|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
Zgrebani DVD-i - čitanje/kopiranje
evo imam par DVD-a koje LG (H20L) malo slabije čita - neznam zato što su malo zgrebani ili pak neka "nekompatibilnost" uglavnom nije bitno. ja ubacim DVD unutra - Windowsi (XP) prepoznaju iste sekunde i otvore DVD - ali kada počnem navigirati po DVD-u sve se strašno uspori..ali ajde uspijem nekako se dokopat željenog direktorija na DVD-u i kada želim to iskopirati - explorer.exe se zbloka - probao par puta i jednom pak tih par foldera prošlo bez problema, probam opet - opet ništa. znači malo ide - malo ne. u čem je stvar? pržilici? ![]() pržilica je u sigu a DVD-i Traxdata & Verbatim (svejedno je) ![]() p.s. probao i s Total Commander-om koji je malo napredniji ali ista stvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ako se radi samo o nekoliko medija, a ne o svima - očito su ili izgrebani ili (mislim da je ovo vjerojatnije) nekvalitetno snimljeni, tako da je najbolje rješenje kopirati na hard ono što se uspije. Program? Recimo, IsoBuster. Probaj prije toga skenirati u programu Nero CD-DVD Speed (po novome, Nero DiscSpeed), opcija Scan Disc.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
@Olymp i on je zblokal ![]() @igorba čak bi prije rekao da je nekvalitetno snimljen ali svejedno, uspio sam kopirati ono što sam mogao i onda se sjetio da sam napravio dupli backup i na USB stick ![]() ![]() ![]() stoji već 15min. - kada sam ostavio par sati bilo je oko ~20 kvadratića više - 80% crveni, ostalo žuti. tako da je vjerojatno nekvalitetno snimljen medij. probao sam sa raznim programima - od verzije da "zapržim" ko virtualni pa ga mountam do raznih "rescue" programa - ali ili zablokaju ili bacaju opet greške ^^. tako da nema pomoći tu... hvala na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Nema tu pomoći, jer hardverska korekcija grešaka nije u stanju zaobići tj. "ispraviti" greške. Jedina varijanta je probati u drugom čitaču (najbolji su LG snimači, pa LiteOn itd., ali nikad se ne zna).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|