|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Siemens gigaset se515 i ugradnja pigtaila ???
pozdrav svima! trebao bih na moj se515 ugraditi vanjsku antenu.Naravno prije toga bih trebao spojiti pigtail na se515.Mene sad zanima budući imam 2 pigtaila,1 dužine 50cm, a drugi 6m,koji da spojim,dali je bolje ići s ovim kraćim pa na njega stavljati onaj debeli kabel kojeg isto tako imam oko 6-7m li odmah pigtail od 6m pa antena. Molio bih još ako ima tko koju slikicu kako je to napravio,mislim lemio pigtail da mi pošalje na mail ili posta tako da se mogu lakše snaći jer na netu nisam uspio naći niti jedan help kako to napraviti na se515. moj mail: dani2you@gmail.com thx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako se ono kaže: Isti java samo drugo pakovanje. Dodavanje konektora za vanjsku antenu na SE555 Evo kako izgleda SE515 iznutra: ![]() Mislim kako je pametnije prvo stavit mali pig-tail do konektora na kućištu, a onda "nastavit" na antenu. Također je opće poznato da se ti konektori dosta teško nabavljaju kod nas. Obrati pažnju da su postojeće antene spojene preko minijaturnih konektora (Hirose U.FL). Mislim da je iste nemoguće nabaviti kod nas pa predlažem da novi pig-tail zalemiš umjesto jednog od njih. Sva lemljenja bi trebao raditi netko ko ima dosta prakse i sa lemilom je "na ti", u protivnom će rezultat biti sa više štete neg koristi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Siemens gigaset se515 i ugradnja pigtaila ?
ola! evo vidim da si mi jedini odgovorio na post.Čisto ne mogu povjerovati da nitko ovdje a tako ni na netu ne piše o ovome što mene zanima.Ne znam kako bi to lemljenje izveo,jedino što mi pada na pamet je da prerežem jednu od žica antene i da pigtal zalemim na nju,isto tako i masu od pigtaila zalemim na ovu vanjsku žicu koja ajmo reći obujmljuje,isve to dobro izolirati da se slučajno ne dotaknu i nadati se da će raditi.Jedino me plaši da će biti velikih gubitaka na spoju a meni treba što jaći signal jer zapravo s ovim se515 pokušavam upucati drugi komp koji je udaljen 1,8Km i imamo optićku vidljivost |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako sam rekao gore, ako nisi vičan lemilu, a pogotovo preciznom i sa sitnim stvarima nemoj sam to radit. Rađe pronađi netkog tko to zna napravit kako treba. Možda da kontaktiraš lokalnu Udrugu bežičnih sustava grada Vinkovaca VKWIRELESS. Možda oni imaju nekog "hardveraša" pa da ti pomogne. Što se same izvedbe tiće, predlažem malo drugačiji pristup a da bi izbjegao "petljanje" na WiFi mini-PCI kartici i minijaturnih Hirose U.FL konektora. Kako se na slici vidi, na kartici postoje dva izlaza, jedan je spojen na "vanjsku" antenu, a drugi na "unutarnju" koju glumi onaj komad lima. Predlažem da odlemiš / odcvikaš sa tog limića i zalemiš RPSMA konektor kojeg ćeš učvrstit za kučište routera. Kako si sam rekao, prilikom lemljenja srednji kraj koaksijalca ide na srednji kraj konektora, a oplet (širm) na vanjski kontakt (navoj). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
imam isiti slucaj s 515 i kuburili stom antenom NE DIRAJ ako nisi sto posto siguran sto radis ja skoro sj... do kraja. sad radi ali antena zgleda ko da su je radili lolek i bolek |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|