|
![]() |
#1 |
Assassin
Datum registracije: Nov 2007
|
radi nakon gašenja! POMOĆ!
Ako netko ima ideju, naime, nakon što napravim shut down (ili isto kad ugasim s tipkom)...kompjuter se ugasi ali još uvijek vrti napajanje i cpu hladnjak....ploča je epox 9npa+ultra...cpu 3000venice...graf 1950pro, 2gb rama....svježi windowsi ,update biosa...driveri svi!!! Molim da mi netko pomogne!!! hvala!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
koje napajanje? btw možda ti je namješteno da se prilikom shut downa komp ode u stand by, odi u control panel-power options |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Assassin
Datum registracije: Nov 2007
|
ma mjenjao sam ploču i sve osim napajanja...smartbox 500w, nije neko ali do sada je radilo ok...Power Options je sve ok...mislim..možda da updateam s autopatcherom ili probam spojiti samo ploču ram i proc....pa da vidim kak se gasi s tipkom? Nemogu skužiti
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Dobro ti bugger veli ako ti je podešen standby mod na power button ili ti je slučajno lrivo spojen gumb sa casea na mobo (na standby switch ako ga ploča ima) ti može bi takvo ponašanje... PSU ti nije slab za tu konfu ja sam na svojem smrtboxu donedavno i gore vrtio i niš slično se nije dešavalo, ako nije ovo gore onda ti je greška u ploči bilo BIOS ili hardwareski...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
e, sry sto se ubacujem, ali imam slican problem..na jednu particiu inst frisko xp...al, kad gasim ima sustam kao stara 95ica..ono, it is now safe to shutdown your computer...a, naravno, moj kop to ne zeli, pa moram restartati na tipku i onda ugasit dok se dize iz biosa.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
Kad se pokaže ta poruka drži power tipku 4 sec mora se ugasit... Inače nekaj sa advanced power managmentom ti ne štima, provjerri u biosu jel sve kako treba podešeno i je ti poinstaliran sav hardware (da nema uskličnika i sl znakova u device manageru) i dal ima pod system grupom ACPI uređaja...
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
i moj je prijatelj imao isti problem, ono start/turn of komp i sve pet slike nestane monitor ode u standby ali kop dalje radi:napajnje, proc-kuler na procu i disk i jedini način da ga ugasi je da ga isključi iz struje, i pitali sve i svakog dok nam lik nije rekao da je to do HDD(imo on isti problem), otišli kući stavili moj disk (imamo gotovo iste kongif. ja imam više rama) i sve pet ugasio se u roku 5 sec, tako da je možda i kod tebe to, probaj donjet hdd od frenda i probaj :-)
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
|
Držanje tipke na ceasu 4 sec gasi ploču na razini BIOSa neema uopće opcije da se napravi override toga ma što ti u windowsima mjenjao jer se tu njih ništa ne pita...Na ATX ploči naravno...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|