|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Pozdrav! Problemcic je slijedeci: Imam workgroup koja ima neogranicen pristup internetu preko simens555 ADSL-a. Postoji potreba za logganjem pristupa internetu pojedinih lokalnih usera. (nadam se da sam dovoljno objasnio ![]() Moje razmisljanje (posto bi to trebao najbrze, citaj najjeftinije rijeshiti), da uzmem neku staru kantu iz ormara i nju postavim kao gateway na net, te na nju onda postavim neki jeftini (citaj besplatni) software koji bi mogao odraditi logganje... Znaci: mreza je obicna workgroup, useri su admini na svojim strojevima (ne nuzno), i imaju neogranichen pristup internetu, u ormaru imam par starih "kanti" sa win98... (naravno sve mora biti legalno) Hvala unaprijed! Zadnje izmijenjeno od: Dadbj. 13.12.2007. u 10:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
jednostavna opcija koja ti omogućuje praćenje gdje je tko bio a ne i koliko je odatle skinuo ti je to što si predložio, kanta sa 2 mrežne kartice i pfsense kao softver. onda u pfsensu složiš da ti pušta određenu vrstu prometa i postaviš da ti šalje u log svaki hit po određenom pravilu (access-listi ako želiš). Syslog server možeš vrtiti i na drugoj kanti (recimo na svojoj windoze kanti i instaliraš si tftpd32). Simple&powerful. Ako trebaš i količinu podataka (opet sa jeftinijom opremom) onda možeš kupiti neki malo pametniji switch (aka l2) pa ti on po svakom ethernet portu broji promet no tu će upasti i lokalni promet. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|