|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Grafa crkava ili????
Evo u 6 mjesecu negdje krajem 6 sam kupio komp i u njega sam stavio graficku 8800gts od assusa . I evo do sad mi sve bilo u redu sve dok mi jedan frend nije kupio istu.I sad igramo istu igru cs source i njemu je fps 170 otprilike a meni samo 60 . mislio sam da je stvar u igri ali ocito nije. Na Crysisu mi se u zadnje vrijeme pojavljuju neke cudne crte po ekranu .Stvaraju se cudni predmeti i kao stupovi u igri.Cak mi nekada i nebo nestaje . Isto se desavalo prije jednom frendu u maxpaynu i reko je da mu je grafa pregorila jel moguce da mi se to dogodilo ili ne i kako da provjerim.U svemu mi je losija nekako nego prije.Jel neko zna u cemu je problem????????? ![]() ![]() Sad imam potpis i neznam zasto je ona zakljucana al ok samo pomoc molimmmm?????!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kao prvo - koje je to napajanje od 550W u pitanju? Ako je MS/Smartbox/Modecom ili sl ime - slobodno možeš razmišljati o reklamaciji grafe i umlaćivanju prodavača napajanjem (onog ko ti je tu kombinacuju uvalio ili samog sebe ako sibio ti sa ko je to naručio) u postupku, a imat ćeš sreće ako ti i matična ne završi na reklamaciji, posebno ako imaš skokovit napon doma... E sad ovakve probleme mogu izazvati: loši driveri ili krivo podešeni, pregrijavanje, crkavanje... Pa za početak provjeri da ti nije slučajno problem s driverima svve deinstaliraj i opet instaliraj najnovije nvidia driovere preporučene za tu grafulju i onda vidi kako će se stvari odvijati i obavezno u opcijama drivera stavi Vertical sync na Force Off i Anisotropic Filtering i Antialiasing-Mode na Application-controled i onda u opcijama igre postavi iso kako ti frend ima prije nego ideš s njegovom uopće i početi nešto uspoređivati...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
60 FPSa imaš vjerojatno zbog uključenog v-synca, ako imaš LCD monitor, ostavi ga uključenog, btw kao vidiš razliku između 60 i 170 FPSa? a u vezi sa pucanjem tekstura, provjeri temperature i reinstaliraj drivere, prvo ih obriši sa driver cleanerom u safe modu i onda stavi nove |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
iam komandu ak mozda igras je net_graph 3 i sve ti pokaze pa znam i sad to kak da pobrisem u safe modu evo iam na kompu skinute nove drivere one najnovije kak da se rjesim starih kaj nije to sve automatski da ove pobrise a nove stavi xd |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
e jaoooooooooooo to sam sad pobriso i skinuo sam nove i sad mi je sve cudno dok listam ovu str npr. sve mi ide kao u nekim valovima i slika brejka i sve kaj sam sad s***ooooo!!!!!!!! P.S. imam 8800 gts 640 mb tam pod drivers ima za skinut ili 8800 512 mb?? ili samo 8800 gts kaj trebam I nece mi pokrenut ni jednu igruuuuuuuuu!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
@Bugger Imaš posebne za DX9 i za DX10 sada, prije nije bilo ali sad jesu, ja sam htio od 6800ultre ostavit driver ali nije prošlo reko driver kod pokretanja instalacije "Installation could not find any hardware compatible..." pa sam mora skinuti noviju verrziju, mislim da je unutar DX10 familije nebitno koje uzme ali ipak ionako ima izbor na nvidija stranicama po tipu kartice... @kiwwy Pa odabereš grafu koju imaš dakle 8800GTS i gotovo... Što ne radi ne kužim te baš najbolje? JEsi instalirao i rebootao stroj?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Evo tek sam iz druge uspio valjda neznam kak da provjerim ali mi sad normalino radi P.S. Kak sad znam jel imam nove ili ne ??? instalirane ??? Jos uvjek mi se pojavljuje ono kaj sam reko u prvom postu u crysisu |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
|
Jel pokreće igre? Ako pokreće onda si ih instalirao jer bez drivera nemaš niti opengli direct3d podrške pa niti nemožeš ništa pokrenuti... ![]() Onda nisu driveri nego je nešto drugo otvori kućište i probaj sa otvorenim raditi da vidiš dal će se onda pojavljivati, provjeri dal se vrti ventilator (nekad zna crknuti ili nešto zapne u njega np kabal od drugog ventilatora) i dal je na grafi sve uštekano kako teba i onda igraj nešto ili vrti pola sata neki 3dmark ili stress test za grafe pa ugasi komp na brzinu pa vidi temperature možeš i ugasit stroj nabrzinu pa opipati grafu iako je vjerojatno da je vruće i ovako i onako ali ono ako se baš opečeš na njoj nije dobro...
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
|
Hmm hle skok na 80 sam po sebi nije problematičan ali da se izvan igre vrti na 70C već je, tj moglo bi bit indikativno da ti se pregrijava... Jesi probao otvorit case i pogledati ventilator ko što sam ti rekao?
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Pa ostavi otvoren case da se grafa bolje lufta i vidi oće li se i onda pojavljivati artefakti u igrama ako se pojavljuju vidi dal je jako usijana sama grafa, ne GPU nego katica kao cjelina, posebno je bitno da se ne pregrijava memorija jer ona radi alične ispade kao što je ovaj tvoj, ako ti ni sad nija jasno kaj trebaš napravit odnesi kantu nekome ko zna napravit ovo što sam ti rekao da ti nađe kvar ili nosi na servis odma fakat više nemam živaca za ovo...
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|