|
![]() |
#1 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Problemčina s ulaskom u windowse
Prilikom paljenja kompa, nakon ekrana di ona crtica trčkara, pojavi mi se poruka logonui.exe - Application error u kojoj nešto piše the memory could not be written i nudi mi opciju click on OK to terminate program i click on cancel to debug the program. Klikanje 10 puta bilo čega od toga dovodi do toga da me dovede do ekrančića gdje me traži username i pass za ulazak u windowse. Tu samo kliknem enter pošto nemam pass i onda uđe. Onda kad uđe u windowse dobijam Data Execution Prevention poruku u kojoj piše da windowsi zatvaraju program Userinit Logon Application da zaštite moj komp. I vidim samo wallpaper bez ijedne ikone. Preko task managera sam digao operu i sad pišem ovu poruku. Nakon nekog vremena su se pojavile ikone na desktopu ali riječ je o desetak minuta vremena potrebnog za to. Komp radi užasno sporo. Rado bi postao skrinšotove al bi mi to uzelo pun k vremena s obzirom koliko treba da dignem ikakvu aplikaciju. Sad sam se sjetio da je bilo još nekakvih poruka i sve imaju veze s Data Execution Prevention (inače, control panel - advanced - pod performance kliknuti settings - Data Execution Prevention). Ako tu kliknemo na turn on DEP for all programs vidim mogućnost
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi provao odvrtiti test memorije s memtestom http://www.memtest86.com/ kad ti se digne OS bez ikona i svega jesi pokusao preko task managera pokrenuti explorer.exe izgleda kao da explorer se ne digne odmah nego kasni...Je li preko safe moda ista stvar ili ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
NITKOV
|
evo nekako sam uspio uć u windowse. al i dalje imam problema. kupio jučer HD 3870 i nemrem nikako instalirat drivere. kak dobijem tu recovery consolu? jel to ono ubaciš disk od windowsa pa klikaš R?
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hm ubaciš disk od XPa u drive, rebootaš i digneš ga s CDa - samo nejdeš na instalaciju nego imaš negdje po putu Recovery Console njome se ulogiraš u svoje XPe (nadam se da imaš administrator password, najbolje je iz administrator accaunta ako ga imaš da si ne zbrljaš postavke u svojem slučajno) anyway treba naći taj nesretni fajl i povući ga s Cda u odgovarajući folder na disku (ako je ošećen fajl) iako ako je problem sa driverima možda se može u Safe Modu rješiti pa probaj u Safe Mod Bootat pa iz njega SVE pomesti od prošlih drivera kaj je ostalo (uključujući i matičnu i zvuk čak i ako ih nisi mjenjao) pa onda provrtiti driver cleaner (ili kako se već zove ono čudo od progije više niti neznam) pa onda rebootati u obične windowse i probati reinstalirati sve po redu, čipi pa zvuk pa grafiku...
![]() |
#6 |
NITKOV
|
hm, nevidim nigdje tu konzolu. možda zato jer imam korporacijsku licencu koja je malo drugačija i putem instalacije uopće ne traži serial nego mi samo na kraju instalacija traži password. mada znam serial.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|