|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Kod ciste instalacije nakon instalacije drivera za chipset komp mi se rado smrzne. Isel sam malo testirati i otkril da se smrzne zbog diska. Kad nekim programom pokusavam napraviti benchmark ili npr stress test nakon par sekundi komp se smrzne (ne sasvim, mis radi, ali kaj god da kliknem nist se ne dogada), a hdd lampica prestane treperiti. A tog problema nema prije instalacije chipset drivera. Nakon reseta, podaci su uredno pobrkani na disku, ponekad uspijem dignuti windowse (nakon chkdsk-a) ul uglavnom ne. Inace maticna je Gigabyte M61P-S3, proc je X2 4000+ ram: kingmax 2*512, seagate 250GB 16MB 7200. BIOS je najnoviji, driveri su s original CD-a, novijih nema. KOnfiguracija je stara 3 mj, sve je uredno radilo do neki dan. Probal sam 5x reinstall windoza, clear cmos, promijenil 3 kabla na disku. RAM uredno prolazi memtest. Jel to meni maticna rikava ili disk? Napajanje sam iskljucil, posto sve radi prije instalacije drivera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Sad gledaj možda ti je otišao silicon koji kontrolira s-atu, pokušaj staviti ata disk i na njega instalirati wondowse. Naravno uz pretpostavku da to sve radiš na s-ata disku, ako ne napravi suprotno. I znat ćeš odmah što je problem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|