Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.12.2007., 09:53   #1
Dadbj
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Unhappy Logganje pristupa internetu

Pozdrav!

Problemcic je slijedeci: Imam workgroup koja ima neogranicen pristup internetu preko simens555 ADSL-a. Postoji potreba za logganjem pristupa internetu pojedinih lokalnih usera. (nadam se da sam dovoljno objasnio )

Moje razmisljanje (posto bi to trebao najbrze, citaj najjeftinije rijeshiti), da uzmem neku staru kantu iz ormara i nju postavim kao gateway na net, te na nju onda postavim neki jeftini (citaj besplatni) software koji bi mogao odraditi logganje...

Znaci: mreza je obicna workgroup, useri su admini na svojim strojevima (ne nuzno), i imaju neogranichen pristup internetu, u ormaru imam par starih "kanti" sa win98... (naravno sve mora biti legalno)

Hvala unaprijed!

Zadnje izmijenjeno od: Dadbj. 13.12.2007. u 10:09.
Dadbj je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2007., 16:22   #2
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
jednostavna opcija koja ti omogućuje praćenje gdje je tko bio a ne i koliko je odatle skinuo ti je to što si predložio, kanta sa 2 mrežne kartice i pfsense kao softver.

onda u pfsensu složiš da ti pušta određenu vrstu prometa i postaviš da ti šalje u log svaki hit po određenom pravilu (access-listi ako želiš). Syslog server možeš vrtiti i na drugoj kanti (recimo na svojoj windoze kanti i instaliraš si tftpd32).

Simple&powerful.

Ako trebaš i količinu podataka (opet sa jeftinijom opremom) onda možeš kupiti neki malo pametniji switch (aka l2) pa ti on po svakom ethernet portu broji promet no tu će upasti i lokalni promet.
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.12.2007., 07:37   #3
Dadbj
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Fala!

Bum probo...
Dadbj je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor