|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Heeeeeelp!!! Ovak: Komp je star 3 mjeseca. Pobrkale se particije. Nije mi jasno kako ni zašto? Normalno sam nešt downloadal, preko radidsharea. Najednom se smrzlo sve i ništ drugo nije palilo osim hard reseta. Onda sljede problemi. Windowse uspel dici tek nakon treceg pokusaja. Nakon pol sata rada opet se sve smrzlo. Hard reset i od onda više nisam uspel dići windowse. Stavil sam winxp cd, ušel u recovery console, napravil chkdsk (našel je greške, ali ih je i ispravil) ali windowse nemogu dici ni pod razno. Probal sam proci s spinriteom, ne nalazi nikakve greske ni bad sektore. A ni nikakve pametne particije. Nasel je jednu particiju od 32mb, ostatak nije particionirani. (Bile su 2 particije, jedna oko 30GB i jedna oko 215). Probal data recovery, ali nist. Koma. Nisam bas radil backup zadnja 3 mjeseca. Otislo mi je prilicno podataka :-( Imal sam prije nekog maxtora 5 godina, imal je BS, ali je radil. A i tamo sam radil redovitiji backup. E sad mi nije jasno kak se to moglo dogoditi? Sve komponente su stare oko 3 mj. nist nije clockano. Nije bilo nikakvih naznaka da bi se to moglo dogoditi, disk je radil bezprijekorno od prvog dana. Nije mi ni zgledalo da bi mogel biti kakav virus gore, mada sam imal NOD i zonealarm gore. Ali mi je zato matična malo štucala, zato mi je sve to skupa čudno. (znala se tu i tam smrznuti,al se riješilo nakon updatea biosa, prije cca mjesec dana) Ajd da je našel BS, pozdravil bi se s diskom, ali ovak? Jel mogla matična to ikako pobrkati? Možda neispravni sata kontroler? Probal sam ga spojiti na druge kanale,al nema promjene. Inače nije instalirani nikakav novi softver,nist nije dirano zadnjih mjesec dana. Inace Disk je neki seagate 250GB, 16MB 7200...(BIOS ga uredno pronalazi) A matična je Gigabyte M61P-S3. RAM je ispravan, uredno prolazi memtest. E sad, formatirati nisam jos probal, nekako se još nadam da ce se moje particije pojaviti dok ga spojim na drugi komp. Strah me da ak ga i uredno sformatiram i sve proradi da mi se taj slučaj ne pojavi ponovo :-( Jel netko imao sličan slučaj? Eto, seagate javlja povelik SEEK DATA ERROR RATE Jel zna netko koji sve mogu biti uzroci navedenim greškama prilikom čitanja podataka? Tj jel to isključivo greška na disku ili to može biti uzrokovano napajanjem ili kontrolerom na matičnoj? Naime imam disk, seagate 250GB, 16MB cachea koji ima oko 13 000 000 seek error count. Disk je star 3 mjesecai upravo su mi se pobrkale particije. Inače nije bilo nikakvih naznaka da bi moglo doći do toga, radio je bezprijekorno. Jednom se samo smrzlo sve prilikom surfanja. Tj miš je radil, capslock tipka na tipkovnici isto, al niš drugo, tak da sam ga moral resetirati. Nakon reseta je sve bilo izgubljeno... Inače BIOS ga uredno prepoznaje i trenutno pokušavam spasiti sve što se moze s njega... Zadnje izmijenjeno od: vlovrec. 08.12.2007. u 16:36. Razlog: update |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
I NOD I Zonealarm instalirani u isto vrijeme.....?????' nadam se da nisam ovo dobro shvatio ako jesam imash krivca:....... Poklali se naravno.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne, od početka su radili zajedno, 3 prosla mjeseca bez problema. Nego, mozda mje nod popustil koji virus, to mi je zasad jedino objasnjenje. Jer bi inace spinrite moral neki neko fizicko ostecenje diska... No to se jos moze pokazati kod formatiranja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kakve veze imaju NOD i ZA? NOD je antivirus, a ZA firewall. Ja imam NOD i Comodo (prije sam ima Outpost) pa nikad nikakvog problema.
![]() |
#5 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Antivirusi na sebe privlace viruse, hehe. Da nema virusa, ne bi oni prodavali antiviruse, sve su to banda kapitalisticka povezana, LoL. Ja vec godinama ne koristim nikakav antivirus i bas mi je superiska. A zamisli niti virus godinama nisam pokupio...Lucky? Ne bih rekao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ja bi se kladio na temperaturu nečega. Recimo da je procesor u pitanju, a ni chipset nije nevin po tom pitanju. Druga mogućnost je neispravni disk, a to se ne prikazuje kod checkdiska. Ali mi o tvojoj konfiguraciji ne znamo ništa. BIlo bi lijepo kada bi je napisao. Mi se, znaš, volimo upoznati sa pacijentom. Nismo kao Dr.House.
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
...ako nisi našao nikakve greške na samom disku...ja bi se kladio na matičnu...najjednostavnije je da staviš neki stariji disk i da probaš složiti windoze...pa češ vidjeti....zadnja mogušnost po meni je da si pokupio neki boot virus, mada ih nisam dosta dugo vidio.... p.s. Probaj dignuti disks Acronisom (Disk Director Suite), pa pogledaj dali vidi particije ili možda i podatke! Pozdrav! Sorry za dva posta...zbleso mi se forum... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Inace napisal sam dijelove koji su bitni. Cijela konf je: Gigabyte M61P-S3 AMD X2 4000+ 65nm brisbane 2*512 kingmax 800Mhz famozni seagate 250GB, 16MB cache 7200 napajanje neko codegen, jeftinjara za 100kn isto novo graficka je na ploci, nema posebne Disk sam provjerio checkdiskom misleci da je sitna greska uzrokovana resetom. A i prosetal je spinrite po njemu i nije nasel bad sektore. Da je on nasel kaj uopce nebi bilo dileme. Jedino me strah da ak to i proradi nakon formatiranja da se to ne ponovi...pa nebum svaki dan radil backup Mozes malo pojasniti kak bi proc mogel uzrokovati gubljenje podataka na disku? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ja sam mislio da je imao instaliran i NOD i Zonealarm Security suite koji ukljucuje i Anti virus , firewall, anti spam i jos kakave djidje.... e onda se mogu poklati.... a ni temp diska nije bas divna.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
A nije to previše, to mu je radna temp. Imal sam prije maxtora koji se znal popeti i do 56, pa je radil 5god (a mozda i jos uvijek radi, prodal sam ga) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ajde ti provaj izvuc podatke s nekim live cd-om,uzmi live cd digni sistem s njim ako budes mogao i provaj kopirati podatke na neki prijenosni disk..A drugo sta napravi je makni toga codegena i stavi neko bolje napajanje,zatim kako je gore ekipa rekla na neki drugi disk instaliraj OS pa porvaj njega prikljucit samo da vidis je li do diska ako ne pali nista od toga onda je vjerojatno maticna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a nikoga ne zulja taj codegen i cinjenica da diskove vole gubiti podatke od particijama kad ih sokiras cudnim naponima? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|