450mhz da bi se dobilo bar 3.6ghz sto je 945 chipsetima dosta vise od 400 kolko je potrebno za e6600. Ja bi radije isao na tog xeona nego na e6750 ako ne mislis kupovat bolju plocu, a ako mislis neki p35, p45 koje mogu/ce moci gurat 500+ fsb bez problema u dogledno vrijeme kupit, onda uzmi e6750 i da, isplati se 875kn za njega, koji god bio jer za te novce dobijes e4500, a ovo ipak bolje ![]()
#325 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
![]() ova moja trenutna ploča košta kojih 300-tinjak kn nova, pa...ja s njom nemog ni klokat ni ništ... trenutno raspolažem sa kojih 900 kn, pa planiram kupiti ili drugu ploču ili drugi procesor... e sad... našao sam foxconn p35a za 725 kn, nova zapakirana sa svime i taj procesor... i sad neam pojma šta da kupim od to dvoje... ![]() mislim da takvu ploču nikad više neću nać tak povoljno, i mislim da će malo opasti cijene sad kad izađu ovi e8xxx, tak da...hmh, da... ![]() ovo sa batch a ili b moram pogledat na procesoru kolko sam skužio, al, neam tu mogućnost, pa, hmh, mislim da ću ipak prvo promjenit ploču... šta velite... vidim da je onaj neki lik imo iskustva s tom pločom i da ju hvali u nebesa ![]() al kolko znam, kod nas je nemoguće kupit foxconn-a, tak da, moram priznat da me i to malo vuče ![]() |
|
![]() |
![]() |
#326 |
Premium
|
zavisi sta hoces, al ja mislim da ti se ne isplati kupovat sad plocu pa jednom procesor, ako ces oboje kupovat kupi zajedno, spremis novce i super. A ako sad trebas vise snage onda kupi procesor samo pa njega lako preselis na novu plocu. radi se o tome da ce doci p45 ploce uskoro pa p35 vise niko nece htjet isto kao sto je i s 965 plocama bilo kad je p35 dosao (mora se priznat doduse da je p35 bolji chipset opcenito) a za sta tebi sluzi kompjuter? po konfiguraciji trenutnoj ne za nesto prezahtjevno - citaj: igre ![]() a ak mislis neku vecu investiciju u komp napravit u dogledno vrijeme, onda opet, skupi novce i kupi sve odjednom, jer ovako ces uvjek imat neki dio koji je stari. A sad za do mjesec dana dolaze penryni i wolfdalei (nakon sto izadu sljedeci veliki trenutak je stabilizacija cijena i nakon toga godinu dana cca nist posebno nece biti pa je to dobar trenutak za kupovinu onda zao mi je sto tolko filozofiram, ali bilo bi steta da sad das vise para za nesto cime neces nista vise dobiti + sumnjam da ces makar dobit i zadovoljstvo xeon naljepnice na dnu kucista ![]() EDIT: sto se foxcona tice, moguce ih je kupit, ali nekako se i nisu pokazali kao vrhunske ploce po meni, x38 nesto zafrkavaju, neke p35 nisu isle kao ostatak drustva i slicno. To sto foxcon proizvodi ploce za intel isto nista ne znaci, jedno je za intel drugo je za jeftino trziste (uostalom na par topica sam ja pisao o razlici u kvaliteti izrade izmedu moje prve xbx2 i zamjenjene koju sam dobio s reklamacije..)
#327 | |
________
|
Citiraj:
Osobno nisam nasao neku veliku razliku izmedju 965(/975x) i p35 osim u podrsci za ddr3 (koju ionako nitko ne koristi, barem ne za sada) |
|
![]() |
![]() |
#328 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#329 |
________
|
|
![]() |
![]() |
#330 | |
Premium
|
Citiraj:
a i danas budimo realni, prodavanje 965 ploce je smjesno, za nju se realno moze dobiti 400-450kn, posto 500kn kosta p31 ds3l, a 600kn p35 ds3 ploca, obje nove iz trgovine, jedna u rangu (+ stabilnost, - diskovni kontrolac), a druga bolja u svakom pogledu EDIT: p35 chipset NIJE hladniji od 965, to nikako, taj nb vuce vise struje od 975 chipseta koji se grijao kao blesav za ondasnje pojmove, jedino uglavnom ima bolje hladnjake (sjeca li se tko prvih testiranja p5k ploca?!). Sto se tice OC-abilnosti, afaik 965 ploce su isle do kojih 515mhz i to ne stabilno, u istim uvjetima p35 ploce idu do 595mhz (nije tipfeler, to se cak odnosi na one jeftinije dfi ploce) sto je drasticna razlika + stailnost pri velikim frekvencijama i voltaze potrebne za procesore su debelo na strani p35 @optik.. ti imas vrhunsku 965 plocu, ali ta hebacka 965 ploca se moze mjeriti eventualno s nekom gigabyte p35 ds3r za 750kn po pitanju super pi-a, ali ju neka od jacih p35 ploca popapa za dorucak, a i ova gigabyteica ce vrlo vjerojatno raditi bolje na visoj frekvenciji procesora, nhf al svi smo u istom kosu
Zadnje izmijenjeno od: antrax. 29.12.2007. u 03:57. |
|
![]() |
![]() |
|
|