|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Problem-ventilator procesora
Molim pomoć i savjet. Pri prvom paljenju računala ventilator procesora nikako da se zavrti, odnosno malo se zavrti pa stane, pa se zavrti pa stane..... Cijelo vrijeme pišti alarm (FAN FAIL ALARM iz Biosa). Tek kada računalo restartam ventilator proca se počne vrtiti normalno iz prve. Koji mu je vrag? Sad ću možda izvaliti, ali ima li to možda veze sa time što je procesor pri startu prilično hladan, pa onda postavke biosa u suradnji sa procom "odluče" da se vent ne mora vrtiti, a onda alarm poludi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
mislim da je moguće. bratu se dešavalo isto ko i tebi, ali je isključio alarm za vent i radi normalno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ugasi smart fan i radit ce ko sat. Kod mene tako Freezer 7 i AW8 nikako da se pocnu druziti, stavim ga na smart fan, a on padne ispod 300 rpm i tuli alarm kod paljenja ploce. Onda sam to rijesio speedfanom u Windozima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Isključi FAN FAIL ALARM u biosu i stavis alarm na temperaturu procesora....znaci ako ti umre vent oglasit ce se alarm kad cpu dosegne zadanu temperaturu. Vent se vrti u odnosu na temperaturu cpu-a ako ti je to ukljuceno u biosu i normalno je da se tako ponasa dok je cpu hladan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
to se meni desavalo stalno ovih dana jer soba kad uletim obicno nije zagrijana, proc hladan ko led i onda pistanje.....kako uvijek zaboravim (a kasnije mi se ne da ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|